www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nesebar
Strana 1, 2, 3  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Svet i putovanja ~ -> ~ Znam za jedan grad ~
::  
Autor Poruka
jelenajo
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 08 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 2:47 am    Naslov poruke: Nesebar Na vrh strane Na dno strane

Da li neko moze nesto da mi kaze o Nesebaru?Planiram da ove godine idem tamo na letovanje i zanimaju me utisci onih koji su vec posetili ovaj grad Question

Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

Datum registracije: 03 Avg 2004
Mesto: Nije bitno ko je odakle bitno je ko je kakav covek

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Broj Stanovnika: 5.000 do 10.000
Najbliži veći grad: Burgas
(ovde ćete naći i ostala mesta u blizini)
Aerodrom: Nema

Atrakcije
U blizini grada postoje drevne ruševine koje su pod zastitom UNESCO-a.

Opis
Nesebar se nalazi u oblasti Burgas na Crnom moru.Grad je naseljen pre oko 3000 godina pod nazivom Menebria. Naselili su ga prvobitno Tračani. Na severnoj strani poluostrva (na kome se ruševine i nalaze) još uvek se mogu videti ostaci tračanskog utvrđenja. U VI veku pre nove ere grad je bio Grčka kolonija i važan trgovački centar. U tom periodu grad, koji se tada zvao Mesembria, imao je svetilište, hram posvećen Apolonu i pijacu. Godine 71. pre nove ere potpada pod rimsku vlast ali i dalje zadržava pravo da kuje svoj vlastiti novac. U XIII i XIV veku izgrađeno je mnoštvo crkava: Svete Teodore, Svete Paraskeve, Svetog Mihaila... 1453. godine Turci zauzimaju grad ali arhitektura ostaje. Stil tog perioda vidljiv je na drvenoj kući koja se nalazi u Plovdivu.

Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Charmed
Malo ~ mače ~
Malo ~ mače ~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 7:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

stari deo grada izgleda prelepo, i skroz je netaknut, pravi muzej koji mora da se vidi!!!Provod u ovom mestu je zagarantovan, jer ima originalnih diskoteka i barova, nocnih klubova, kazina, kafica, restorana i sve je dosta jeftino!!!Ako budete isli u Nesebar obavezno ponesite i foto aparat, naslikacete se kao nikad u zivotu!!!Hrana im je malo jaca, ali je odlicno spremaju i velike su im porcije i naravno jeftine, plaza je pescana i nije losa dok je more toplo i ne preterano slano sto i nije tako lose, ali voda usled ulasaka i dizanja mulja izgleda prljavo sto moze da smeta u svakom slucaju podnosljivo!!!vodu obavezno kupovati ili cete imati najverovatnije stomacnih problema!!!Ako se uzelite nase muzike mozete da svratite u hotel Beograd u kojem postoji diskoteka sa iskljucivo nasom muzikom, a na plazi postoji i nas kafic gde se takodje pusta nasa muzika i pravi leskovacki rostilj!!! za sada toliko Wink

stefanjan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 06 Jun 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 06, 2005 9:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e ludo je sto se tice provoda blizu je suncev breg a tamo ima mnogo strava diskoteka

jelenajo
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 08 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 08, 2005 1:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hvala puno Very Happy

Beat_93
Dance Šmeker
Dance Šmeker

Datum registracije: 27 Maj 2005
Mesto: Loznica

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2006 3:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pazi ovako ja vec tri godine zaredom idem tamo, najludje mesto na svetu i planiram i skedece da idem tamo. Ko ide u nesebar ne bi sme da propusti:

Tekila bar
Nalazi se kod ulaska u stari grad, Bar je u sustini brodic koji se nalzi na sred mora tako da se do njega ide camcem. Tekila 1 lev ili 40 dinara.

Club Santos
Nalazi se kod pocetka puta koji vodi u stari grad. Provod extra uglavnom pun srba, strana muzika, ludnica celu noc.

Diskoreka Lazur
Nalazi se u Suncevom bregu. Diskoteka na tri sprata, sa tri bazena, od 11:30 do 12:30 Happy hour, za cenu jednog pica dobijate dva, prepuno engleza, norvezana, nemaca i naravno ludih ruskinja. Provod zagarantovan.

Cafe Bar Markuta
Nalzi se na plazi. Prvi po redu kafic na severnoj plazi. Onaj koji je ovo propustio ne znam zasto je uopste bio na moru. Naj ludji provod sa naj ludjim konobaricam na svetu, prskanje pivom polivanje vodom, mazanje i lizanje slaga... Naj bolji kafic na svetu, malo skuplji od ostalih kafica ali zato ko ga proba pamtice ga do groba. Radi samo preko dana.

