:: |
Autor |
Poruka |
Charmed Malo ~ mače ~

|
Datum registracije: 03 Avg 2004 Poruke: 14625 Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

|
|
Грујић најбољи у Европи
Наш играч јунак немачког Генерна пошто је у полуфиналу савладао олимпијског првака Рју Сунг Мина (СВС), а у финалу европског шампиона Владимира Самсонова (Шарлроа)
Наш репрезентативац Слободан Грујић (32) је заокружио деценију и по професионалног бављења стоним тенисом титулом клупског првака Европе коју је освојио са немачким Генерном. Без обзира на то што има две бронзане медаље са европских првенстава, обе у дублу, ово је круна његове каријере, поготово ако се има у виду његова улога у полуфиналу против СВС (Аустрија) и у финалу са Шарлроом (Белгија).
За свега три недеље успео је да савлада двојицу играча највише светске класе и то врло убедљиво. У првом мечу полуфинала, против СВС-а, победио је олимпијског првака Рју Сунг Мина (Ј. Кореја) са 3:1 (12:14, 14:12, 11:7, 11:9), а у реваншу финала и европског шампиона Владимира Самсонова (Белорусија) са 3:0 (11:8, 11:5, 11:7).
– У првом мечу финала у Белгији, у изванредном амбијенту пред више од 5.000 гледалаца, изгубили смо са 3:1, али мало је недостајало да и тај сусрет добијемо – каже Грујић. – Видели смо да можемо да их победимо у реваншу са довољном разликом. Иако је опет било 3:1, постали смо прваци, јер смо освојили више сетова. Имао сам задатак да узмем што више сетова Самсонову кога никада раније нисам победио и који ми не лежи. Међутим, успео сам да га савладам толико глатко да сам изненадио и себе и њега.
Још пре пола године продужио је уговор са Генерном до 2007. када би требало да прослави деценију боравка у њему. Откако је пре осам година заиграо у Бундес лиги, све време је у том клубу, с тим да је шест година играо, а две само тренирао (док је играо за Плидерхаузен).
– Да нисам постао клупски првак Европе, моја каријера би била крња, читав живот бих мислио да ми нешто недостаје, упркос европским медаљама у дублу. Испунио ми се сан да имам титулу првака Европе о чему је дуго маштао и наш тренер у Генерну. Сви у клубу су с пуно емоција дочекали ову титулу, а чак и тако трофејни играчи као што су Бол и Роскопф стављају је испред многих признања која имају. Бол истиче да му је тријумф у Купу шампиона дражи и од сребра у дублу на Светском првенству у Шангају.
У мају, у Шангају, Грујић је стигао до шеснаестине финала, што је његов најбољи пласман на светским шампионатима. Са европских првенстава има две бронзе, обе у дублу – 1992. у Штутгарту са Лупулескуом и 2003. у Курмајеру са Каракашевићем. Крајем јуна и почетком јула у Алмерији (Шпанија) покушаће да поправи најбољи пласман у синглу на Медитеранским играма.
– Успехом у Купу европских шампиона нисам исцрпео све своје мотиве. Играм боље него икада и осећам да могу још боље. Пробаћу на Медитеранским играма да се пробијем до финала и да са Каракашевићем одбраним злато у дублу. Претходна два пута био сам трећи у синглу. Надам се да ће мој врхунац бити на Европском шампионату у Београду кроз две године.
После Европског првенства у данском граду Архусу, одржаног у априлу, наш савезни капитен Зоран Калинић је изјавио да наш државни тим неће моћи у догледно време да освоји екипну медаљу уколико не ангажује барем једног квалитетног кинеског играча. Грујић се слаже са тим:
– Надам се да нећу бити погрешно схваћен због тога што сматрам да треба да доведемо Кинеза уместо да се ослонимо на наше млађе играче. Увек сам спреман да помогнем нашим талентима и то чиним. Марку Јевтовићу сам недавно омогућио да тренира у Генерну. Зашто сам за појачање из Кине? Зато што не бих желео да доживимо да нас, на пример, на Европском првенству у Београду преслиша Хрватска која ће можда играти са двојицом кинеских стонотенисера. О томе ће морати што пре да се изјасни наша стонотениска организација. Данас мање-више све водеће селекције имају таква појачања.
|
_________________ Pre nego sto se dodje do brzopletog zakljucka i pre nego sto se pocne misliti lose, Gledaj sa paznjom detalje, vrlo cesto situacija nije onakva kako izgleda nama na prvi pogled!!!! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|