:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
...prema bilo kom kriterijumu
Šta Vi mislite?
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
***Srna*** Chilly
|
Datum registracije: 09 Apr 2006 Poruke: 13261
|
|
Po meni - italijanski. Lagan je, nežan, osećajan. Nisu mi baš neki kriterijumi ali jednostavno je lep i moćan za izgovor.. Prelep.
Na drugom mestu mi je ruski. Pomalo je smešan ali je nekako..kraljevski.
Eto, toliko od mene.
|
|
|
|
|
|
marko14 Odomaćeni član
|
Godine: 38
Datum registracije: 13 Avg 2006 Poruke: 1263 Mesto: Somewhere
|
|
Italijanski je melodičan jezik i lagan za uciti, mada se meni jako svidja njemacki nekako je ostar i "otmen".
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Volim romanske jezike više od drugih.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Modesty Blaise Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 19 Mar 2004 Poruke: 98
|
|
Italijanski jeste lep, ali za mene je Spanski jos lepsi, nekako melodicniji i topliji.
|
|
|
|
|
|
knknpnkn * Đavolkova žena *
|
Godine: 46
Datum registracije: 03 Dec 2004 Poruke: 4162 Mesto: Zemlja cuda
|
|
Italijanski, spanski
Melodicni su/pevljivi i obozavam da ih slusam! U svakom slucaju, vise mi prijaju romanski jezici.
I naravno srpski jezil! Ponosna sam na bogatstvo naseg jezika!
|
Poslednja prepravka: knknpnkn datum Sre Nov 01, 2006 2:14 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
|
|
|
Hehe, to je zato sto mozda nisi cula portugalski. Jako je slican spanskom, ali samo na papiru. Kada sam prvi put slusala ljude ovde pomislila sam da svi imaju problem k'o da im je muka i da su se zadavili
Romanski jezici su u neku ruku slicni ali i tako razliciti.
|
|
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Portugalski mi se ne sviđa baš. Žužkav nenakav (pogotovo Brazilska verzija).
Talijanski jest melodičan kao nijedan drugi. Španjolski je strastveniji, divan i živ. Francuski je tu negdje, bogat i strastven i vrlo poetičan!
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
e kad vec potegnuste pricu o Portugalskom...Zaista sam i ja primetila da neka slova jako cudno izgovaraju..kao da drze vruc krompir u ustima dok pricaju buaziw...kao da slovo R uopste i ne izgovaraju, ili ga nekako na neobican nacin izgovore.. U sustini svaki je jezik na svoj nacin lep. Ja recimo volim italijanski jer je nekako melodican, brz, deluje nekako zivahno i ubedljivo a s druge strane volim germanske jezike narocito danski. Danski mi nekako deluje jako ozbiljno ali odlucno.Jezik u sustini vecinom i odrazava svoje govornike, ili se meni bar tako cini.Vrlo se cesto i potrvdilo ovo misljenje no, bilo kako bilo, recimo da jedan od jezika koji se meni strasno svidjaju jeste skotski. Vecina ga ne voli, ali mene odusevljava.Jako je tezak za nauciti, i strahovito neobican.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
dare_987 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 26 Jun 2005 Poruke: 394
|
|
Meni je portugalski mnogo ruzan. Kao i nemacki. Italijanski mi previse zvuci kao neko prenemaganje. Po meni, najlepsi jezici (da ih slusas i uzivas) su engleski (sa britanskim akcentom), grcki, spanski i francuski.
|
|
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Najbolji mi je havajski, a najruzniji siptarski. Ne zbog Kosova, vec u nekim recima imaju dva suglasnika jedan pored drugog na pocetku reci koji kao da su izvuceni iz loto-bubnja. Npr.: mb, ng, flj, šć...
|
|
|
|
|
|
Portugalski je bas takav kao da si se zadavio. Skoro da nema reci koje nemaju bar jedno š ili ž, nj ili lj, dok slicne reci spanskom imaju s ili z.
Na primer rec "strani (jezik)" na portugaskom je "(lingua) estrangeria" sto se izgovori kao lingua ištranžejra, dok spanci kazu "idioma extranjero" - cita se kao idioma estranhero, mnogo mnogo melodicnije, a jos lepse je na italijanskom "lingua straniera".
Portugalski R koristi itekako, ali ono grleno, vrlo slicno francuskom.
Toliko o romanskim (niko doduse ne pomenu rumunski, koji je mozda jos gori od portugalskog).
Iako ih ne govorim, ja isto volim germanske jezike
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|