:: |
Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
10/08/2006 | Izvor: B92
Dva gola Odite i kiks Kralja za 2:1
U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA, beogradski Partizan je na svom stadionu pobedio slovenački Maribor rezultatom 2:1 (2:0). Strelci su bili Odita u 28. i 30. za „crno-bele“ i Mikelič u 64. za goste iz Slovenije. Revanš se igra za dve nedelje u Mariboru.
Po teškom terenu, uz kišu koja je padala tokom celog meča, „crno-beli„ su bili bolji tim od Maribora dok su Lazić, Bosančić i Smiljanić imali snage. Kada su oni pali, Maribor je posle samo par minuta inicijative postigao gol. Najbolji igrač na terenu bio je dvostruki strelac Obijora Odita, koji je bio permanenta opasnost po gol Maribora tokom celog meča. Predrag Lazić je diktirao igrom svog tima tokom prvog dela igre i nametnuo se kao pravi lider na terenu, ali utisak je da još nema dovoljno snage i autoriteta da sve što smisli i ostvari. Od dolaska Miodraga Ješića na klupu Partizana, računajući i sve pripremne mečeve do sada, ovo je bila najbolja igra Partizana ovog leta.
Glavni sudija utakmice bio je Krištof Slupik iz Poljske, a utakmici je prisustvovalo oko 7.000 gledalaca. Nešto više od 150 navijača došlo je da bodri svoj tim iz Slovenije.
Trener Miodrag Ješić na teren je izveo sledeću jedanaestoricu: Kralj – Rnić, Đorđević, Bajić, Lomić – Bosančić, Smiljanić, Tomić, Zajić - Lazić, Odita.
Prvu šansu na utakmici imali su „crno-beli“ u 2. minutu. Loptu ubačenu sa leve strane nisu uspeli da prime ni Odita ni Lazić u šesnastercu Maribora. Odita je opet bio u šansi u 7. minutu. Ubacivanje Bosančića sa leve strane Nigerijac je uspeo da prihvati i u padu glavom sa sedam metara šutira pored gola Ranilovića.
Pritisak Partizana traje i na isteku prvih 10 minuta. Lomić je lepo prošao po levoj strani, ali na kraju Bosančić nije imao rešenje za završni pas. Rnić je sa dve noge pokosio Zajca, bez neke veće potrebe, i dobio žuti karton u 12. minutu.
Posle prave uspavanke u sledećih 10-ak minuta, u 28. minutu golman gostiju Ranilović je "servirao" zicer za Oditu koji ne greši i postiže prvi gol na meču. Prethodno je povratni pas Lazića kod desne aut-linije Rnić ubacio u peterac protivnika, a golman "ljubičastih" neshvatljivo pogrešio i ispustio loptu.
Tri minuta Partizana iz snova Miodraga Ješića. Lazić majstorski igra petom na levu stranu, Milan Smiljanić odlično centrira, a Obijora Odita još jednom maestralno reaguje i iz punog trka skače i glavom zakucava loptu u mrežu za drugi gol za "crno-bele" u 30. minutu.
Predrag Lazić svojim lucidnim potezima stvara pravu pometnju u odbrani Maribora. Možda mu samo nedostaje malo rutine, da u situacijama kada ima otvoren šut to i uradi, a ne bespotrebno traži igrača (Oditu) za asistenciju, kao u 32. minutu. Zajić žuti karton dobija u 38. minutu, na sličan način kao i Rnić.
Kraj prvog poluvremena obeležio je Lazić udarcem sa 18 metara, ali je njegov šut, iako je ostao sam i imao dovoljno vremena da se namesti, išao po sredini gola. Za sada, šok-terapija Ješića sa početka nedelje dala je rezultate. Partizan je igrao bolje od Maribora, postigao dva gola i dao navijačima dovoljno razloga da sa nestrpljenjem očekuju početak drugog dela igre.
U nastavku utakmice, Dragan Radosavljević, pojačanje iz Smedereva, zamenio je na terenu Zajića, koji je ostavio vrlo dobar utisak u prvih 45 minuta. Čini se da Ješić ovom izmenom još više želi da pojača pritisak na gol Maribora.
U 50. minutu loš šut Smiljanića sa 20-ak metara umalo da zahvati Odita u padu i sprovede loptu u mrežu. Slovenci ozbiljnije izgledaju u nastavku meča. Vrlo su blizu da stvore jednu uspešnu akciju, sa više od dva dodavanja...
U 62. minutu nova šansa za Oditu. Cipot je pogrešio, Odita hvata volej sa 10 metara iskosa sa leve strane, ali Gašparić blokira njegov šut. U nastavku akcije, Rene Mikelič je posle dobre kontre Maribora i centaršut sa desne strane, postiže gol za goste. Kralj je grubo pogrešio u proceni leta lopte (no koju je krenuo letećim startom, i to nogom), a ni Rnić se nije istakao u pokrivanju igrača.
Lazić se praktično odmarao desetak minuta, a u 66. minutu lepo je centrirao za Oditu sa desne strane. Ovoga puta dobar skok i trzaj glavom nisu bili dovoljni da se pogodi gol. Dosta su umorni mladi igrači sredine terena Partizana i zato Slovenci sve više imaju loptu u nogama. Ješić kao da suviše čeka sa osveženjem tima. Lazić i Bosančić praktično neprimetni u drugom poluvremenu.
Solidan centaršut Lomića sa leve strane sa 25 metara na Oditu i šut dvostrukog strelca iz teške pozicije za aplauze navijača, ali bez gola. Od 73. minuta, umesto Bosančića na terenu je Nebojša Marinković. Njegov šut iz daljine mogao bi da puno toga dobrog donese "crno-belima" u nastavku meča. Opet kreća pritisak domaćih. Dve majstorije Odite razbudile su navijače. Marinković za sada ne koristi prilike za šut koje su mu se ukazale.
Marko Markovski u poslednjih 10 minuta dobija šansu umesto Lazića. Najzad će i Odita imati pravu podršku u napadu. Greška Rnića na sredini terena umalo da Partizan nije koštala i drugog primljenog gola, ali se napadač Slovenaca nije snašao. U nastavku akcije, prvo se nije zbunio Radosavljević, a onda se učinilo da je Odita povučen za dres na 6,7 metara od gola Ranilovića, pošto je "ukrao" loptu dvojici defanzivaca gostiju. Ništa od prekršaja. Do kraja utakmice Bajić je napravio prekršaj kao poslednji igrač odbrane, ali je prošao samo sa žutim kartonom. Nije više bilo ni šansi, ni snage da se promeni rezultat.
|
_________________ I C E M A N
Poslednja prepravka: Sascha336 on Uto Okt 03, 2006 8:25 am; ukupno izmenjena 3 puta |
|
|
|
|
|
|
|
10/08/2006 | Izvor: B92, Beta
Hajduk ostao neporažen u Sofiji
Fudbaleri kulskog Hajduka uspeli su da ostanu neporaženi na gostovanju sofijskom CSKA, pošto je prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA završena bez golova. Hajduk je tako protiv favorizovanog CSKA ostvario vrlo povoljan rezultat pred revanš, koji će se 24. avgusta igrati na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.
Duel u Sofiji je protekao u dominaciji domaćeg tima, koji, medjutim, i pored dobrih prilika, nije uspeo da golom "kruniše" nadmoć na terenu. Kuljani su u prvih 30 minuta utakmice uspeli da u potpunosti zaustave napade domaćina, a u 28. minutu preko Jovana Radivojevića mogli i da iznenade CSKA i dodju do vodjstva.
Radivojević je, ipak, slabo šutirao sa 20 metara, pa je golman CSKA Ivailo Petrov uspeo da zaustavi njegov pokušaj. CSKA je tada krenuo agresivnije u napad i u sledećih 10-ak minuta imao nekoliko izglednih šansi. Istakao se u tom periodu golman Hajduka Andjelko Djuričić, koji je dva puta odbranio šuteve Jordana Todorova, dok su Aleksandar Tunčev i Georgi Ilijev bili za malo neprecizni.
