:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
UŠTEDITE: Osveživač vazduha koji možete sami napraviti
Već ste imali priliku da saznate koliko su osveživači vazduha štetni, ali kako onda osvežiti prostor? Nema razloga za brigu – evo kako možete sami napraviti prirodni osveživač vazduha. Brzo, jednostavno i efiksano.
* * * Potrebni su vam sledeći sastojci:* * *
500 ml vode
četiri paketića želatina
15 do 20 kapi esencijalnog ulja (prilagoditi ličnim preferencijama,ono koje se Vama lično dopada)
15 grama soli
jestiva boja
U manjoj posudi pomešajte 250 ml vode, esencijalno ulje i jestivu boju.
Zagrevajte do tačke ključanja i onda skinite sa vatre.
Otopite želatin i so u toploj vodi i zatim dodajte preostalih 250 ml vode (hladne) te dobro promešajte (polako, kako ne bi došlo do stvaranja pene).
Sipajte u teglice i ostavite da se hladi par dana pre upotrebe, jer je želatinu potrebno određeno vreme da “poveže” sastojke (teglice možete ubaciti u frižider kako biste ubrzali proces).
Kada se osveživač ohladi, poklopite ga poklopcem, ali prethodno na njemu izbušite par rupa kako biste omogućili širenje mirisa.
* * * Nemojte zaboraviti dodati so, jer ona pomaže u borbi protiv plesni. * * *
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|