www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Za osam dana izlečili leukemiju
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 21, 2013 1:25 am    Naslov poruke: Za osam dana izlečili leukemiju Na vrh strane Na dno strane

Za osam dana izlečili leukemiju

Američki naučnici su za samo osam dana genetskom terapijom uspeli da izleče dosad neizlečiv oblik leukemije.

Naime, kod obolelog Dejvida Apontea lečenje je trajalo samo osam dana, a kod troje drugih pacijenata proces izlečenja trajao je nešto više od osam nedelja, a neki od njih već mesecima, pa i dve godine nemaju simptome bolesti.

Tvorac nove terapije i voditelj tima Memorijal Sloun-Ketering Kenser Centra (Memorial Sloan-Kattering Cancer Centra) u Njujorku, Majkl Sedlejn (Michel Sadelain), smatra da je 50 novih pacijenata spremno za drugu fazu kliničkih testiranja. Dodaje i da postoji mogućnost da bi se terapija mogla koristiti i kod lečenja drugih oblika raka. "Kod svih pacijenata nakon lečenja tumori se više nisu mogli otkriti", rekao je Sedlejn.

Časopis Nejčr Biotehnolodži (Nature Biotechnology) piše kako je ključ nove terapije utvrđivanje molekula koji je karakterističan za ćelije određene vrste raka nakon čega se odbrambene ćelije pacijenta genetski modifikuju napadajući pritom štetne ćelije.

Na primer, kod akutne limfoblastične leukemije maligne postaju obrambene ćelije poznate kao B-ćelije. Američki naučnici su kao metu odabrali molekul CD19 koja je prisutan samo na B-ćelijama. Lekari su nakon toga izdvojili drugu vrstu odbrambenih ćelija obolelih poznatih kao T-ćelije, a tretirali su ih bezopasnim virusom pomoću kojeg su im usadili novi gen koji ih je naveo da napadaju sve ćelije koje imaju spomenuti molekul CD19.

Izmijenjene T-ćelije vratili su u sastav pacijenata, a one su ubrzo uništile sve B-ćelije - i maligne i zdrave. Organizam bolesnika kroz nekoliko meseci nakon terapije sam stvara normalne T-ćelije i zdrave B-ćelije. Ovim postupkom leukemija se vratila samo kod jednog od ukupno pet tretiranih pacijenata.

(Izvor: index.hr)

Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 21, 2013 8:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A cijena? O tome niko ništa ne govori. Sve bolesti i maju lijeka i to jeftinog, samo kako bi mafija u farmaceutskoj i zdravstvenog industriji dobijala toliko basnoslovno bogatstvo. Ta idite, molim vas.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Za osam dana izlečili leukemiju Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon