:: |
Autor |
Poruka |
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
Da imate priliku da pricate sa Bogom, o cemu bi s Njim pricali??? Kakva pitanja bi imali?? Sta bi Vas to najvise zanimalo?? I da li bi uopste zeleli da pricate s Njime
Molim za ozbiljne odgovore
|
|
|
|
|
|
Mare34 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Mar 2005 Poruke: 125 Mesto: Beograd
|
|
Kada je jedan ucenik za vreme meditacije rekao ucitelju "video sam Budu" i razgovarao sa njim ucitelj mu je rekao "nastavi da medititiras proci ce te to".
Ono sto bog govori ne moze se iskazati recima.
Do toga se moze doci dubokim posmatranjem svog bica jer se bog tamo i nalazi.
Ono sto su prosvetljeni ucitelji propovedali to je ono sto je proisteklo iz njihovog individualnog ostvarenja.
To je ono kad Muhamed kaze da mu je Alah ispricao Kuran.
Ono sto jedan covek postigne nema koristi za drugog jer prosvetljenje nije nesto sto se moze dostici pridrzavanjem nekih zapovesti ili dogmi, nego istinskom spoznajom svog bica.
Buda je govori:"Budi svetlost samom sebi".
Sto se mene tice od Boga vi voleo da cujem tisinu koja predstavlja krajnje blazenstvo.
|
_________________ Don't worry, be happy. |
|
|
|
|
Raf Prijatelj foruma
|
Godine: 76
Datum registracije: 01 Jul 2004 Poruke: 5989 Mesto: Stepojevac , Srbija
|
|
Cesto puta , kada mi se nesto nezeljeno dogodi imam obicaj reci , Pa kao da sam se kamenjem bacao na Boga . E to bih ga pitao , kad bih mogao .
|
|
|
|
|
|
zdravo23 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Maj 2005 Poruke: 6
|
|
prvo, bi ga pitao da li mu treba moja pomoc za nesto (nigada se nezna) i onda posle ako bi on imao vremena bi popricao o drugom zivotu, dali cu se videti sa ostalom familojom, i takve stvari o Raju.
Mada,
Verenje znaci cinjenje-i stvarenje
|
|
|
|
|
|
niksa25yu Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 11 Maj 2005 Poruke: 15
|
|
Svako razgovara s Bogom, i trenutci kada si tuzan i pricas sam sa sobom, razgovarate s Bogom jer je on sve sto nas okruzuje. Ne daje direktno odgovore ali odgovore nalazite u dusi! Zar to nisu odgovori koje ste postavili Bogu? Razgovaram i ja, i to mi ponekada pomogne da resim probleme a uvek mi donese mir u dusi!
|
|
|
|
|
|
milicaanchy Dobro upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 11 Mar 2005 Poruke: 649 Mesto: Under the division bell
|
|
Zaista bih volela da ga pitam nesto,ali bojim se odgovora.Vise volim da buducnost ostane tajna,ne samo zbog straha,vec zato sto bi mi i bilo dosadno da sve znam unapred.
Tako da,bolje da se to ostane kako i jeste,neotkriveno.
|
_________________ Crvenokosa lutalica |
|
|
|
|
HONEY-72 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Maj 2005 Poruke: 32
|
|
kada bih imala priliku da ga pitam nesto,pitala bih g:zasto je stvorio mrznju medju narodima koja dovodi do rata i ubijanja.ako bi nas vec bilo previse na zemaljskoj kugli i ako to radi po misljenju nekih ljudi da nas malo"prorijedi",zasto nam jednostavno nije dao kraci rok zivljenja?
|
|
|
|
|
|
JAK Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Maj 2005 Poruke: 8
|
|
mislim da svako ima priliku da se susretne sa bogom ukoliko zaista veruje u njega i drzi se njegovih vrednosti zivota
|
|
|
|
|
|
Velja25 ~ Sanjicin komšija ~
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Jan 2004 Poruke: 2594 Mesto: Novi Sad
|
|
Svako moze pricati sa Bogom. Molitva je jedan od oblika tog razgovora. Molitvom Oce nas direktno se obracamo Bogu...
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
jako cesto, narocito kada sam u nekoj bezizlaznoj situaciji, obracam se Bogu....ne samo tada..ponekad jednostavno svesna sam cinejnice da sam na prekretnici zivota..i da ne mogu sama da odlucim..a ostavljena sam samoj sebi....znas, velicina Boga je nesto sto se recima ne moze izraziti....i ne moram otici do njega kako bih ga nesto pitala.On je u meni. U srcu, u glavi, i sve sto radim, radim onako kako mislim da bi trebalo uraditi. Onako kako bi trebalo biti u skladu sa njegovim zapovestima....a ako bih vec mogla da postavim zaista neko konekretno pitanje na koje bih eto cudom dobila direktan odgovor..pitala bih ga zasto je toliko nevine dece na ovoj zemlji stradalo.z.asto vec jednom ne zaustavi sva krvoprolica i ne stvori raj na zemlji kakav je ljudima potreban...pitala bih ga nesto sto je vezano za mene samu.....to vec ne mogu ovde javno da iznesem.,mada kako milica rece ponekad je mozda i bolje sto ne mogu da pitam jer plasim se odgovora koji bih mogla dobiti.....
a plasim li se odgovora, da li to mozda znaci da je on vec opdgovorio na moje pitanje?
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
alissa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Maj 2005 Poruke: 27
|
|
Plasim se pitanja i mislim da ne bih nista pitala osim mozda zasto nas toliko voli;
mada imam osjecaj kao da znam sve odgovore na pitanja koja bih mogla da postavim,ona su negdje u meni.
Kada razmisljam o Njemu,osjecam mir i pitanja su suvisna.
Uzivam u tome da posmatram Njegovu prisutnost u svemu,svakodnevne znake koje nam pruza a koje samo treba osjetiti ili prepoznati.
S ovo malo rijeci koje znam,tesko je govoriti o Savrsenom i Uzvisenom.
|
|
|
|
|
|
Cooby Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 31 Maj 2004 Poruke: 14
|
|
ponekad , pa kada pricam sa njim uvijek su lose stvari prvo morale meni da se dese,neznam ali imam osjecaj da je ipak tu i da me cuje ,i ako se vjerovatno u tom trenutku josh puno ljudi mole istom Bogu,ali mislim da pomaze onima koji to zasluzuju
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|