www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

voda ili coca cola...?
Strana 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
budidobar
Upozorenja: 1 od 3

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Avg 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 28, 2006 12:51 pm    Naslov poruke: voda ili coca cola...? Na vrh strane Na dno strane

Вода
- 75% Американаца је хронично дехидрирано (процене су да је у свету проценат око 50%)
- код 37% Американаца, механизам жеђи је толико слаб, да се често помеша са осећајем глади
- чак и блага дехидратација ће узроковати успоравање метаболизма до 3%
- једна чаша воде ће угушити поноћни осећај глади (доказано студијом Универзитета у Вашингтону)
- недостатак воде је највећи узрок умора током дана
- испитивања показују да дневни унос од 8 до 10 чаша воде битно смањује бол у леђима и зглобовима код 80% испитаника
- губитак 2% воде у организму узрокује лоше памћење, губитак концентрације, отежане логичке операције
- 5 чаша воде дневно смањују ризик од рака дебелог црева за 45%, канцера дојке до 79%, и рака мокраћне бешике до 50%.

Coca Cola- у многим америчким савезним државама, патроле на аутопутевима са собом носе до 2 галона кола напитака, који су се показали као одлично средство за спирање крви са друма, након саобраћајних несрећа.
- парче бифтека које ставите у чашу коле ће скоро па скроз нестати у року од 2 дана
- сипајте литар коле у ВЦ шољу, и оставите да одстоји сат времена. Лимунска киселина ће значајно очистити наслаге у водовима
- за уклањање масних флека са одеће: сипајте лименку коле на масну одећу, додајте детерџент, и наставите са нормалним циклусом прања
- кола чини чуда приликом чишћења шофершајбни, нарочито ако су остаци малецких инсеката у питању.

За вашу информацију:
- активни састојак коле је фосфорна киселина, чији Ph износи 28, и може да раствори нокат у року од 4 дана. Такође, један је од главних узрочника остеопорозе, пошто црпи кацлијум из костију.

....ziveli

pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 45

Datum registracije: 01 Okt 2004
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 29, 2006 1:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ovo je pitanje koje se odavno postavlja..i svi smo mi manje vise svesni stetnosti coca cole, pa je opet masovno pijemo..mom prijatelju je razjedena jetra gore nego hronicnom alkoholicaru zbog preteranog konzumiranja coca cole..ja je kao izbegavam..doduse pijem kiselu vodu a ne obicnu, ali u svakom slucaju izbegavam kiseline i otrovne sastojke koji se nalaze u coca coli i uopste u tim gaziranim sokovima.Tu je onda i kolicina secera koju tim sokom unosimo u organizam i povrh svih stetnih sastojaka i posledica, i gojaznost kao posledica unosa secera kroz sokove Rolling Eyes
tako da zivela nama nasa voda

Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)

party-girl
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 32

Datum registracije: 26 Jun 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 29, 2006 4:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moraću da kažem mami da počne da koristi coca-colu kad uklanja fleke s odeće!

LaNa83
rizmalovo srculence
rizmalovo srculence

Godine: 41

Datum registracije: 20 Jun 2006
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 4:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Coca cola je otrov...trudim se da sto redje pijem ne samo coca colu nego uopste bilo koj gazirani napitak al zato popijem i do 2 litre vode na dan...ja sam zivi dokaz da sokom ne moze da se ublazi zedj jer ja i kad popijem sok ja sam i dalje zedna..al zato cim popijem vodu spremna sam za nove akcije...zivela voda!!!

knknpnkn
* Đavolkova žena *
* Đavolkova žena *

Godine: 46

Datum registracije: 03 Dec 2004
Mesto: Zemlja cuda

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 12:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja baaaaaas retko pijem koka-kolu. Bas, bas. Mozda jednom u dve nedelje, popijem jednu ili pola konzerve!
Voda Very Happy hehehehehe ne znam sto me zovu kamila?! Very Happy
Posto na poslu nemam masinu za vodu, vec pijem iz flasa, imam odlican uvid u to, koliko vode pijem dnevno. Prosek je: zimi popijem minimum 2 litre vode, a leti MINIMUM 4 litre dnevno! Very Happy
Mislim da je to dosta! Very Happy

zelenojedobrozaoci
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 50

Datum registracije: 30 Avg 2006
Mesto: beograd/ i ostatak sveta.

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 12:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bljutava mi je voda.ako pijem onda kiselu i stavim uvek malo limuna.volim i guste sokove.obicnu vodu nekako ne volim da pijem.mada sam na treninzima morao.a kada si zedan , sve moze.hahahaha

colu, ponekad popijem.posle klope bas prija

budidobar
Upozorenja: 1 od 3

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Avg 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 1:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne znam kako vi, ali ja pijem najradje vodu, ne gaziranu, i to u vecim kolichinama, svaki dan.

Desetar
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 07 Sep 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 2:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako ste gledali diskaveri mogliste da vidite istrazivanje o koka koli koje pokazuje da su gluposti koje kazu da ce rastvoriti meso ili nokat!!!

mayam
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 29 Maj 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 2:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VODA VODA VODA VODA

malaplavano1
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 35

Datum registracije: 30 Apr 2006
Mesto: Osijek

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 2:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

voda

schmekerica
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 38

Datum registracije: 15 Mar 2005

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 31, 2006 10:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja se trudim što manje piti gazirana pića, možda eto samo jednom mjesečno ali i to nekad ne.
Najviše volim vodu sa nekim voćnim ukusom ili gusti sok, trudim se na dan popiti bar 2 litra vode

yeki
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Datum registracije: 12 Feb 2003
Mesto: beograd

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 01, 2006 12:53 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da sam zavisnik od Coca-Cole... Sad
ALi pijem i mnogo vode... Smile

And break the rule

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> voda ili coca cola...? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3 ... 15, 16, 17  sledeća
Strana 1 od 17

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon