:: |
Autor |
Poruka |
TAMARA MAGIS ***bombica***
|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Mar 2007 Poruke: 52380
|
|
moram da priznam da ih ja obozavam,nema boljeg jela,kore prelivate besamel sosom,pa filujete filom.Fil mozete napraviti tako sto uprzite crni i beli luk,meso,soja sos,kecap,i sta jos imate,prelijete preko kora,pa sto vise kackavalja narendate,i tako do kraja.Ma to je kad se ispece prste da polizes,ali preporucujem da se jede prohladjeno,i sece se kada se ohladi.....PROBAJTE
|
_________________ Tek kada se nadjes daleko, od onog koga volis,
mozes da shvatis koliko ti je njegovo prisustvo znacilo,
i koliko je sve sto je u tvom zivotu imalo neki znacaj,
bilo vezano za tu osobu ... |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
obožavam lazanje i dosta ih često jedemo
|
_________________
**hell&granger neka vam je sa srećom** |
|
|
|
|
KInder Torta Moj Dobri Anđele...
|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Jul 2007 Poruke: 8238 Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...
|
|
Obozavam lazanje! Jednom sam probala da ih napravim pa posle ni moj pas nije hteo da ih pojede Od tada ih samo moj decko pravi
|
_________________ Proslo je sve za tebe ja sam sad stranac u noci,
A, zelim te, i zovem te... |
|
|
|
|
keva2 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 13 Jan 2009 Poruke: 502
|
|
|
|
|
nadalina68 Dobro upućeni član
|
Godine: 56
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd
|
|
kod mene svi vole lazanje tako da su cesto za trpezom
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
mogu da ih jedem ali ne bas tako cesto, eto, nisam luda za njima
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Violim lazanje ali i jednostavnost s njima..sad hvala Bogu ima uzeti gotova lazanja kore a jednostavnost toga svega je sto mozes sos da pravis po vlastitom ukusu. Kod mene se najvise jede sa gljivama , sirom , zeljem i pilecim bijelim mesom od prsa ( pileci fileti)
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Ja volim sve paste...lazanje isto volim mada ih ne jedem cesto (Sta cu, ne znam da napravim)...
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
Sasa Stojadinovic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Jul 2008 Poruke: 21
|
|
Neeeeeeeeeeeee
|
_________________ Sale Muzicar |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Evo, recepta za sve one koji vole lazanje...a, i pečurke...
LAZANJE SA ŠAMPINJONIMA
Potrebno:
*12 kora za lazanje
Nadev:
*150 g mlevenog mesa
*150 g šampinjona
*glavica crnog luka
*šargarepa
*kašika ulja
*kašika maslaca
*kašika paradajz pirea
*kašika brašna
*so
*biber
*majčina dušica
*origano po ukusu
Priprema:
Skuvajte testo i ostavite da se prosuši... Od pavlake, parmezana i maslaca umutite sos... Za nadev propržite na masnoći iseckani luk i šargarepu, dodajte meso, zatim i ostale sastojke i kuvajte dok ne postane gusto... Pomešajte sos i nadev i time filujte lazanje... Odozgo pospite nastruganim sirom ili parmezanom i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni...
Sos::
*600 g pavlake
*200 g parmezana
*2 kašike maslaca
Prijatno...
|
_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće: | ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare...
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
Bobak_BL * Domaci Lazov *
|
Datum registracije: 06 Avg 2010 Poruke: 8210 Mesto: sta te briga...za moje mjesto...
|
|
hm...ja nisam bas neki ljubitelj...restoranskih i novinskih rcepta za lazanje...
probao sam da ih pravim na mnogo nacina...i uvjek je nesto falilo...
cini mi se da onaj ko pise te recepte uglavnom nikada nije ni spremio lazanje...
tako vrseci razne opite pogodio sam dobru kombinaciju...
i sem mene svidja se svakom ko ih je probao...
samo jako rijetko kuvam u zadnje vrijeme bilo sta...poneke spagete...
sa tunjevinom i tako to...bas sam ih danas pravio..spagete sa tunjevinom...
ali posto je tema lazanje...napisacu jedan svoj recept..za pripremu lazanja...
a na drugoj temi cu da napisem recept za spagete sa tunjom...iz konzerve...
cudno lazanje...
sitno nasjeckati dve glavice crvenog luka...
i tri veca cena bijelog luka...ne sjeckati neko ih drskom noza malo nagnjeciti...
jednu sargarepu isjeckati na tanke listice...
pakovanje sampinjona...250 g...
ocistiti i po potrebi ispoloviti ili iscetvrtati vece sampinjone...manje ostaviti koliki i jesu...
ubacimo u zagrejano ulje...koje se nalazi u serpici...
i dinstamo...
dok se luk, sampinjoni i sargarepica dinstaju...
mi pripremamo meso...
600 g fasiranog mesa....( ocijeniti po velicini tepsije i za koliko osoba se priprema ...ja posto to uglavnom spremam za dve osobe ali za dva obroka... uzmem ...300 g junetine 300 g svinjetine...)
zasto svinjetina i junetina...
eh...pa svinjetina je previse masna...a junetina mnogo suva...
kada se pomijesaju daju pravu kombinaciju...
meso posoliti, pobiberiti...dodati kasikicu senfa..
i izmjesati i ubaciti u vec izdinstan luk...
moze da se zalije vodom, vinom, pivom...
ja uglavnmom prelijem crnim pivom...koje daje poseban miris i ukus...
ostaviti da se dinsta petnaestak minuta...uz povremeno dolivanje piva po potrebi...
u tiganj...a i u gralo...
dok se to krcaka...mi pripremamo obicni besamel sos...
ubacimo u tavu kasiku putera...kada se rastopi...ubacimo malo samlevenih badema..
kad se badem malko proprzi...
ubacimo jednu kasiku brasna...i mijesamo da ne zagori...
uspemo pola litre mlijeka...posolimo, pobiberimo...
moze da se doda beli luk u prahu i kopar...
ja samo dodam kopar...
kuvati dok se ne zgusne...
u izdinstano meso dodati svjez paradajz...tacnije dva komada srednje velicine...
oljustena i sitno isjeckana...kasiku pire paradajza...i jednu feferonicu sitno isjeckanu...
(naravno ko zeli, nije obavezna)
i lazanje sos iz kesice...pripremljen prema uputstvu koje napisano na kesici...
meso i sos nesmiju da budu gusti...dakle paziti da sok ne ispari...
uzeti testo za lazanje...ja obicno koristim svjeze tijesto...
a moze i osuseno...svjeze se lakese oblikuje prema tepsiji i lakse se sijece...
a i svjeze je svjeze...
tepsiju namazati maslinovim uljem...i slagati...obadva sosa i tijesto...
obavezno prvi sloj mora da bude sos i meso ...
pa onda sloj tijesta...pa obadva sosa..u istoj kolicini..pa opet tijesto...
zadnji sloj obavezno mora da budu obadva sosa...
i preko slozenog lazanja...narendati neki tvrdi sir...parmezan po mogucnosti..
( a moze i naknadno da se narenda kada lazenje bude skoro gotovo...
jer neke vrste sira znaju da zagore...i ja uglavnom zbog toga koristim parmezan)
ubaciti u hladnu rernu...i tek onda je zagrijavati...
ja to ne pecem vremenski...nego kad gornji sloj porumeni i zapece se...znam da je gotovo..
uz lazanje...kod mene nema pravila...koje se pice sluzi...
ja uglavnom pijem crno pivo uz njega...a kad zaboravim kupiti pivo...
moze i vranac...zdrebceva krv...ili bilo koje crno vino..
|
_________________ S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti.... |
|
|
|
|
njanja1011 *look by njanja*
|
Godine: 37
Datum registracije: 14 Sep 2010 Poruke: 18239 Mesto: Između planina i mora...
|
|
Obožavam Lazanje!!!
ko će da mi ih napravi?ima li dobrovoljac?
|
_________________ "Kad bih znala da su ovo poslednje minute što te vidim,rekla bih ti:VOLIM TE,i ne bih glupo pretpostavljala da to već znaš..." |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|