:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
MERS odneo ukupno 52 života
Broj žrtava Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS), sličnog SARS-u, u Saudijskoj Arabiji, popeo se na 47, posle smrti još troje zaraženih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.
Nove žrtve su 74-godišnji muškarac iz Medine koji je bio u kontaktu s osobom zaraženom ovim virusom, 56-godišnji strani državljanin koji je radio u medicinskoj službi, kao i 53-godišnji Saudijac iz Rijada koji je bolovao od hronične bolesti.
Ministarstvo je na svom sajtu objavilo i da je registrovano još pet slučajeva zaraze virusom MERS, među kojima su jedan tinejdžer i trogodišnja devojčica.
Saudijska Arabija je najviše pogođena virusom MERS, od kojeg su, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, širom sveta umrle 52 osobe.
Od 110 registrovanih slučajeva zaraze na svetu, 96 je iz Saudijske Arabije, navodi SZO.
Virus MERS je iz iste familije virusa kome pripada i virus SARS, koji je u epidemiji 2003. godine odneo oko 800 ljudskih života.
Najnoviji podaci vrše dodatni pritisak na saudijske zvaničnika u pokušaju da se bore sa opasnim virusom, uoči predstojećeg hadžiluka kada milioni muslimana kreću na godišnje hodocašce do najsvetijeg mesta islama - Meke.
(Izvor .Tanjug)
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|