:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Možda u mnogim stvarima kaskamo za svetom, ali kada je reč o rešavanju ljubavnih problema modernim sredstvima, tu smo sasvim savremeni.
Sve više mladih parova u Srbiji poseže za uslugama privatnog stručnjaka za ispitivanje na poligrafu, službenika MUP-a u penziji, Slobodana Zečevića.
Za gotovo 40 godina rada na poligrafu, Zečević je ispitao oko 16.000 ljudi, među kojima je bilo kriminalaca svih profila i odgovorno tvrdi da se ova sprava ne može prevariti.
Ipak, najteži deo posla za njega je rešavanje ljubavnih problema. Takve slučajeve, kako kaže, ne uzima dok se ne uveri da su u pitanju "uslovno normalni ljudi" i da njihove reakcije nakon rezultata neće biti previše burne.
"Svaka istina, danas, može se saznati samo je pitanje da li neko želi da se istina sazna", poručuje Zečević potencijalnim klijentima.
Najpoznatiji stručnjak za poligrafsko ispitivanje kod nas kaže da mu dolaze mladi parovi koji žele da se "provere" pre svadbe, ali i ljudi koji su već u braku, devojke testiraju momke, muževi žene, kombinacije su, kaže, neverovatne.
"Imao sam slučaj nedavno da mi je došao čovek koji je već bio kod mene 2008. godine. Tada je došao sa suprugom za koju se ispostavilo da je imala ljubavnika, pa su se razveli, a pet godina kasnije došao je sa damom sa kojom je u vezi i sa kojom želi brak, pa kako mi je rekao 'nije želeo da istu grešku ponovi dva puta'", objašnjava Zečević.
Takođe, i mladi parovi dolaze pre donošenja odluke da vezu krunišu brakom, kako bi proverili da li su okvirno jedno za drugo i da li su do tog trenutka bili potpuno iskreni.
Mnoge veze i brakovi "pucaju" na poligrafu, ali Zečević "pravda" uređaj ističući da je u pitanju aparat koji razlikuje istinu od laži, a ne bračni savetnik.
Ipak, bilo je i onih veza i brakova koje strašno otkriće na detektoru laži nije prekinulo.
"Bio sam kod jednog bračnog para u Beču, obavili smo testiranje, ispostavilo se da je žena bila neverna, bilo je tu svađe, ali se sve završilo sa 'izvini, neću više nikada' i evo i dan-danas mi se javljaju i srećni su", rekao nam je ovaj strčnjak.
Najviše posla oko ljubavnih problema ovom privatnom stručnjaku za poligraf pravi, verovali ili ne, Facebook.
"Ljudi koji imaju mnogo slobodnog vremena, recimo nezaposleni mladići, po ceo dan sede pored kompjutera i samo šalju zahteve za prijateljstvo i poruke raznim ženama, nekad pokušaju i kod više desetina, sve po principu 'gde prođe, prođe'. Naravno, nađe se neka domaćica koja i dalje solidno izgleda, a kojoj muže ne poklanja dovoljno pažnje i eto problema", zaključuje Zečević.
Kako izgleda testiranje na poligrafu i zašto čak 99 odsto ljudi bez problema prihvata da se testira, pogledajte u našem prilogu.
(Marija Atanasković/MONDO)
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|