:: |
Autor |
Poruka |
Drndoje Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 17 Nov 2004 Poruke: 104
|
|
ma imamo jos 24 godine da uzivamo, a kada pridje zemlji... otom, potom
|
|
|
|
|
|
romeomarkovic Otrov za cure
|
Godine: 36
Datum registracije: 31 Maj 2006 Poruke: 1055
|
|
Zar stvarno mislite da nas niko ne bi obavjestio o tome preko nekog sireg medija, da je vjerovatnoca toliko velika? Ma dajte, nece nas niko drzati u mraku i cekati da nas to cudo pogodi a da niko o tome nista ne zna. A cak i da postoji realna pretnja, ima do tog asteroida jos 30 godina, zar stvarno mislite da do tada nece naci resenje za to???
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Procitah negde da je NASA dobila naredjenje od Kongresa SAD, da prouci mogucnost,da se asteroid Apofis u narednih 20 godina unisti ili skrene sa putanje kojom se krece,posto se nalazi na Zemljinoj putanji.
Kao moguca resenja pominju se primena laserskog topa koji bi bio postavljen na Mesecu ili nekoj svemirskoj letelici.Zatim izazivanje direktnog sudara izmedju svemirske letelice i asteroida, odvlacenje asteroida sa putanje uz pomoc letelice na nuklearni pogon...
U krajnjem slucaju asteroid bi mogao da bude raznet pomocu nuklearnog projektila...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Citat: | U krajnjem slucaju asteroid bi mogao da bude raznet pomocu nuklearnog projektila... |
Sve to zavisi od gradje asteroida, jer da bi asteroid opstao u svemiru, koji je sam po sebi opasan, treba da bude od izuzetno cvrstog materijala, a to je vec problem... Jer u tom slucaju ne bi svi nuklearni projektili ovog sveta pomogli... Jedino sto bi mozda pomoglo je da nuklearna eksplozija pomeri asteroid sa putanje...
|
|
|
Rakelly Upućeni član
|
Godine: 54
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 449 Mesto: Valjevo
|
|
Negde sam procitao, da je planeta Zemlja u velikoj meri postedjena sudara sa asteroidima i meteoritima, narocito onih vecih dimenzija, pre svega zahvaljujuci postojanju planete Jupiter. Ona svojom ogromnom masom, stvara gravitaciono polje, koje privlaci veliku kolicinu svemirskog "kamenja" u sirokom krugu. Zahvaljujuci ovom svemirskom "gromobranu", udari vecih asteroida i meteorita veoma su retka pojava. Ipak verovatnoca postoji. Da li ce covecanstvo doziveti sudbinu dinosaurusa, zavisi samo od toga kakve cemo mogucnosti za odbranu planete imati, kada pretnja postane realnost.
|
|
|
|
|
|
ljubica1105 Upućeni član
|
Datum registracije: 21 Jan 2006 Poruke: 328 Mesto: BENKOVAC
|
|
a sto reci vise bi volila da umrem prije toga nego da to dozivim, a u ostalom nitko ne zivi vjecno, kad tad cemo svi umrijeti, jedino nas tjesi da cemo ostaviti svoje korijenje.. ali nije fer ja cu imat samo 39 godina :signhelp: :suza:
|
|
|
|
|
|
malaplavano1 Dobro upućeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 30 Apr 2006 Poruke: 624 Mesto: Osijek
|
|
sta se bezveze brinete, uzivajte dok mozete.... heheh :slem:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smiri se, nece od toga biti nis...
Napisao bih i zasto, ali mi je mrsko posto treba mnogo da se pise...
|
|
|
djokili Dobro upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac
|
|
kakve su ovo gluposti, kakva smrt, samo opusteno nema od toga nista
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
ma opet pricaju li pricaju do sad smo samo od 2000.-e trebali da imamo bar 10 smakova sveta usled kometa....
sto se tice 1 posta da nas ne bi drzali u mraku(da nas ne bi obavestili) verujem da bi jer ako bi rekli (a pogotovo ako nisu 100%sigurni) da cce biti smak sveta usled udara komete sta mislite kakav bi to haos nastao pa mislim da bi se sami samounistili jos pre udara sam e komete....
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Uh, necu uopste da mislim o tome...
|
|
|
|
|
|
invmb Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Dec 2003 Poruke: 26
|
|
Imamo sanse da budemo pogodjeni sa nekim i prije jer nikad se nezna kad ce neki iz svemira izviriti i rukniti u zemlju. Ti koji su navedeni i koji se prate i proracunavaju su otkriveni sto se kaze na vrijeme, ali oni koji jos nisu otkriveni ???
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|