:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Votka i energetski napitak?
Ne, nikako! Mešanje alkohola i energetskih napitaka uopšte nije dobra ideja! Naučnici tvrde da je ta kombinacija mnogo štetnija nego što se do sada mislilo.
Votka i energetski napitak ubitačna kombinacija
Jedan od štetnih elemenata je taj što kombinacija alkohola i energetskih napitaka kreira podlogu za dugotrajnije i intenzivnije opijanje, a samim tim i za veće trovanje organizma. Istovremeno, objašnjavaju naučnici, takva kombinacija pića dovodi i do povećane sklonosti nasilju i čitavog niza ne baš pozitivnih promena u telu.
"Potrebno je obaviti još mnoga istraživanja, ali već sada je jasno da kombinacija alkohola i energetskih napitaka nije nimalo dobra ideja i da itekako utiče na vaše psihofizičko stanje", rekao je profesor Piter Miler s australijskog Univerziteta Deakin.
Ono što naučnike dodatno zabrinjava je činjenica da sve više mladih pije alkohol u kombinaciji s energetskim napitcima. Oni naime veruju da ih takva pića "podižu" i čine bolje raspoloženim.
Dosadašnja istraživanja ukazala su na to da kombinovanje votke i energetskog pića nije baš zdravo, ali i da nije preterano opasno. Međutim, naučnici sada tvrde da je situacija složenija nego što se na prvi pogled čini.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|