www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Male tajne velikih umetnika kuvanja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 03, 2013 9:41 pm    Naslov poruke: Male tajne velikih umetnika kuvanja Na vrh strane Na dno strane

Male tajne velikih umetnika kuvanja

Male tajne velikih umetnika kuvanja, koje će nam svima uštedeti vreme, ali i novac





Šta uraditi sa zagorelim pirinčem, sa ostacima vina, a kako da najbrže i najbolje iskokate kokice i zamrznete meso?




1. Zagoreo vam je pirinač? Ne bacajte ga nego stavite parče belog hleba na deo koji nije zagoreo i pustite da odstoji pet do deset minuta. Hleb će upiti ukus zagorelog.



2. Pre nego što počnete da seckate ljute papričice, ruke natrljajte biljnim uljem pa miris i ljutina neće ući u pore kože.



3. Ako niste sigurni jesu li jaja još sveža, stavite ih u vodu visine desetak centimetara; ona koja ne isplivaju dobra su za upotrebu.



4. Kokice ćete pre napraviti ako zrna potopite na desetak minuta u vodu. Zatim ih obrišite i pecite kao i obično. Kokice će se lakše raspuknuti i biće manje zrna koja nisu uspela.



5. Banane nikada ne stavljajte u činiju s ostalim voćem jer otpuštaju gasove zbog kojih će svo voće dozreti i propasti pre vremena.



6. Krompir će kasnije proklijati ako među njega stavite jednu jabuku.



7. Ako vam je ostalo malo vina posle večere, nemojte ga prosuti, već ga zamrznite u kockice i iskoristite prilikom kuvanja određenih jela.



8. Zamrznuto meso biće mekše i brže će se otopiti ako ga prelijete s malo sirćeta.



9. Da vam luk ne tera suze na oči kada ga sečete, sprečiće jednostavan trik. Koren i unutrašnjost i sredinu luka pre seckanja izvadite napolje.



10. U borbi protiv suza od luka pomaže i ako prethodno skinete prvi sloj lukovice.



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Male tajne velikih umetnika kuvanja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon