www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Zašto je znojenje važno?
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 10, 2013 12:28 am    Naslov poruke: Zašto je znojenje važno? Na vrh strane Na dno strane

Zašto je znojenje važno?

Iako velikom broju ljudi znojenje predstavlja problem i neprijatnost, istina je da ono ima odličan učinak na zdravlje, a stručnjaci ističu one najznačajnije.

Kada se stimulišu znojne žlezde, ćelije luče tečnost koja se sastoji od vode, sadrži visoku koncentraciju natrijuma i hlorida, a nisku koncentraciju kalijuma. Maksimalna količina znoja koju ljudski organizam može da proizvede iznosi litar na sat.

Znoj sam po sebi nema miris, ali kada se spoji sa bakterijama na koži ili kosi, proteini i masne kiseline stvaraju neprijatan miris.

Znojenje leti je neophodno kako bi se telo rashladilo
, a neka istraživanja su pokazala da sprečavanje znojenja tokom leta, koristeći antiperspirante i klima-uređaje, može da ima negativan efekat na zdravlje.

Leto
je doba godine kada telo mora da se znoji. Iako preterano znojenje može imati negativan efekat, izostanak znojenja ostavlja znatno gore posledice za čovekovo zdravlje.

Evo koje su sve blagodeti znojenja:

- Znojenje je najbrži način oslobađanja tela od toksina

- Znojenjem se izlučuju štetne materije kao što su alkohol, holesterol i so

- Poboljšava kardiovaskularno zdravlje jer srce pod uticajem toplote pojačano radi kako bi poboljšalo cirkulaciju

- Usporava starenje kože

- Znojenjem se otvaraju pore, što poboljšava teksturu i lepotu kože

- Znojenje je odlično za mršavljenje. Tokom jednog sata znojenja potroši se i do 300 kalorija

- Znojenje smanjuje nivo stresa i poboljšava raspoloženje.

(Telegraf.rs / Ordinacija)

Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Zašto je znojenje važno? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon