:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
![<b>•• 20:01 ••</b> <b>•• 20:01 ••</b>](/images/ranks/stars_purple.gif)
![](images/avatars/274261778542c21d1bb32e.jpg) |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
![blank.gif](images/flags/blank.gif)
|
|
Česti izlivi besa povećavaju rizik za srčani ili moždani udar, pokazalo je istraživanje američkih stručnjaka.
Bes često prethodi srčanom ili moždanom udaru i mogao bi biti okidač, kažu naučnici sa Harvarda koji su utvrdili da su dva sata posle ispada besa period u kojem je povećan rizik za udare.
Oni dodaju da je potrebno temeljno proučavanje te veze, kao i istraživanje mogu li tehnike borbe protiv stresa pomoći izbegavanju tih komplikacija.
Ljudi koji imaju druge faktore rizika za srčani ili moždani udar, poput neke ranije srčane bolesti posebno su ugroženi.
U okviru dva sata nakon napada besa, rizik od srčanog udara petostruko se povećava, a rizik od šloga trostruko, pokazuju rezultati devet istraživanja koja su obuhvatila stotine osoba.
Naučnici s harvardske Škole javnog zdravlja kažu da je statistički, na nivou stanovništva, rizik da jedan napad besa dovede do srčanog ili moždanog udara prilično mali. Statistika beleži jedan dodatni srčani udar na 10.000 stanovnika svake godine među ljudima s niskim kardiovaskularnim rizikom, koji imaju napade besa samo jednom mesečno.
Međutim, pet "epizoda" besa dnevno moglo bi da rezultira sa 158 dodatnih srčanih udara godišnje na svakih 10.000 stanovnika u grupi s niskim kardiovaskularnim rizikom i čak sa 657 dodatnih udara u grupi povišenog kardiovaskularnog rizika, zaključio je tim Elizabet Mostofski.
Mehanizam uticaja izliva besa nije poznat, ali stručnjaci znaju da je hronični stres faktor zbog toga što povećava krvni pritisak, ali i zbog toga što ljudi stres rešavaju na nezdrav način - često pušenjem ili konzumacijom alkohola.
(MONDO/Tanjug)
|
|
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
Sicva Prijatelj foruma
![Prijatelj foruma Prijatelj foruma](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](http://www.domaci.de/images/no_avatar.gif) |
Datum registracije: 27 Nov 2003 Poruke: 13261
![serbia.gif](images/flags/serbia.gif)
|
|
Ne samo bes, nego i nerviranja razne vrste. Mi emotivci prvi stradamo Postepeno, malo po malo stvari se nagomilaju i postanu opasne
|
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
![<b>*Bitanga bez Princeze*</b> <b>*Bitanga bez Princeze*</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/2031650671568254de198c3.jpg) |
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
![antiguabarbuda.gif](images/flags/antiguabarbuda.gif)
|
|
koliko je i los toliko je i dobar.,.i za srce i za sve ....
samo je pitanje kako se se manifestuje ...i u sta se "kanalise" ..tj koji je krajnji cilj...
imas ti kamaru "bijesova" ..imas radi pozitivnih stvari i imas radi negativnih stvari...
bijes prodrma i srce i mozak i cijelo tijelo...tada krv sikne u venama i zilama..brze struji..vece kolicine kiseonika stizu u mozak....i naravno tu je i adrenalin...
kako sam i rekao ako bijes kanalises u pozitivne stvari moze i te kako da valja...
isto ti je to...kao i strah....nekima je mana a nekima je "oruzje"....
ako to sve upotrebis u neki vid "sopstvenog sofisticiranja"-"nadogradnje" i iskoristis pozitivne stvari iz bijesa( vecu kolicinu kiseonika..koja pospjesuje brzi rad mozga) i u kreativnost...moze i te ako da valja...
a sad nije zdravo ni uvijek biti potpuno smiren... takvi pri zescem stresu najcesce stradaju...
i zato radi ocuvanja zdravlja kod sirokih masa...ja cesto siroke mase dovodim do bijesa... podhebavajuci ih i zahebavajucii h...
i konstantno nervirajuci ih ...
i oni mene mrze i da smiju i mogu dobro bi me isutali
a ja njima samo malo prmrdam mozak i srce im natjeram da bolje rade...i da bolje kapiraju ..i dam im malo adrenalina
i pospjesujem im kreativnost.. recimo na koliko nacina bi mogli da me muce i likfidiraju
eto samo jos da smiju da pisnu...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
![](http://www.domaci.de/images/smiles/sanja122.gif) |
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|