:: |
Autor |
Poruka |
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
... sta je to? Zasto to covek oseca?? Sta je izvor toga? Zbog cega ljudi mrze?? Sta je to u nama sto nas tera na to? Ljubomora? Nesposobnost biti bolji od drugog?
Hajd da cujem od Vas sta je razlog mrznje....
|
|
|
|
|
|
Donatella NiNja MaCa
|
Godine: 39
Datum registracije: 29 Nov 2004 Poruke: 3017 Mesto: rajvoSa
|
|
Razlozi mogu da budu raznorazni... Ljudi mogu da mrze one koji su ih na neki nacin povrijedili, ucinili im nazao, neki mrze one koji imaju ono sto oni nemaju, a ima i ljudi koji su jednostavno toliko zlobni da mrze sve oko sebe bez nekog posebnog razloga...
Kod mene se mrznja javlja iskljucivo ako mi je neko ucinio uzasno zlo, ali i ta moja mrznja je kratkotrajna, uvijek preraste u neki drugi osjecaj...
|
_________________ I sent my soul through the invisible,
Some letter of that after-life to spell;
And by and by my soul returned to me,
And answered, I myself am Heaven and Hell. |
|
|
|
|
leggy Samuraj
|
Godine: 47
Datum registracije: 24 Nov 2004 Poruke: 4140 Mesto: Tampico, Tamaulipas, Mexico
|
|
Mislim da sam u zivotu mrzeo samo par osoba... Jedna od njih je Sloba... Zbog svega loseg sto se desilo (necu o politici, samo napominjem)...
Najcesce mrzim osobe koje me cine bespomocnim, koje mi cine zlo, a ja ne mogu da uzvratim.
|
_________________ Viva Zapata y Subcomandante Marcos! |
|
|
|
|
deni_hr Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Jul 2005 Poruke: 8
|
|
Nista drugo nego ljubomora i neznanje! Po nekad je u pitanju kombinisanje tih dvaju stvari, a ponekad jedno od to dvoje. Naravno kad kazem ljubomora ne mislim da mora biti ljubavna ali i ta neretko prouzrocava mrznju. Neznanje je opet posebno. Kad znas da ima zemalja u kojima se crnci normalno krecu, kada znas da su istoga porekla onda i neces mrziti, a u suprotnome...
|
|
|
|
|
|
ELENA VUKOVIC Odomaćeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 24 Okt 2004 Poruke: 1006 Mesto: Zlatna Sredina
|
|
hmmm pa mislim da mrznja pretezno pocinje od ruznih iskustava takoreci trauma,neki ljudi imaju toliko problema u svojoj glavi da mrze sve i svakoga .ja to licno nazivam nemoci prema okolini i nesposobnoscu uhvatiti se u kostac sa problemima (ovo pretezno smatram za izvor nepodnosljivosti i mrznje)
|
|
|
|
|
|
GiGaLedena Upućeni član
|
Godine: 48
Datum registracije: 03 Jul 2005 Poruke: 390 Mesto: Bec
|
|
mrznja je jedan osecaj koji je negitivan...
koja zna da boli a nekad cak i da "oslobodi" (makar fanaticare...)
mrznja moze biti i jedna vrsta zastite, sto sami sebi umislimo sa njom da nebi i opet ili od iste osobe "povredjeni"...
mrznja je bolest od koje smo sigurno svi mi makar vec jednom bolovali...
izvor te bolesti je uvek neki negativan "dogadjaj" (dal samom sebi ili preko drugog...) a najgore sto se moze iz te bolesti "izleci i napraviti" je da covek totalno oslepi... itd itd...
|
_________________ ...svako ponekad ubije nekog koga voli,
neko to cini sa osmehom na licu,
a neko suzama i placem,
neko se odmah okrene i ode
a neko stoji dugo dok srce mu skace,
kukavice to poljupcem cine,
a hrabri udare macem... |
|
|
|
|
ZaklinaPop Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jul 2005 Poruke: 33 Mesto: Kraljevo
|
|
Generalno, ljudi se ne radjaju sa tim osećanjem. Mislim da neko treba da im učini nešto užasno da bi se mržnja pojavila. A kada se pojavi, može imati razne oblike, može biti upućena ka totalno nevinoj osobi... Teško se kontroliše. U osnovi, sami treba da kontrolišemo svoje ponašanje prema drugim ljudima da ne bi smo izazivali takva osećanja u njima.
|
|
|
|
|
|
nana_andrija Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 53
|
|
To je pitanje izgradnje karaktera i razvoja ukupne licnosti. Ukoliko propustimo neke stvari dovesti u red, ili preciznije, ako ne razvijemo dobru narav razvicemo losu, tako i mrznju kao jedno od negativnih osjecanja koje razaraju licnost. Do nas je...
|
|
|
|
|
|
Lilith Upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 08 Mar 2005 Poruke: 354
|
|
Covek moze da mrzi samo ukoliko je voleo pre toga. Jako je tanka granica, a jako je retko videti da neko nekog mrzi od prvog dana - moze samo da ga ne simpatise, da ga iritira...ali mrzis onoga koji ti nije uzvratio ljubav/prijateljstvo/uslugu
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
Pa ja ne mrzim nokog....u mom zivotu postoje ljudi koje ne volim...a razlog je svakako taj ako me povrede u necemu...
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
Mixipro Odomaćeni član
|
Datum registracije: 05 Mar 2005 Poruke: 1091
|
|
Ja nikog ne mrzim mozda trenutno ali ima dosta ljudi koji me nerviraju svojim ponasanjem mislim da to nije vid mrznje
|
|
|
|
|
|
N_E_R_O_N Iskusni član
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 920 Mesto: B_E_O_G_R_A_D
|
|
Ja nekoga mogu da mrzim kad mi učini nešto loše. Da nemam taj osećaj mržnje verovatno bi odlepio. To mi dođe kao nekakav ventil.
|
_________________ ...i tako dan za danom pred kockastim ekranom... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|