:: |
Autor |
Poruka |
Erdal82 Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 667 Mesto: Sarajevo
|
|
Po izboru Americke Akademije, film CRASH ("Fatalna Nesreca") je proglasen najboljim filmom, sto je bilo i iznenadjenje, s obzirom da je glavni favorit za osvajanje kipica u ovoj najvecoj konkurenciji bio film Ang Lee-a, "Brokeback Mountain"...
Film Crash sam imao priliku pogledati jos prosle godine na Sarajevo Film Festivalu, i ostao sam zaprepascen orginalnoscu filma, vjestini savrseno oblikovane tematike, i izvanrednom glumackom postavom koju cine poznata imena Hollywood-a...Inace, kroz film se proteze vise prica smjestenih u L.A.-u, koje su sve povezane slicnom drustveno/socijalnom temom, narocito rasizam u modernom drustvu, te dubokom analizom karaktera svakog glumca...
Film koji je po meni zasluzeno ponio titulu najboljeg filma, i film koji se MORA pogledati...
Reditelj : Paul Haggis
Glumci : Karina Arroyave, Sandra Bullock, Don Cheadle, Tony Danza, Loretta Devine, Mat Dillon, Jennifer Esposito, Brendan Fraser, Terrence Howard, Ryan Phillippe, Ludacris, Thandie Newton i i drugi.....
3 osvojena Oscara : Najbolji film, Najbolji orginalni scenarijo, Najbolja filmska montaža[B]
|
_________________ Nikad ne reci nikad vise!
Poslednja prepravka: Erdal82 datum Sre Mar 15, 2006 5:14 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Gaga01 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Mar 2006 Poruke: 12
|
|
Film je stvarno zasluzeno dobio oskara, odlican film, jedan od najboljih koje sam u zadnje vrijeme gledala.
|
|
|
|
|
|
alhemicar Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2005 Poruke: 3412
|
|
film je dobar. sjajna glumacka ekipa, ralno predstavljeni dogadjaji, socijalno/drustvena tema
|
|
|
|
|
|
AdryR Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 20 Jan 2006 Poruke: 715
|
|
Hi!
upravo sam pogledala film (malo kasnim, ali nisam imala vremena ga pogledati kad se prvi put prikazivao) i moram priznati, kao sto sam vec negdje spomenula, ovo je prvi film u posljednjih nekoliko godina za kojeg mislim da je zasluzeno osvojio oscara! film mi se stvarno jako svidja i to u gotovo svim aspektima! bas je onako po mome ukusu kad se radi o ovakvim temama (tema je veoma realno prikazana, a prica beautifully told!) i rado bih ga opet pogledala, te ga definitivno svima preporucujem! enjoy!
ciao!
|
_________________ WildCat69 StillUnknown2U |
|
|
|
|
yeki Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 597 Mesto: beograd
|
|
Ne znam jesam li ja jedina - ali je meni taj film osrednji,tipicni americki. Klasicna prica o rasizmu (i jos mnostvo drugih tema koje se preplicu)....
|
_________________ Strip smile
Lose cool
Bleed the day
And break the rule |
|
|
|
|
L_A_Z_Lj_I_V_A Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 09 Jun 2005 Poruke: 244 Mesto: pakao :)
|
|
Film je extra, prica je realna, nije klasicna americka produkcija
|
_________________ pricace ti jednom mozda kako sam ja bio stosta..pile moje..pache moje malo....mudrovace badavani kad me nema da se branim..da sam blizu ne bi im se dalo... |
|
|
|
|
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Gleda sam film i bas mi se svidja. Super je.
|
|
|
|
|
|
***LaNe*** ~SpEEdy GonSaleS~
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 16047 Mesto: ***Sedmo Nebo***
|
|
sviđa mi se radnja...nije kopija ostalih filmova...volim kad se isprepleču ljudski životi...
|
|
|
|
|
|
Milena Carica Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)
|
|
Suprotno svim vasim postovima, meni je film zesci bljak.
Nezasluzeno je dobio Oskara. Nije da je on bas toliko los, ali u nominaciji su bili bolji filmovi. Akademija mi je bas omanula ove godine.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|