:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma

|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
„U Srbiji i Crnoj Gori proteklog vikenda bioskope je posetilo 17.000 gledalaca, u proseku 38 gledalaca dnevno po bioskopu. To je za 70 odsto manja poseta nego prošle godine. Zato se pitam šta nas čeka u julu i avgustu i da li ćemo u septembru, posle 59 godina, i dalje postojati. Već sada ne možemo da platimo komunalije i, po svoj prilici, moraćemo da zatvorimo objekte, rekla je juče Zorica Tomić, direktor „Beograd filma, najvećeg prikazivača u zemlji, na konferenciji za novinare koja je sazvana kako bi javnost još jednom ozbiljno bila upozorena da su bioskopi u Srbiji pred gašenjem. Na pitanje zašto su bioskopi dovedeni u takav položaj, Zorica Tomić je odgovorila da je glavni razlog piraterija, a potom PDV: „Ništa nije urađeno, iako su preduzimane neke akcije. Na ulici ispred naših objekata i dalje se prodaju piratska izdanja. Televizije ne plaćaju taksu na prikazivanje filmova, iako ih na to obavezuje Zakon o kinematografiji. Većina televizija i ne zna za tu obavezu. Kablovske i satelitske televizije reemituju nelegalne filmove. Zorica Tomić je dodala da je bioskopska ulaznica bila jedina usluga koja je bila oslobođena poreza na promet, a sa uvođenjem PDV-a oporezovana je najvišom mogućom stopom od 18 procenata.
|
|
|
|
|
 |
Roberto-NS Žderonja

|
Datum registracije: 28 Jul 2004 Poruke: 2519

|
|
Pa kada za bioskop ne bi morali da stedimo cele nedelje onda bi jos i isli ljudi. Jos jedna stvar je i ponasanje ljudi u dvorani. Ebo uzitak kada neko ispred mene pali telefon stalno i do kraja projekcije oslepim od toga....ili kada mi neko suska iza glave kesom od kokica pa ne cujem sta pricaju na filmu !!
Zamrzeo sam bioskop poslednjih godina,pogotovo sto cu radije sacekati DVD izdanje pa pogledati sa meni dragim ljudima u udobnijem i lepsem okruzenju i sa hranom koja se ne jede iz kesa.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|