:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Fatalna kombinacija: Muzika i pejsmejker ne idu zajedno
Najnovije istraživanje o delovanju električnih aparata, poput Ajpoda i mp3 plejera, pokazalo je da oni mogu da izazovu poremećaj ritma rada srca kod pacijenata sa ugrađenim pejsmejkerom.
Ako se ti uređaji drže blizu srca, na odstojanju od pet centimetara tokom pet do 10 sekundi, mogu da zaustave rad pejsmejkera, objavljeno je u stručnom časopisu “Journal of Heart Rhythm Society”.
U istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Mičigen učestvovala su 123 dobrovoljaca koji su slušali Ajpod, a rezultati su pokazali da se u 35 odsto slučajeva pejsmejker ugasio i ponovo počeo da radi tek kada su vokmeni bili ugašeni.
Svaki uređaj koji radi na baterije može protokom električne energije da stvori magnetno polje, a s obzirom da pejsmejkeri rade na isti način, često nastaje interferencija sa električnim aparatima.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|