:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Male tajne velikih umetnika kuvanja
Male tajne velikih umetnika kuvanja, koje će nam svima uštedeti vreme, ali i novac
Šta uraditi sa zagorelim pirinčem, sa ostacima vina, a kako da najbrže i najbolje iskokate kokice i zamrznete meso?
1. Zagoreo vam je pirinač? Ne bacajte ga nego stavite parče belog hleba na deo koji nije zagoreo i pustite da odstoji pet do deset minuta. Hleb će upiti ukus zagorelog.
2. Pre nego što počnete da seckate ljute papričice, ruke natrljajte biljnim uljem pa miris i ljutina neće ući u pore kože.
3. Ako niste sigurni jesu li jaja još sveža, stavite ih u vodu visine desetak centimetara; ona koja ne isplivaju dobra su za upotrebu.
4. Kokice ćete pre napraviti ako zrna potopite na desetak minuta u vodu. Zatim ih obrišite i pecite kao i obično. Kokice će se lakše raspuknuti i biće manje zrna koja nisu uspela.
5. Banane nikada ne stavljajte u činiju s ostalim voćem jer otpuštaju gasove zbog kojih će svo voće dozreti i propasti pre vremena.
6. Krompir će kasnije proklijati ako među njega stavite jednu jabuku.
7. Ako vam je ostalo malo vina posle večere, nemojte ga prosuti, već ga zamrznite u kockice i iskoristite prilikom kuvanja određenih jela.
8. Zamrznuto meso biće mekše i brže će se otopiti ako ga prelijete s malo sirćeta.
9. Da vam luk ne tera suze na oči kada ga sečete, sprečiće jednostavan trik. Koren i unutrašnjost i sredinu luka pre seckanja izvadite napolje.
10. U borbi protiv suza od luka pomaže i ako prethodno skinete prvi sloj lukovice.
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|