:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
![<b>•• 20:01 ••</b> <b>•• 20:01 ••</b>](/images/ranks/stars_purple.gif)
![](images/avatars/274261778542c21d1bb32e.jpg) |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
![blank.gif](images/flags/blank.gif)
|
|
Širom sveta danas se slavi Dan zagrljaja.
Od 21. januara 1987. godine kada je počelo obeležavanje u SAD, Dan zagrljaja se slavi širom sveta.
Svrha proslave jeste da pomogne ljudima da izraze emocije prema drugim osobama.
Da je grljenje važno svedoči podatak da na Univerzitetu u Majamiju od 1992. godine postoji Institut za istraživanje dodira. Takođe, istraživanje agresije među, adolescentima je pokazalo da su tinejdžeri podvrgnuti redovnoj masaži tela imali manji osećaj teskobe i manje su nili neprijateljski raspoloženi.
Zagrljaj utiče na veće poverenje među ljudima, na osećaj sigurnosti, jača povezanost sa osobom koju grlimo, zato što taj dodir povećava nivo hormona koji nas čine srećnijim i smanjuje stres.
Takođe, dokazano je i da greljenje opušta mišiće u telu i ublažava bol. Dakle, čak i nakon najtežeg dana, zagrljaj će vam sigurno pomoći.
Grlite se, ne samo danas.
(MONDO)
|
|
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
![<b>*Bitanga bez Princeze*</b> <b>*Bitanga bez Princeze*</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
![](images/avatars/2031650671568254de198c3.jpg) |
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
![antiguabarbuda.gif](images/flags/antiguabarbuda.gif)
|
|
ja sam se danas bash nagrlio...uf...i mogao sam jos i jos i jos..ali nema do sutraaaaaaa
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
![](http://www.domaci.de/images/smiles/sanja122.gif) |
|
|
|
![](templates/subDomaci/images/spacer.gif) |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|