:: |
Autor |
Poruka |
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
Cao,
ne znam da li je ova tema vec bila, ali bas bi me zanimalo, da li kod vas u dijaspori mozete da nabavite domace stvari?
Naprimer, da se negde prodaje burek, pita, sarma, itd. Ili i kasete, video i DVD filmovi, zastave itd. I da li imate u vasem gradu pravoslavnu crkvu??
Ovde u Stutgart drzi napr. brat od Vere Matovic radnju, u kojoj se moze sve kupiti sta se tice hrane i pica. A i imamo najmanje 3 radnje gde se mogu nalaziti sve sa estrade, vezano za muziku i filmove.
A imamo cak i lepu pravoslavnu crkvu u blizini centra grada.
Aj da cujem sta kod Vas ima?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sta? Samo ajvar? I to sigurno samo makedonski ili? A gde to? U Francuskoj? Kukuuuuu lele, ja bi se radje ubio pre nego da zivim bez tih stvari
Ovde mogu cak i burek i drugu domacu hranu da nabavim, a za slave ili praznike moze da se naruci prase ili jagnjetina od nekog srbina.
|
|
|
|
|
|
gazda_djole Odomaćeni član
|
Godine: 57
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1058 Mesto: Bgd - Colmar
|
|
Nema nista osim ajvara kod Turcina .... a ja idem 200 km u Stuttgart kod tog tvog za Pelinkovac !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hehehe Djole! Bas si legenda
Ali kad vec ides po Pelinkovac, sigurno napunis kola ili? Taman uzmes i Knjaz Milos i neku kobasicu!
Zar Colmar nije malo veci grad? Zar nema kod vas u blizini neki jugo sto drzi svoju radnju?
|
|
|
|
|
|
gazda_djole Odomaćeni član
|
Godine: 57
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1058 Mesto: Bgd - Colmar
|
|
Imaju dva restorana koje u glavnom livriraju grosisti kao sto je jedno vreme radio i taj iz Stuttgarta ! Prodavnica nema iz razloga sto je manji broj nasih ljudi koji ovde zive u odnosu na Nemacku ili Austriju npr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hmmmm... cudno kad napr. otvorim "Vesti" i pogledam sta se dogadja po dijaspori, uvek nadjem dosta sto se tamo zbiva uvezi srpskog druzenja i ljudi koji tamo zive!
Restorani ima ovde dosta, ali u glavnom forsiraju svabske obroke!
Kad sledeci put dodjes u Stutgart, moras da odes obavezno u CEVAPDZINICU u sav centar grada u jednog maloj ulici pored Galeria Kaufhof, ili se javi meni, pa cu ti ja pokazati gde trebas da ides!
|
|
|
|
|
|
sanjica_021 *Doktorovo~slculence*
|
Godine: 46
Datum registracije: 12 Feb 2003 Poruke: 13486 Mesto: Izrael / Novi Sad / Uskoro i Vojvoda Stepa
|
|
Ajoj gde me nadje sa pitanjem,pa ovde NEMA NISTA nase !!!! Juce nam je stigao paket od mame sa pastetama,cokoladnim bananicama,suvim kobasicama i majonezom ,smrc...nema ovde ni bureka,ni pljeskavica,ni Knjaz Milos kisele vode,ni bre...nista
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
kod mene ima jedna bosanska radnjica sa nekim nasim stvarima....kao sto je kisela voda.. pastetice...kore za pitu...ratluk...i jos koje sitnice ali bureka nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niti ima nekih radnjica sa bas nasim stvarima koje si ti naveo......znam da u Parizu ima jedna prodavnica gde prodaju bas sve...(u arapskom je kvartu) cak covek ujutru pravi pite savijace ili burek za nase ljude....przi cevape i tako to....e da mi je jedna ovde takva.....
crkvu nemamo...mali je grad...samo je par Srba ovde...ostalo su izbeglice Bosanci....ebi ga pametni ljudi organizovali se i dobavljaju sve sto im je potrebno...mada su im cene plafon....
blago tebi u stuttgardu ti sve imas nase.....bas ti zavidim....narocito za taj burek.....
|
|
|
|
|
|
Hehehehe... jao sto sam Bogu zahvalan sto imam privileg da zivim u Balkan-Metropoli!
Ali nije ni za cudo, koliko ja znam, u Stutgart-u zive preko 20.000 srba i 23.000 hrvata, pa je sasvim normalno da se ovde moze nabaviti tako nesto!
Nije da samo ima burek, vec i pita, baklava, sarma, svakake pastete, kobasice, COCKTA (koju mnogo obozavam) i tako dalje! Stvarno je ovo raj za nas balkance.
Ukoliko jednom budes dosla ovamo, te vodim na burek Yasmin, vazi? 8)
A Djole ima da jede najbolje cevapcici u celom gradu!
E sanjice, tvoji roditelji su se ocigledno preselili u pogresnu drzavu! A tebe bi vodio na pravu balkansku veceru, posto si mi do sad svaku muzicku zelju ispunila!
Mora jednom svi da se nadjemo ovde kod mene u Stuggi, pa da vam pokazem sta je zivot nas ex-jugoslovena u dijaspori.
Pozzzz.
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
jugovicu jel ti znas kolko mi jedemo....bankrotiraces bre......
salim se malo...hvala na pozivima...bas lepo od tebe.....pravi si drug.....ko zna mozda nekad i zalutam u te krajeve.....svet je mali.....al za burek te drzim za rec..... da znas......
|
|
|
|
|
|
Ne brini Yasmin, mama i tata moji placaju!
A slobodno me drzi za rec, jer sam covek od reci i ne podnosim ljude koji ti nisu takvi!
A dobices i 2 bureka, ako treba, vazno da si srecna a stomak pun! 8)
Cmokic.
|
|
|
|
|
|
sonjica Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 4471 Mesto: ispod palme na obali mora
|
|
Kod mene NISTAAAAAAAA!!!!!A burek i pelinkovac mi se vec prividjaju!!!!
|
_________________ *Ko zna zasto je to dobro! ! !*Mislicu o tome sutra! ! !*
Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|