:: |
Autor |
Poruka |
begzi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 52
Datum registracije: 21 Apr 2006 Poruke: 16
|
|
Isti stručnjaci su se sami uvjerili na licu mjesta da se radi o djelu ljudskih ruku, što su javno, doduše pojedinačno, izjavili u medijima...
To su ogromne ploče istog oblika koje fasciniraju svojim izgledom.. rijeke ljudi se na licu mjesta uvjerilo da je to nešto veličanstveno...
|
|
|
|
|
|
mc_elly Odomaćeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 15 Maj 2006 Poruke: 1628 Mesto: * u jednom vrtu medju cvijecem*
|
|
sto kazu sad za tu visocku piramidu:
naime bila su dva brata ramzes i ramiz i ramzes otisao u egipat a ramiz ostao u visokom
a inace o piramidama mislim da su zaista velika svjetska cuda i ako ih zaista otkriju ovdje u bosni pozivam vas sve u obilazak
Editovala Daca
Sve moze stati u jedan post
|
_________________ LjUbAv Je VaLjDa JeDiNa StVaR nA sViJeTu KoJu Ne TrEbA oBjAsNjAvAtI i TrAzItI jOj RaZlOg |
|
|
|
|
ILIMAR Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 218 Mesto: Najlepsi grad
|
|
Ovo je sve fascinantno, ali je jos impresivnije kad stanes pored piramide.
Ili udjes u nju.
Da li ste to doziveli?
|
|
|
|
|
|
MikiMiki25 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Jun 2006 Poruke: 13
|
|
Visoko kraj Sarajeva (BiH)
kazu da ima piramida. Svi kojima je blizu nek odu i pogledaju.
Fascinantno.
|
|
|
|
|
|
glumac86 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 07 Apr 2006 Poruke: 111 Mesto: SCG
|
|
E ovo je stvarno fascinantno,mada ima o tome josh dosta neotkrivenih stvari!
|
_________________ NISTA OD TOGA |
|
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
sto jeste jeste misterija zesca evo i kod nas otkrivaju u visokom trebam otici da malo pogledam
|
|
|
|
|
|
Kiza89 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 23 Dec 2005 Poruke: 138 Mesto: Kraljevina Srbija
|
|
A kako su oni uopste pravili te piramide?! Kako su "rucno" nosili gromade od nekoliko tona?!
|
_________________ If you only look where you can't go, you will miss the riches belows you! |
|
|
|
|
Kiza89 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Dec 2005 Poruke: 138 Mesto: Kraljevina Srbija
|
|
Citat: | Ima blokova teskih i do 70 tona podignutih na visinu oko 50 metara. Kad bih ti ja kazao kako su to radili i ko je to radio, ti bi rekao da fantaziram. |
Naravno da ne, napisi, zanima me
|
_________________ If you only look where you can't go, you will miss the riches belows you! |
|
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
Ljudi svima vama zelim reci jedno veliko bujrum u Visoko na piramidu sunca
Posto ni sam ne znam najbolje informacije o otkricu najbolje je da odete na www.piramidasunca.ba tu cete definitivno naci sve sto vas bude zanimalo,naravno sve sto su vec ovi strucnjaci koji su tamo boravili otkrili
A kazu da su piramide u Egiptu bile vikendice faraonima iz Visokog, jer piramida sunca je visoka 220 m , a Keopsova ne znam kolko je,al znam da je niza A kazu da kad su prije u Egiptu usli u onu neku grobnicu na faraonu nasli jaknu "KTK Visoko"
Sada ozbiljno vam kazem, Semir Osmanagic, gospodin koji je otkrio piramidu u visokom je objavio kako je skeniran teritorij BiH, i da su satelitske snimke pokazale da ima ukupno 9 piramida u BiH, ali 100% su sigurni da postoje 3 u Visokom, koje su poredane tako da cine jednakostranicni trougao, ili tako neki trougao
Opet vam kazem, ako mi ne vjerujete, odite na stranicu www.piramidasunca.ba i uvjerite se i sami!
|
|
|
|
|
|
_GaMBiT_ Odomaćeni član
|
Datum registracije: 25 Dec 2005 Poruke: 1173
|
|
"Lamiya El Hadydi, magistar arheologije iz Egipta, sa preko 20 godina iskustva na istraživanjima grobnica, piramida i hramova u Egiptu je u svom izlaganju istakla da je u podnožju Bosanske piramide Mjeseca pronađena kamena struktura koja je nesumnjivo rezultat rada ljudskih ruku. Ovo potvrđuje tezu da je ovdje riječ o arheološkoj lokaciji.
Arheolog iz Grčke Nancy Gallou je potvrdila da je angažovana na radu na ovoj kamenoj strukturi opisujući primjenjene arheološke procedure i alat. Istakla je da se dnevno struktura snima, prave se skice i vodi arheološki dnevnik. Trenutno je u toku rad na pravougaonom
otkopu dimenzija 0,8 m x 1,0 m.
U 45-o minutnom izlaganju, doktor geoloških nauka Aly Barakat, je podvukao značaj ovog nalazišta u svjetskim razmjerama. Istakao je vrlo važnu činjenicu da je kompleks podzemnih tunela građen ljudskom rukom u davnoj prošlosti. Kameni monoliti sa ucrtanim simbolima predstavljaju važne arheološke artefakte i svjedoče o nepoznatoj civilizaciji. Za bosanske piramide je ustvrdio da pretpostavlja da je riječ o kombinaciji prirodnih uzvišenja koje je obrađivao čovjek u prošlosti. Najvjerovatnije je postojeća kružna brda ravnao, dodavao ili oduzimao, da bi dobio pravilan geometrijski oblik piramida i orijentirao ih prema stranama svijeta. Ljudskom rukom je obradio materijal breče i konglomerata na površini piramide. Ono što danas vidimo je samo unutrašnji pokrov piramide, dok vanjski uglačani pokrivač najvećim dijelom nedostaje. Potvrdio je da je riječ o nesumnjivo važnom civilizacijskom nalazištu koje zaslužuje daljnje ispitivanje većeg broja međunarodnih stručnjaka."
To je jedan dio teksta sa stranice www.piramidasunca.ba objavljen 23.06.2006.
Eto tu vam je i par slika piramide koje su slikane iz helikoptera Vidite te slike, i ovaj tekst, i mislim da cete biti sigurni da postoji "nesto" u Visokom
|
|
|
|
|
|
Amerigo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 24 Feb 2006 Poruke: 202
|
|
Da li je ovo zaista istina u vezi bosanskih piramida. Moram ovog ljeta otici da to vidim
Visoko, spremi se dolazim sa juga
|
|
|
|
|
|
djokili Dobro upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac
|
|
Za sada mogu reci samo da je ova bosanska piramida ipresivna, ali videcemo....!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|