:: |
Autor |
Poruka |
amd Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 01 Dec 2004 Poruke: 10
|
|
Pozdrav svima prisutnima, osebno onima koji se nesebicno druze sa nama, i odgovaraju na nase probleme,i pitanja.
Ja,kao i vecina drugih poslednje vrijeme ,imam problem sa opadanjem kose,dali neko zna neku korisnu terapiju,ili neku metodu da bi sprecilo opadanje KOSE !!!
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
preporucila bih ti da odes na zdravlje i procitas temu o kosi...imas jako dobrih saveta tamo....
inace kosa opada najcesce od stresa....uzmi vitamin B-komplex
|
|
|
bugix Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 10
|
|
Znam kako je i ja imam tih problema. Koliko ja kontam najbitnija je pravilna ishrana, naravno sto manje masti i cigara i hrane sa ulice. Sto vise proteina i kvalitetna sredstva za kosu(sto skuplje to bolje)
|
|
|
|
|
|
zefir Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 24 Maj 2005 Poruke: 18
|
|
kosa najcesce opada od stresa ili nervozeako je to prisutno kod vas obratite malo paznje i pokusajte da koristite sampon od limuna meni je pre dve godine to dosta pomoglo i naravno uz pomoc lekara.
|
|
|
|
|
|
ZaklinaPop Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jul 2005 Poruke: 33 Mesto: Kraljevo
|
|
ok, a da prihvatiš sebe bez kompleksa kose? Mislim, ako ti je genetski kod takav (u većini slučajeva jeste) onda tu nema puno pomoći, samo ćeš se zavaravati i pucati lovu na gluposti. Ne čini te kosa onim što jesi. Sad, znam da ovo nije ono što si tražio, ali razmisli malo i u ovom pravcu.
|
|
|
|
|
|
vive *plavušica*
|
Godine: 34
Datum registracije: 15 Maj 2005 Poruke: 6528 Mesto: ''....Med javom i med snom...''
|
|
Istopi kvasac i izmuti ga u pivu i sa tim preli kosu.Drzi pola sata i zatim isperi.To ti daje i sjaj kose a i opadanje pestaje!
|
|
|
|
PiNkLaDy Miss Smart
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Maj 2005 Poruke: 14060 Mesto: Beograd/USA
|
|
Nasla sam jedan jako lep clanak koji mozda moze da ti pomogne...
"Opadanje kose cesto moze biti i posledica anemije(koja je rezultat nedostatka gvozdja),,dejstva stresa ili preteranog izbeljivanja i koriscenja hemikalija koje oslabljuju kosu.Pomozite sebi tako sto cete svoju ishranu obogatiti vocem i povrcem.Ako mislite da ste anemicni,uz konsultaciju lekara,najbolje bi bilo da povecate kolicinu gvozdja koju unosite u organizam tako sto cete konzumirati crveno meso,povrce sa listovima zelene boje,orahe,suseno voce,ovsenu kasu...Ova hrana sadrzi dosta zdravih sastojaka koji ce pomoci vasem organizmu,ali i vasoj kosi i smanjiti njeno opadanje..."
|
_________________ Nocu kada spavas
sanjivo te gledam
I gusim slatku ceznju
koja me nosi
I dok mazim te ja mislim
zar je moralo ovako
Menjas se i boli me
al' trpim jer volim te... |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Citat: |
Istopi kvasac i izmuti ga u pivu i sa tim preli kosu.Drzi pola sata i zatim isperi.To ti daje i sjaj kose a i opadanje pestaje!
|
Pa nisam lud pivo da bacam
U mene su zalisci poveliki u zadnje vreme ali to je sve genetski. A rekao sam sebi, ako budem celavio kao sto mi stari celav, brijacu glavu, i tako vec skoro godinu rokam na 0 frizuru 8)
Ovo sto se reklamiraju da mogu da ti povrate kosu, to je sve laz, ustvari nije laz, nego je zesca glupost.
Posto je analiza bila za dzabe odlucim da odem. Meni ekspert kaze ovako:
Uzimamo tvoju kosu od nazad posto je tu najgusce i polako laserski usadjuju dlaku po dlaku i posle toga dolazis jednom mesecno na nazovimo lasersku masazu. A do kraja zivota tj. ako ne zelis da ti kosa opada, moraces da koristis njihov sampon za kosu koji kosta $110, i mazati neke njihove kreme koje isto nisu jeftine.
Jedan prijatelj koji je celaviji od mene, kaze da mu je jedan kinez rekao da samo treba masirati glavu ili deo gde nema kose svaki dan po 15-ak minuta. Razlog kaze on, zato sto kosa tj. vlasi nemogu da probiju prljavstinu ili ti masnocu u kozi. Nisam pokusavao masirati uvek zaboravim 8)
Ja se tesim onom: Celavi ljudi su inteligentniji 8)
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
ksantipa Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Jul 2005 Poruke: 1228
|
|
Opadanje kose (ukoliko nije genetski) najcest je uzrok nepravilne ishrane, stres, nedostatak vitamine,rad stitaste zlijezde,ciste, secerna bolest, a kod zena i promena nivou hormona,estrogena i progesterona. A u najlaksi slucaj je promena same kose (regeneracija) opada ona stara i raste nova, ovisno o tome koliko kosa opada ( da nije to previse alarmantno nego onako ponesto se javi na cesalj)
|
_________________ *^*^* Neveruj onome ko ti sa osmehom na licu kaze "volim te", vec onom ko te sa suzama u ocima pita "volis li me? "*^*^* |
|
|
|
|
lady_bgd Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 87 Mesto: Beograd
|
|
Iz iskustva ... uradi pregled mikro kamerom, obicno je teme premasno i zato opada kosa... kupila sam sampon i neko ulje od zene koja mi je odradila pregled i vise nemam problem ni sa opadanjem ni sa peruti ... u pitanju je kozmetika Kuth
|
|
|
|
|
|
jelenajo Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 699
|
|
Uposlednje vreme mi nenormalno opada kosa pa me zanima da li neko zna nesto o tome!Moze li opadanje kose biti posledica neke bolesti ili nesto slicno?
|
_________________ Na vrhu uvek ima mesta,ako se krene sa dna!!!!1 |
|
|
|
|
Vestica Banovan! Freak Of Nature
|
Datum registracije: 13 Jan 2005 Poruke: 1770 Mesto: Nebo
|
|
stres...moze biti stres...vrsta sampona koji koristis...
|
_________________ ~ I took their smiles & I made them mine, I sold my soul just to hide the light and now I see what I really am, a thief, a whore, and a liar ~
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|