Domaći su u istom ritmu nastavili i drugom poluvremenu, dok su Kuljani svoju šansu tražili u kontranapadima, koji, ipak, nisu funkcionisali dovoljno dobro da bi se ugrozio gol bugarske ekipe. Prvu priliku imao je ponovo Todorov, koji je posle dobrog centaršuta iz kornera glavom šutirao pravo u Djuričića. On je zaustavio i odličan pokušaj Georgijeva iz slobodnog udarca sa 25 metara. Georgijev je precizno gadjao u "rašlje", ali je golman Hajduka bio siguran.
Sredinom poluvremena Kuljani su uspeli da smire igru i udalje protivnike od svog gola, ali su fudbaleri CSKA u poslednjih 10-ak minuta krenuli na "sve ili ništa", uglavom preko centaršuta sa desne strane.
Medjutim, gol Hajduka ponovo je spasio Djuričić, koji je večeras bio najbolji pojedinac na terenu. On je prvo odbranio pokušaj Roberta
Petrova, a zatim loptu posle opasnog šuta Miroslava Manolova vrhovima prstiju sproveo u korner.
Hajduk je u 88. minutu mogao i do pobede, ali je Aleksandar Stojmirović oklevao posle velike greške golmana Petrova, koja je mrežu domaćih ostavila nebranjenu, i akciju završio nepreciznim ubacivanjem u protivnički šesnaesterac.
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
|
|
|
11/08/2006 | Izvor: B92
Ješić: "Pobedićemo i u revanšu"
Posle prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA treneri Partizana i Maribora bili su dobro raspoloženi. I jedan i drugi rekli su da veruju u svoje igrače, a Ješić je 'najavio' pobedu Partizana i u Sloveniji.
Posle prvog poraza Mariborčana ove sezone trener gostiju Pušnik bio je miran.
"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Bili su bolji sve vreme meča i pokazali da imaju veći kvalitet od nas. Mi smo odigrali najslabiji meč u ovogodišnjoj sezoni. Ustvari, bila mje to katastrofalna igra i ne znam šta se to dogodilo sa mojim momcima. Malo opravdanje je to što nam nije igralo nekoliko standardnih igrača, a pored toga igrali smo i previše meko i puštali igrače Partizana da rade šta hoće. Na kraju da kažem da je Partizan imao Oditu, koji vredi više nego ceo naš budžet i to je po meni odlučilo meč. Nadam se da ćemo u Mariboru pokazati svoje pravo lice i da ipak svima pokažemo da znamo da igramo fudbal. Trudićemo se da ne primimo gol, a jedan ćemo sigurno dati," rekao je trener gostiju Marijan Pušnik.
Trener 'crno-belih' Miodrag Ješić rekao je da je uveren da će njegov tim pobediti i u revanšu.
"Čestitam gostima na korektnoj igri, a čestitam i svakom pojedincu unašoj ekipi pošto smo naneli prvi poraz ekipi Maribora u ovoj sezoni, mada je to trebalo da bude izraženo sa mnogo većom razlikom. Šteta što smo primili gol, ali poručujem svojim mocima da su na pravom putu i da nemaju razloga da saginju glavu pošto je ovo put kojim Partizan treba da ide. I na kraju da konstatujem, ukoliko moj uvaženi kolega veruje u pobedu Maribora u revanšu, isto tako sam i ja uveren da ćemo naneti još jedan poraz Mariboru i sa dve pobede proći u sledeće kolo Kupa UEFA," rekao je Miodrag Ješić.
revanš se na stadionu u Ljudskom vrtu igra za dve nedelje.
|
|
|
|
|
|
|
|
8/08/2006 | Izvor: B92
OFK bolji od Oksera za gol Bajalice
U prvoj utakmici drugog kruga kvalifikacija za plasman u Kup UEFA, OFK Beograd je pobedio francuski Okser rezultatom 1:0 (1:0) na Karaburmi. Jedini gol na utakmici postigao je defanzivac OFK-a Miloš Bajalica u 31. minutu. Revanš se igra za dve nedelje u Francuskoj.
Početak utakmice protekao je u klasičnom ispitivanju snaga, a posle nepovezane igre na sredini terena oba tima, prvi su se snašli gosti - dve solidne šanse propustio je rumunski internacionalac Danijel Nikolae. Prvi put je loše šutirao sa 16 metara, a posle par minuta, sa gotovo istog mesta, zamalo je bio neprecizan – lopta je prošla pored leve stative. Igru gostiju diktirao je plejmeker Benoa Šejru, a u napadu zapaženi su bili Nikolae i Poljak Jelen.
