:: |
Autor |
Poruka |
sanja ns Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Okt 2005 Poruke: 2

|
|
a zasto stalno pises deca i malisani, ja sam alergijsku astmu dobila sa osamnaest godina?
|
|
|
|
|
 |
ivobole Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 22 Okt 2004 Poruke: 90 Mesto: podgorica

|
|
trenutno ja da znam nisam elergican na nista,ali citao sam o tome dosta i bas nekad pomislim o tome recimo cito sam o jednom tipu da je alergican na vodu i mora da se kupa u alhoholu...stvarno ludo i bolno ali na srecu nisam na nista elergican
|
|
|
|
|
 |
nvincel1 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Okt 2005 Poruke: 14

|
|
|
|
 |
acevantura Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 05 Jun 2005 Poruke: 78

|
|
alergije su totalno neprevidive
ja imam bronhijalnu astmu, alergicna sam na polen drveca, korova i trava, na neke sastojke nekih krema, na pecurke, alkohol
i svake godine alergija po pitanju polena je drugacija.
jedne godine me svrbe oci i malo suzi nos, sledece nista od toga nego imam gusenja, i tako sve nesto drugacije ili jace ili slabije.
skoro celo prolece sam pod lekovima.
Alergiju sam dobila sa 10 godina, a gusenja su krenula sa 16. do tada mi je samo cureo nos.
SAd sam se vec navikla na sve to tako da nije strashno.
probala sam i terapiju sa vakcinama s Torlaka i dobila sam alergiju na te vakcine
|
|
|
|
|
 |
sivigruja Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 52
Datum registracije: 27 Dec 2004 Poruke: 204

|
|
Ne izlazite za vreme dok je polen zastupljen na najvisem nivou!
|
|
|
|
|
 |
Berka Upućeni član

|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija

|
|
jasna stvar da je alergija posljedica smanjenog imuniteta.
Ali nije uvijek samo organskog porijekla.
Jedna osoba je alergicna na crne kupace gace. Kada ih vidi na nekome ili bilo gdje ..... vjerovali ili ne !
|
|
|
|
|
 |
nera100 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 26 Feb 2006 Poruke: 87 Mesto: austrija

|
|
hahahha na crne kupace gace?!
Ja sam mislila da sam alergicna,medjutim ispostavilo se da je to sve radi hormona.
|
|
|
|
|
 |
schatzibaby23 Upućeni član

|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 250

|
|
mene ponekad oci pecu, suze, cak i bole..uradila sam alergo test i rekli mi da nisam na nista alergicna, onda sam posla kod ocnog i rekao mi je da su mi izasle neke male bubuljice ispod ocnog kapka i da svaki put kad trepnem te bubuljice okrebu oko i zato me bole..svasta...ali opet misilm da su mi te bubuljice izasle od neke alergije, ponekad mislim da doktori nezele da se potrude da ti pomognu
|
|
|
|
|
 |
crnibiser samotvoja24

|
Godine: 48
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo

|
|
Alergija na kucne biljke
Da li ste znali da i kucne, ukrasne biljke, mogu kod ljudi da budu uzrocnik alergije? Iako se ne javlja cesto, alergija na kucne biljke mo‘e i te kako “zakomplikovati” život ukucana, tim više što je najcešce potrebno dosta vremena kako bi se otkrilo šta je uzrok svraba ociju, curenja nosa, kašlja... Dve su vrste kucnih biljaka koje mogu izazvati alergije - saksijske i one secene, u vazi. Alergiju izazivaju sitni molekuli alergena koje ispuštaju listovi biljaka, stablo, koren i plod, a alergen je i polen koji biljke ispuštaju u vreme cvetanja.
Medu saksijskim biljkama koje izazivaju alergiju na prvom mestu je fikus. Simptomi koje izaziva ova biljka su upala sluznice nosa, a može se javiti i astma. Simptomi su slicni kao i kod svake druge polenske alergije, ali kako se biljka nalazi u stanu, simptomi se mogu javljati tokom cele godine. Stanje se pogoršava prilikom presadivanja i negovanja biljke. Alergeni fikusa “benjamina” još su izraženiji kada se udruže s kucnom prašinom. Prašina zasicena alergenom lako se prenosi svuda po prostoriji, pa su cestice alergena pronadene u parketu, zavesama, presvlakama nameštaja... Ovde se dugo zadržavaju, cak i posle iznošenja biljke iz prostorije.
Osetljivim ljudima veliki problem predstavljaju i filodendron i kroton. U dodiru s njima može se javiti reakcija na koži, crvene mrlje koje svrbe. Moguce su i alergije od kaktusa, suncokreta i biljaka s lukovicom. Alergije na seceno cvece i suve biljke zaista su retke, ali je ipak potreban oprez, posebno s nekim vrstama karanfila.
Kako se zaštititi? Prilikom negovanja biljaka potrebne su gumene rukavice za zaštitu ruku. Posle dodira s biljkom ruke je potrebno dobro isprati. Ukoliko ste primetili da neka biljka izaziva alergiju, odstranite je iz prostorije, a sobu i nameštaj temeljno ocistite. Ukoliko ste alergicni na fikus, možete biti sigurni da ste alergicni i na druge biljke iz iste grupe, kao što je na primer anturijum.
http://www.herbateka.com/node/703
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
  |
|
|
|
 |
rizmal Lanin Sicilijanac

|
Godine: 41
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd

|
|
ja za sadda nisamm alergican ni na sta koliko znam juhu
|
|
 |
kiki1979 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 13 Mar 2006 Poruke: 184 Mesto: Bec

|
|
nisam hvala bogu na nista alergicna
|
|
|
|
|
 |
jeKiii Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 13 Dec 2005 Poruke: 46

|
|
meni izlazi neka alergija od sunca a hocu da se suncam, pa sta cuu??
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|