:: |
Autor |
Poruka |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
sudija je napisao/la sledeće: | Vecina igraca ne poznaje pravila, a to su cinjenice, jer ti sve pricam iz iskustva!
A o drzavi ti pricam o Sloveniji Istina je da je liga nikakva, ali smo su sudije koliko toliko na nivou
I jos toliko, ne branim ja sudije, jer ako neki sudija pokrade utakmicu tome treba da se dozivotno zabrani sudjenje.
P.S. Jos toliko: kod nas su kontrole sudjenja u svim ligama od kadeta pa nadalje (cak imas i po dva kontrolora u visem rangu - 1. i mislim da i 2. lčiga), i ako pogresis debelo (da ostetis neku ekipu...) dobijas zabranu na pola godine (ako ti se redovno takve greske desavaju, dobijes i po vise ili te jednostavno vrate u nizi rang). |
Kolega, kamere bi tu bile ne toliko zbog pravila no zbog rjesavanja incidentnih situacija.
Npr: Da li je lopta presla gol crtu ili nije? Nije tu nikakvo pravilo u pitanju, jer ga svi znaju i lako ga je znati. Pitanje je da li je to pravilo POSTOVANO. Kad gledamo utakmicu na telki mi mozemo u 99% situacija preko kamere vidjeti je li lopta presla crtu ili nije a sudac nema moci da si "odvrti film u glavi"
Eto, jedan primjer samo sam ti dao...
Zivimo u vremenu razvijene tehnologije, zasto to ne koristiti? Zasto ostaviti prostora greskama ili lupezima?
Henry14 je napisao/la sledeće: | glupost je to....sta ce kamare
nekad ti pomogne nekad odmogne i to je FUDBAL |
Samo sto malo cesce pomogne velikima i bogatima, a malo-puno manje malim i siromasnima...
Edit by Belphegore
Sve je to moglo u jednu poruku
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
igor-bp Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 21 Jun 2005 Poruke: 141 Mesto: VOJVODINA

|
|
Bilo bi glupo da sad prekinu utakmicu kako bi sudija pogledao snimak na monitoru (kod nas bi sigurno i sudijama pustali reklame pa bi to potrajalo malo vise) ...strasno. Ja se slazem jedino sa tim da postave cip u loptu pa kad predje gol liniju da da neki signal sudiji, ali kamere ...
|
|
|
|
|
 |
sudija Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 24
Datum registracije: 31 Maj 2005 Poruke: 77 Mesto: Tamo daleko...

|
|
Bas sam hteo da odgovorim. Ako se brinete zbog gol linije i toga dali je lopta usla ili nije, sad se testiraju lopte sa cipovima u njoj, koja ce dati neki signal (verovatno kod cetvrtog sudca ili mozda i kod glavnom na one njihove bipere sto imaju) tako da ako mislite zbog toga onda tu kamere vise nisu potrebne.
To seje sad testiralo na nekom omladinskom prevenstvu i koliko sam cuo treba jos mnogo da se doradi na tome, ali kazu da im je to u planu da naprave.
Samo tu dolazi opet do problema, a sta za klubove u slabijim ligama, da ne kazem u nekoj divljoj ligi gde jedva skupe 5-7 lopti da se utakmica moze odigrati
|
_________________ Samo opušteno  |
|
|
|
 |
djokili Dobro upućeni član

|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac

|
|
Kamere bi sigurno usporile tok utakmice i ceskale utakmicu sto mnogo produzava istu, ali moje misljenje je da su itekako potrebne jer bi i pomogle a i pokazale odmah koliko je sudija naklonjen nekoj ekipi. Tako bi bilo neuporedivo manje namestanja rezultata.
|
|
|
|
|
 |
borox Upozorenja: 1 od 3 Upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2005 Poruke: 422

|
|
mislim da bi to bilo idealno rjesenje za nogomet i pravedno sudjenje.
tehnologija je toliko napredovala da se ne bi moralo puno cekati za odluku,znamo da vec sada suci mogu komunicirati medjusobno.nekoliko sekundi gubitka bi bilo bolje nego da se dogadaju katastrofalne pogreske koje stete ekipama
|
|
|
|
|
 |
djokili Dobro upućeni član

|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac

|
|
Odlicna stvar. Ako ne da pokazu sudijama da su pogresili, onda da pokazu narodu koliko sudije kradu i kako sude na utakmicama. Sudija lopove!!!
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|