25 minuta bilo je potrebno domaćim „Romantičarima“ da se oslobode pritiska, a prva šansa nastala je posle kontranapada po desnoj strani. Ivan Stevanović vrlo dobro je centrirao na drugu statativu, ali Božović nije uspeo lepo da zahvati loptu sa desetak od gola Kola. Ivan Petrović je sa preko 20 metara opasno pripretio, ali lopta je otišla 20 cm preko prečke. Ipak, najbolju akciju na utakmici domaći su krunisali golom u 31. minutu. Raspoloženi Kolarov izveo je prekid sa desne strane, tridesetak metara od gola, a Miloš Bajalica je sa deset metara šutirao glavom - lopta se odbila se od prečke i prešla gol liniju, a Rakić je bio tu, za svaki slučaj da potvrdi gol.
Prednost je mogla da bude i duplirana da je posle prodora Ivana Stevanovića i ulaska u kazneni prostor protivnika sudija Cvetan Georgijev u poslednjem minutu prvog dela igre svirao očigledan prekršaj nad napadačem domaćih.
Nezadovoljan igrom svog tima, drugo poluvreme trener gostiju Žan Fernandez počeo je sa dvojicom novih napadača – Belgijancem Luiđijem Pieronijem (prošle sezone postigao 12 golova u prvenstvu) i Kangom Akaleom, reprezentativacem Obale Slonovače. Okser je bio mnogo opasniji u nastavku meča, a prvu veliku priliku propustio je u 53. minutu – Pieroni je sa 10 metara levio iskosa loše šutirao i dozvolio golmanu Iliću da loptu izbaci u korner. Aleksandar Kolarov je uzvratio udarcem sa desne strane iskosa, sa preko 25 metra, a malo je nedostajalo da njegov lob prevari golmana Francuza.
U 78. minutu posle prodora i centaršuta Traorea Rajković umalo nije prevario svog golmana Ilića, ali na kraju se sve završilo novim kornerom za Okser. Poslednjih desetak minuta igre proteklo je u znaku pojedinačnih pokušaja igrača oba tima, ne preterano uspešnih, da se u napadu nešto ozbiljnije napravi. U sudijskoj nadoknadi vremena igralo se 4 minuta, ali u tom periodu igre nije bilo ozbiljnijih prilika.
"Mislim da su šanse u revanšu 50:50. Bili smo dosta umorni od prvenstvene utakmice sa Valensijenom. Razlog za našu slabiju igru leži možda i u tome. U prvom poluvremenu imali smo dosta problema sa igracem OFK-a Aleksandrom Kolarevim, a OFK Beograd nam je praktično iz jedine šanse na utakmici dao gol," rekao je trener Oksera Žan Fernandez.
"Odigrali smo veoma dobru utakmicu. Zadovoljan sam zalaganjem igrača. Slažem se sa francuskim kolegom da su šanse u revanšu podjednake, ali ako moji igrači ovako budu igrali i u revašnu imamo čemu da se nadamo. Dobro smo parirali igri Oksera po bokovima i stvorili smo veliki broj kontranapada," mišljenje je trenera OFK Beograda Slobodana Krčmarevića.
Omladinski stadion u Beogradu
Gledalaca: 2000
Sudija: Tsvetan Georgiev (BUL)
Vreme: Oblačno, 18C
Teren: težak i natopljen vodom
OFK Beograd: Ilić, Stevanović, Bajalica, Kolarov, Simić - Petrović, Pilipović (Milovac 81), Rajković, Ivelja (Baković 85), Božović, Rakić (Kaluđerović 90) Trener Slobodan Krčmarević
Auxerre: Cool, Jaures, Cheyrou, Kahlenberg (Akale 46), Mignot, Thomas, Mathis, Kaboul, Sagna, Niculae (Traore 73), Jelen (Pieroni 46) Trener Jean Fernandez
|
|
|
|
|
|
|
|
Kvalifikacije za Kup UEFA - prve utakmice 2. kola
10.08.06. 22:35
U četvrtak je odigrana većina prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA. Većih iznenađenja nije bilo, ali su se pojedini favoriti namučili protiv anonimnih ekipa. Berlinska Herta je tako tek u poslednjem minutu došla do pobede nad gruzijskim Amerijem, a ni danski Odenze se nije proslavio protiv amatera iz Velsa.
Najviše uzbuđenja bilo je u duelu Jang Bojsa i marsejskog Olimpika. Francuzi su tri puta vodili, a već od šestog minuta su imali igrača manje, da bi u 70. ostali sa devetoricom. Prijatno je iznenadilo Sarajevo pobedom nad bukureštanskim Rapidom golom u poslednjem minutu, a razočarao je Tvente koji je izbegao poraz od Levadije.
Rezultati mečeva odigranih u četvrtak:
Černomorec Odesa - Visla Plock 0:0
Karvan - Slavija Prag 0:2 (0:1)
Rubin - BATE Borisov 3:0 (1:0)
Artmedija - Dinamo Minsk 2:1 (0:1)
Tirana - Kajzerispor 0:2 (0:2)
Bnei Jehuda - Lokomotiva Sofija 0:2 (0:1)
Ruselar - Etnikos Ahnas 2:1 (1:0)
CSKA Sofija - Hajduk Kula 0:0
Rid - Sion 0:0
Bran - Atvidaberg 3:3 (2:1)
Hapoel Tel Aviv - Domžale 1:2 (1:0)
Herta - Ameri Tbilisi 1:0 (0:0)
Molde - Skonto 0:0
Odenze - Laneli 1:0 (1:0)
Randers - Kaunas 3:1 (0:0)
Start - Drogeda 1:0 (0:0)
Zimbru - Metalurg Zaporožje 0:0
Jang Bojs - Olimpik Marsej 3:3 (1:2)
Tvente - Levadija 1:1 (0:1)
Ventspils - Njukasl 0:1 (0:0)
Apoel - Trabzonspor 1:1 (1:0)
Dinamo Bukurešt - Beitar Jerusalim 1:0 (0:0)
Bazel - Vaduc 1:0 (0:0)
Fehervar - Grashopers 1:1 (0:0)
Partizan - Maribor 2:1 (2:0)
Sarajevo - Rapid Bukurešt 1:0 (0:0)
Flora - Brondbi 0:0
Suduva - Briž 0:2 (0:1)
Gretna - Deri Siti 1:5 (1:1)
Matersburg - Visla Krakov 1:1 (1:1)
|
|
|
|
|
DJOLENZI Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 10 Mar 2006 Poruke: 308 Mesto: Beograd
|
|
partizan po meni nema nikakve sanse najozbiljnije, najvece sanse ima ofk koji moze da se zatvori i tako obezbedi dalje takmicenje sebi hajduk 50% 50%
|
|
|
|
|
|
kosima de urawa Upozorenja: 2 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Jul 2006 Poruke: 160
|
|
Partizan prolazi,OFK Beograd ne verujem da ce proci
|
|
|
|
|
|
markan_bbb Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 02 Jul 2006 Poruke: 100
|
|
ja mislim da sva tri srpska kluba imaju velike šanse za prolaz dalje... dapače jako sam uvjeren da će uspjeti u tome...
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 40
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Veoma je teska situacija u kupu uefa uvek .. dakle nikad ne znas odakle ce iznenadjenje da dodje .. mada sto se tice srpskih klubova svi imaju podjednake sanse .. barem sto se mene tiche.
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
|
|
|
23/08/2006 | Izvor: B92
Ješić: "Verujem u svoje igrače"
www.partizan.co.yu
Fudbaleri beogradskog Partizana u četvrtak uveče u Mariboru igraju revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Kup UEFA. 'Crno-beli' imaju prednost od 2:1 iz prve utakmice a trener Miodrag Ješić tvrdi da taj 'plus jedan' njegov tim neće braniti.
