:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Crni čaj za zdravije zube
Crni čaj pomaže u borbi protiv bakterija koje se stvaraju u ustima, a koje su glavni krivci za kvarenje zuba i bolesti desni, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.
"Tri šoljice crnog čaja dnevno, čak i ako u njega dodate šećer, dosta pomažu u očuvanju zdravlja zuba", tvrdi vodeći istraživač doktor Keri Rukston.,
Sličan efekat, smatraju naučnici, ima i zeleni čaj, koji je osim za zdravlje zuba, dobar i za neutralisanje neprijatnog zadaha.
Crni i zeleni čaj su efikasni u borbi protiv bakterija u ustima zbog flavnoida i katehina koje sadrže, a koje su antibakterijske supstance, objašnjavaju istraživači.
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Duži život sa prirodnim zubima
Ljudi koji imaju većinu svojih zuba u odraslom dobu žive duže od 70 godina, tvrde danski naučnici na osnovu sprovedenog istraživanja u Kopenhagenu.
U okviru višegodišnjeg istraživanja oni su obuhvatili 573 osobe, od kojih je na početku ovog projekta 20% starijih imalo dvadeset ili manje svojih zuba, a više od 40% uopšte nije imalo prirodne zube. Ispostavilo se da su u narednih pet do deset godina, bolestima sa smrtnim ishodom bili podložniji ispitanici koji nisu imali svoje zube.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|