:: |
Autor |
Poruka |
XpucTuHa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 64 Mesto: FL
|
|
Sta je bilo presudno kod vas? Ko je uticao na vasu odluku pri odlucivanju koji cete fakultet upisati?
Roditelji, odredjeni nastavnik, drustvo ili mozda nesto cetvrto?
Volela bih da cujem vase komentare po tom pitanju.
PozZz
|
|
|
|
|
|
jeka_ks GiGijeva miljenica
|
Godine: 34
Datum registracije: 18 Mar 2005 Poruke: 3933 Mesto: krusevac
|
|
Ja nisam upisala,ali na mene niko nece da utice jer ja znam sta zelim,ne zavisi mi fakultet ni od nikoga
|
_________________ Neka te moj poljubac dotakne putem ovih
malih slova, nek ti u srce udje radost nova, nek
ti sve od srece sja, a uzrok tome neka budem
ja.. |
|
|
|
|
XpucTuHa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 64 Mesto: FL
|
|
Jeko, to je super!
Ja znam nekoliko ljudi koji su isli samnom u skolu i morali su da upisu ono sto su njihovi roditelji zeleli! Nisu imali taj luksuz da sami biraju kao ja i ti.
Sve zavisi od licnosti osobe i njene porodice.
PozZz
|
|
|
|
|
|
zvezdaza Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Mar 2006 Poruke: 525 Mesto: Zajecar
|
|
To se planira, bar sam ja planirao jos u 7. sam poceo! Upisite ono sto ce vam sluziti za buduci posao
A ne ono upisem prava radim kao nesto bzv, zavrsim ekonomiju nosim gajbe???? To mi je van pameti da ucite nesto sto vas ne zanima!
Upisao odgovarajucu srednju i nastavio fax, za buduci posao!
|
|
|
Ludica_S ~ Glowing heart ~
|
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1659 Mesto: Pod sjajem ruzicastih ( i zutih ) zvezda :-)
|
|
Pa moja zelja je bila arheologija...ali mi roditelji to nisu dozvolili...a bila bih super arheolog/egiptolog ...ali eto upisala sam nesto sto ima veze sa onim sto me interesuje...koliko toliko...tako da moze se reci da su moji delimicno ucestvovali u mojoj odluci ...dali su mi izbor da upisem sta god pozelim...SVE osim arheologije...a to sam htela vise od svega...ali mozda su bili u pravu...mada i ovako sam se zeznula ...
...mislim da je vazno upisati ono sto iskreno zelis i sto te interesuje jer ce te to kasnije ispunjavati kroz zivot i nece ti predstavljati teret, tegobu i sl...dalje, postoji veliki broj onih koji upisuju "perspektivne" fakultete, s kojima im je navodno buducnost zagarantovana ( ne mora da znaci ) a to ih na primer uopste ne interesuje...ali u kakvoj zemlji zivimo, to je razumljivo ...najbolja kombinacija je kada te stvarno interesujuje neki "perspektivan" faks...
|
_________________ Love isn't blind; it just only see what matters! |
|
|
|
|
PuNk SuPeRsTaR *Nečija Slatka Tajna*
|
Datum registracije: 23 Mar 2006 Poruke: 7387
|
|
ovako... ja nisam znala kud bi sama sa sobom bila sam potpuno izgubljena a nisam htjela pauzirati godinu pa sam upisala pa kud puklo- puklo! i sad sam na ekonomiji na drugoj godini i ok je sve
|
|
|
|
|
|
linabg Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 93
|
|
Ludica_S je napisao/la sledeće: | Pa moja zelja je bila arheologija...ali mi roditelji to nisu dozvolili...a bila bih super arheolog/egiptolog ...ali eto upisala sam nesto sto ima veze sa onim sto me interesuje...koliko toliko...tako da moze se reci da su moji delimicno ucestvovali u mojoj odluci ...dali su mi izbor da upisem sta god pozelim...SVE osim arheologije...a to sam htela vise od svega...ali mozda su bili u pravu...mada i ovako sam se zeznula ...
...mislim da je vazno upisati ono sto iskreno zelis i sto te interesuje jer ce te to kasnije ispunjavati kroz zivot i nece ti predstavljati teret, tegobu i sl...dalje, postoji veliki broj onih koji upisuju "perspektivne" fakultete, s kojima im je navodno buducnost zagarantovana ( ne mora da znaci ) a to ih na primer uopste ne interesuje...ali u kakvoj zemlji zivimo, to je razumljivo ...najbolja kombinacija je kada te stvarno interesujuje neki "perspektivan" faks... |
jao i ja sam htela arheologiju, nekako mi zvucalo bas zanimljivo.. ali moj jedini problem je bio sto sam se ja odavno odlucila cime cu se baviti, pa nije imalo smisla prekidati nesto sto mi dobro ide..
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
pravo da kazem ja sam 2 nedelje pred prijemni rok rekla da cu da pokusam da polazem prijemni za moj fakultet... sta me je podstaklo? pa to sto sam ja zavrsila bas za ovo sto studiram,ovaj posao mi se svidja i volela bi da ga radim ali nazalost sa samom srednjom skolom nema sanse da bi to i radila... tako da...
|
|
|
|
|
|
boban11 Upozorenja: 2 od 3 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 19847 Mesto: Gradiska
|
|
Prvi fakultet u mom gradu, svjetski priznat, nudi mnoštvo smjerova i mogućnosti, dobri profesori, dosta povoljan, a sada mi se sviđa što je dosta pojednostavljen, ima mnogo kolokvija i lakše je polagati predmete
|
_________________ Vilenjakinja & Ja Post Team
Ika & Ja Super Team |
|
|
|
|
sanjazo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Apr 2006 Poruke: 16
|
|
Bitno je da izabereš ono što voliš ali isto tako je bitno da sutra od toga možeš lijepo živjeti..Znači da razmisliš šta i gdje bi sutra-kad završiš faks mogla raditi i koliko bi mogla zaraditi radeći taj posao.. Ja sam tako uradila i zadovoljna sam. Znam puno onih koji su završili fakultete a sad ne znaju šta bi i gdje bi sa diplomom.
|
|
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
Ja zavrsavam 4. i odlucila sa SAMA da upisem PMF u Beogradu.
I da se ne svidja mojim roditeljima, ja to svejedno upisujem jer od toga ne zavisi njihova vec moja buducnost i ja cu da se bavim tim poslom sutradan.
Glupo je da ti roditelji odredjuj jer ti upises nesto sto si njima dopada i preko tebe ostvaruju nesto sto oni nisu...
|
|
|
chada Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Maj 2005 Poruke: 23
|
|
Sve je to lepo... ja mogu da se pohvalim da sam upisao ono sto sam hteo i, eto, hvala Bogu, vec sam pri kraju! No, nije uopste bitno da li ces da upises ono sto volis ili ne kad neces moci da se zaposlis kad zavrsis, sem ako imas vezu ili si extra kapacitet (moj cale ima VSS, a 9 god je bez posla)! Bolje je gledati koje se zanimanje trazi (i kod nas i u inostranstvu) pa to upisati! Profesor engleskog jezika, informatike, programeri i sl. su trazena zanimanja! Zato, pre nego sto upises bilo sta, pozovi Zavod za trziste rada i raspitaj se koliko ima ljudi bez posla sa tim fakultetom koji zelis da upises, pa razmisli dobro!
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|