"Apsolutno verujem u moje igrače. Igramo protiv dobrog, dobro selektiranog tima, ali verujem da smo sposobni da pobedimo Maribor još jednom. Odlično smo radili u minulom periodu, beležili i dobre rezultate, tako da čvrsto verujem da možemo da prodjemo ovo iskušenje i nastavimo takmičenje u Kupu UEFA. Napašćemo domaćina, pokušati da od samog početka meča nametnemo naš stil igre i tako mu onemogućimo da se razmahne. Verovatno i u Mariboru razmišljaju slično, ali smo spremni na sve. Imam već sada u glavi i sastav ekipe i koncepciju igre," rekao je Ješić.
Miodrag Ješić je napravio tri izmene u spisku igrača na koje računa za utakmicu u Sloveniji. Dve su očekivane, povređenog golmana Pantića zamenio je Asprogenis, a Lomić se vratio u tim umesto Mirosavljevića koji nema pravo da igra. 'Novo' ime je Srđan Radonjić koji je zamenio mladog Bosančića.
"Zbog toga da bismo imali dovoljan broj napadača vratili smo Srđana Radonjića, koji je prethodnih dana veoma dobro radio. Što se tiče ostalih igrača, neki su ostali smišljeno i gotovo da je sigurno da će biti starteri na utakmici protiv Vojvodine, koja nas očekuje samo dva dana posle Maribora. U prilog mojim rečima ide i činjenica da će sa njima u Beogradu ostati Zvonko Varga i Dejan Ilić, kako bi ih što bolje pripremili," kaže Ješić.
Partizan ima tri pobede u Meridijan Superligi, Maribor u prvenstvu Slovenije igra loše. Čini se da u slovenačkom klubu više razmišljaju o evropskim utakmicama.
"Zanima ih više Evropa. U prvenstvu često ne igraju u kompletnom sastavu, kao što je sada bio slučaj, što znači da su više brinuli o utakmici sa Partizanom. Kod mene je sasvim druga priča. Uvek igram u punom sastavu, sa igračima koji su najspremniji i podjednako su mi važna sva takmičenja u kojima Partizan učestvuje," kaže trener Partizana, "Znam da oni pokušavaju da oporave kapitena Vuksanovića, ali neka svako razmišlja o svojim problemima. Nama Mirosavljević i Nikolov nemaju pravo da igraju, Vukelja je povređen još od pre početka sezone. Maribor neće mnogo odstupiti od igre prezentovane u Beogradu, a ja se i dalje držim uverenja da protivnik igra onoliko koliko mu dozvoliš."
Milan Smiljanić rekao je da veruje u novu pobedu svog tima.
"Maribor ima odličnu ekipu, ali mi imamo bolju, što moramo da dokažemo na terenu. Idemo na pobedu i u revanšu, a očekujem da će domaćin kao i u Beogradu da igra „čekalicu” i da pokuša da nas iznenadi iz kontranapada. Igraćemo ofanzivno, to je naš stil, ali nećemo srljati," kaže Smiljanić, "Pozivam sve naše navijače iz Slovenije da dođu na stadion i pomognu nam da pobedimo. Odužićemo se borbenom igrom i, nadam se, plasmanom u prvo kolo UEFA kupa."
Trener Maribora Marijan Pušnik miran je pred revanš utakmicu. On i dalje tvrdi da je plasman njegovog tima u kvalifikacije za Kup UEFA uspeh. Ipak, veruje da njegov tim može da prođe dalje.
"Ovo je prilika za naše mlade igrače koji žele da nađu posao u inostranstvu. Biće to i novi praznik za naš klub, velika utakmica u Ljudskom vrtu. Partizanu moramo da se suprotstavimo strpljenjem. Ne smemo da žurimo ali moramo da budemo agresivni i brzi," kaže Pušnik, "Morali bi da imamo i sreće, ona je u fudbalu uvek dobrodošla. Naša ekipa ne bi smela da primi gol rano, to bi pokopalo naše nade. Moraćemo da budemo oprezni."
Žikica Vuksanovič, jedan od najboljih domaćih igrača, je povređen a pod znakom pitanja je i Gorazd Zajc. On bi u četvrtak mogao da poslednji put obuče ljubičasti dres jer je od petka igrač italijanske Sijene.
Uprava Maribora zadovoljna je prodajom ulaznica. Ostalo ih je oko 500, a ukupan kapacitet stadiona koji se renovira je 8.300 gledalaca.
"Intenzivno se pripremamo za utakmicu, u četvrtak ćemo sprovoditi vanredne mere bezbednosti. imamo iskustva, ovde je 2003. godine gostovao zagrebački Dinamo. Moramo da budemo spremni, Partizan ima puno navijača u Sloveniji, najavljeno je da će doći navijači iz Ljubljane i Jesenica, a očekujemo i veliku grupu pristalica 'crno-belih' iz Slovenije," rekao je sekretar Maribora Uroš Jurišić.
Utakmica Maribor - Partizan igra se u četvrtak, a počinje u 21.00
|
|
|
|
|
|
|
|
Boja umesto Lomića u Mariboru
Sreda, 23. avgust 2006. 14:44 Izvor:Mondo
Fudbaleri Partizana doputovali su u sredu u Maribor gde ih u četvrtak očekuje revanš meč protiv istoimene slovenačke ekipe, a nova informacija iz crno-belog tabora je da je umesto povredjenog Marka Lomića na put krenuo napadač Pjer Boja.
Lomić još nije zalečio povredu ledja sa utakmice protiv Voždovca, pa je trener Miodrag Ješić u ekipu uvrstio i jednog od nezadovoljnih statusom u Partizanu, Kamerunca Pjera Boju.
U timu će biti još jedan napadač Srdjan Radonjić, koji je ubačen umesto mladog Miloša Bosančića, a koji je takodje tražio inostrani angažman nezadovoljan što je u drugom planu trenera Ješića.
Put Maribora JAT-ovom letilicom ATR odleteli su i sleteli oko 12 časova na mariborski aerodrom sledeći igrači: Ivica Kralj, Nikolas Asprogenis (golmani), Milivoje Ćirković, Nenad Djordjević, Branimir Bajić, Bojan Zajić, Miloš Mihajlov, Pjer Boja, Obiora Odita, Dragan Radosavljević, Marko Markovski, Predrag Lazić, Nebojša Marinković, Ivan Tomić, Mladen Lazarević, Nemanja Rnić, Srdjan Radonjić i Milan Smiljanić.
Iz stručnog štaba sa ekipom su treneri Ješić i Kraljević, kao i trener golmana Zalad.
U Beogradu su ostali treneri Varga i Dejan Ilić da treniraju sa igračima koji su ostali, jer neki od njih će sigurno konkurisati za sastav koji u nedelju od 17 časova igra u Novom Sadu protiv Vojvodine.
Po dolasku u Maribor crno-beli su smešteni u hotel "Habakuk" koji se nalazi podno Pohorja.
|
|
|
|
|
|
|
|
24/08/2006 | Izvor: B92
Upad huligana na trening Partizana!
Na poslednjem, zvaničnom treningu fudbalera Partizana pred utakmicu kvalifikacija za Kup UEFA sa Mariborom grupa navijača slovenačkog kluba 'upala' je na trening i fizički napala deo delegacije, na sreću ne i igrače.
Grupa pijanih 'Viola' pojavila se na treningu (na kojem nije bilo domaćeg obezbeđenja, samo dva lokalna policajca iako je utakmica označena kao jedna od onih 'visokog rizika') sa idejom da isprovocira nekoga od gostiju iz Beograda. Prvi pokušaj bio je da se iscepa srpska zastava, a posle toga došlo je do fizičkog obračuna slovenačkih huligana i momaka iz obezbeđenja FK Partizan.
Posle napada domaćih navijača flašama (stigli su iz lokalne kafane) bilo je povređenih među gostima iz Beograda, a policija je reagovala relativno brzo (stigli za desetak minuta) i pohapsila napadače.
Snimatelj beogradskog SOS kanala snimio je ceo incident, a slovenačka policija uzela je snimak kao dokazni materijal.
Navijači Maribora, njihov ekstremniji deo, su u bliskim vezama sa navijačkom grupom zagrebačkog Dinama, Bed blu bojsima, a zanimljivo je da je Partizan u Mariboru, u vreme nekadašnje SFRJ, imao brojan klub navijača.
Pripadnici Partizanovog obezbeđenja dali su izjave slovenačkoj policiji, a izveštaj sa ovog događaja biće dostavljen i ljudima iz Evropske fudbalske federacije (UEFA).
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|