Sto se tice mora nekad plivaju trave, a nekad je cisto ko voda iz cesme. Cene niske, ima sta i da se vidi, jednom recju Nesebar zakon!!! 8)

M@RCHELLO
MUSIC WIZZARD
MUSIC WIZZARD

Godine: 37

Datum registracije: 30 Dec 2005
Mesto: Odzaci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2006 8:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nemoj da zaboravis i sledece lokacije:

1. Diskoteka Mania- jedna od najvecih diskoteka u istocnoj evropi.Nalazi se u suncevom bregu,svako vece novi poznati dj-evi i svako vece luda zabava.......Ima tri sprata....Prizemlje cini kafic koji izgleda prelepo....prvi i drugi sprat pretstavlja diskoteku u kojoj se pusta techno i house....treci sprat cini jedan skroman prostor u kojoj se pusta iskljucivo nasa i bugarska muzika

2. Disoteka La Bomba-Prepuna mladih ljudi....najpoznatija srpska diskoteka u Bugarskoj

3. Diskoteka Jack Daniels...Fantastican brod od koga je sacinjena diskoteka........Odlicna muzika,lud provod,prelep pogle sa palube......Sjajna muzika...........pustaju se najnoviji grcki,r&b,techno,house,dance hitovi

4. Severna plaza - prepuna jeSrba i veca je bar pet puta od juzne plaze.Ukoliko budes smestena u Nesebru,bices smestena odmah pored juzne plaze.....savetujem ti da ides autobusom ili peske do severne plaze........ona spaja Nesebar i Suncev breg....prelepo je

5. Suncev Breg - kompleks od 150 prelepih htela,spojen je severnom plazom sa Nesebrom......bar 3,4 dana provedi tamo na plazi....sigurno ce ti srbi i njihovo zezanje dojaditi posle nekoliko dana......idi u Suncev breg da pogledas kako se strani burzuji zezaju (kad se samo setim svih tih Nemica,Ruskinja,Spanjolki................ Rolling Eyes )

6. Aqua-land je jedan od najposecenijih mesta u Nesebru (Suncevom bregu) ...........ulaz je 10 evra,ali uz ulaz mozes da ides na bilo koji tobogan,bilo koju spravicu sto ti aqua-land pruza i sve je free....u cenu ulazi provod od 10:00-18:00 ....sta biste vise zeleli

!!!!!!!!!! MOje misljenje : Nesebar je predivno mesto.....Zadnje dve godine sam isao tamo na more i ici cu i ove i sledece i sledece..........to je mesto gde mozete da se za male pare provedete ko gospoda......pa samo treba da ti kazem da sam za sto pedeset evra uspeo da svaki dan imam po pet obroka,da ludujem u diskotekama,da umesto vode pijem koka-kolu i da jos kupim najskuplju votku u Bugarskoj (Sobieski-10 evra) i da kupim dzordanov dres koji (verovali ili ne) kosta samo 40 evra (u sicg 85evra).nema lazi,nema prevare..........Plus,Bugari su divni ljudi koji su zeljni dobrog zezanja.......kada kupujete obavezno se cenjkajte,Bugari obozavaju Srbe,jedan mi je cak prodao sorc za 25% nize) Very Happy

Love don't let me go

Beat_93
Dance Šmeker
Dance Šmeker

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 06, 2006 9:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stvarno, kako sam mogao da zaboravim Mania i Jack Daniels, to su zaista sjajna mesta, a sto se tice mesta kao sto su La bomba, Beograd... strasno, prepuno nasih seljacina, nasa muzika, pa nismam dosao u Bugarsku, da bih gledao nase i slusao domacu muziku, to mogu i ovde.

Sto se tice cena tako kao sto ti (M@RCHELLO) pricas je bilo prosle i predprosle godine, ove nije bio takav slucaj. Misleci da ce cene biti kao i predhodnih godina poneo sam 250 e za 10 dana, i moram vam reci da sam morao zadnjih par dana da se krpim...
Ali ipak ostajem pri tome da je Nesebar raj, i preporucujem svima da idu tamo i da niako ne zaobidju Cafe Bar Markuta!!! Wink

M@RCHELLO
MUSIC WIZZARD
MUSIC WIZZARD

Godine: 37

Datum registracije: 30 Dec 2005
Mesto: Odzaci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 08, 2006 12:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pazi....sto se tice cena.....tacno je da su cene malkice porasle.....ali i dalje su cene podobne za turiste iz Srbije....Cene su porasle zbog naglog priliva stranaca....u Nesebru ih proslih godina nije bilo....ali sada su navrli ko nenormalni..........

Mada ne znam kako si uspeo da potrosis 250 evra...ja sam sa 150 evra jeo,pio i kupovao ko nenormalan

Love don't let me go

Beat_93
Dance Šmeker
Dance Šmeker

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 10, 2006 3:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Brate po ceo dan sam sedeo u "Cafe Markuta" i ludo se provodio sa konobaricama, mislim da ti je jasno sta hocu da kazem Wink , tu sam trosio oko 20 leva dnevno, a uvece provod nevidjeni, bezbroj flasa tekile, piva, red bulla, koktela, pravo da ti kazem jeo sam za 2-3 leva dnevno Very Happy , vratio sam se kuci laksi za pet kila!!! Razz

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Svet i putovanja ~ -> ~ Znam za jedan grad ~ -> Nesebar Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3  sledeća
Strana 1 od 3

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon