:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Rolovana ćuretina u mleku
Sastojci:
1 kg ćurećeg belog mesa u komadu
150 g tankih listova šunke
500 g gotovih njoka
8 dl mleka
2 dl neutralne pavlake
1 kašika gustina
300 g šampinjona
mešavina začina, kari
Način pripreme:
1. Ćureće belo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zaseći kako bi se dobila pravougaona šnicla.
2. Šniclu preko najlon kese istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i posuti sa malo karija.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa urolovati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućoj dubljoj šerpi otopiti puter i ulje. Potom dodati rolovanu piletinu i propržiti na visokoj temperature sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperature i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje mleka po potrebi.
5. Kada je ćuretina napola dinstana, dodati neutralnu pavlaku i šampinjone isečene na četvrtine pa dinstati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
7. Njoke obariti u slanoj void sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih procediti od suvišne tečnostii poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
3 divna jela sa ćurećim mesom
Ćureće meso je jedno od najzdravijih, pa vam predlažemo tri potpuno različita recepta kako možete da pripremite ovo meso.
Tortilje sa ćuretinom
Potrebno je
2 lista zelene salate,
šaka rukole,
200 g ć]ureće šunke,
8 listova sira,
1 paradajz,
1 jaje,
3 kašike soka od limuna,
1 čen belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
suvi biljni začin,
kašika parmezana, 4 tortilje
Priprema
Salatu i rukolu operite, dobro osušite, pa ih iseckajte na rezance i rasporedite na tortilje. Preko salate poređajte po četvrtinu listova ćureće šunke, a preko njih po dva lista sira. Jaje tvrdo skuvajte i, kada se ohladi, narendajte ga krupno u činiju.
Paradajz isecite na kocke, beli luk sitno iseckajte i pomešajte sve s rendanim jajetom. Dodajte ulje, suvi biljni začin, sok od limuna i parmezan, pa sve dobro izmešajte. Masu rasporedite preko listova sira i čvrsto zavijte svaku tortilju.
Boranija sa ćuretinom
Potrebno je
30 ml ulja od grožđanih koštica, 140 g crnog luka, 500 g boranije, 350 g ćurećeg belog mesa, 70 ml soka od paradajza bez dodatka šećera, so, začini po ukusu
Priprema
Sitno seckani luk izdinstajte na ulju, dolivajući vodu. Dodajte belo meso isečeno na kockice i dinstajte oko 15 minuta. Dodajte boraniju isečenu na komade od oko četiri-pet centimetara.
Dospite 350 ml vode i kuvajte na tihoj vatri još oko pola sata. Na kraju dodajte sok od paradajza, so i začine po ukusu.
Musaka od karfiola i ćuretine
Potrebno je
1 kg karfiola, 300 g mlevenog ćurećeg mesa, 2 glavice crnog luka, 150 g belog punomasnog sira, so, biber, suvi biljni začin, 3 jajeta, 200 ml kisele pavlake, malo prezli, ulje
Priprema
Na ulju popržite luk isečen na kockice, pa dodajte mleveno meso i kratko dinstajte na tišoj vatri. Začinite solju, biberom i suvim biljnim začinom, pa podlijte s malo vode.
Karfiol podelite na manje cvetove i obarite ih u vodi kojoj ste dodali kašiku mleka. Ocedite karfiol, pa u podmazan i prezlama obilno posut pleh ređajte naizmenično red karfiola, red dinstanog mesa i red rendanog sira. Završite karfiolom i prelijte mešavinom pavlake i jaja.
Pospite prezlama i pecite pola sata na 220 stepeni. Poslužite uz salatu od kupusa.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Ćuretina u sosu od krastavaca
* * * Sastojci:* * *
800 gr. ćurećeg belog mesa
2 kašike gustina
3 dl neutralne pavlake
120 gr. kiselih krastavaca
100 gr. mesnate slanine
1 kašika senfa
2 dl juneće supe
mešavina začina
250 gr. pirinča
4 kašike ulja
šafran, so
* * * Priprema:* * *
1. Mesnatu slaninu iseći na štapiće, a kisele krastavce izrendati na krupno rende.
2. Ćureće belo meso premazati senfom i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Potom ga izvaditi, ostaviti da se prohladi i iseći na tanje šnicle.
3. Na masnoći od pečenja propržiti slaninu, pa dodati neutralnu pavlaku, mešavinu juneće supe, gustin i začine po ukusu. Sve zajedno kratko prokuvati da se dobije željena gustina.
Zatim vratiti ćuretinu, dodati rendane kisele krastavce i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
* * * Pirinač obariti u slanoj vodi sa malo šafrana, ocediti ga od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.* * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|