www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pcele
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 29, 2005 12:30 pm    Naslov poruke: Pcele Na vrh strane Na dno strane

Sto mislite o pcelama, i volite li ih?

Edit by BabyG

doban
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 07 Maj 2005
Mesto: novi sad

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 16, 2005 5:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nerazumem se mnogo u pčele ali kada sam ih čačkao nisam mogao da pobegnam od njih iako su me izujedale malo ih i volim.

martinx
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 31, 2005 12:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zašto pčele love ljude nerazumijem kodam čemo jim mi ukrast hranu

Love my bmw
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 54

Datum registracije: 31 Maj 2005

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 31, 2005 1:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Koliko dugo živi jedna pela recimo radilici odnosno koju starost postižu pele?

*Nebojsa*
Banovan!

Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 41

Datum registracije: 31 Maj 2005
Mesto: Zvornik

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 31, 2005 6:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Od kako me je ujela pcela kad sam bio klinac i nisam nesto preterano lud za njima

ballak
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 16 Maj 2005
Mesto: cacak

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 01, 2005 9:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam ni ja preterano luda za pcelama,ali volim med.njam***njam**

Aleksandar Veliki
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 26 Nov 2004
Mesto: Blizu

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 11, 2005 8:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moji imaju pcele ove godine sam sa calom skinu 3 roja, ukljucujuci jedan danasnji.
Inace pcela se roji kada kosnica postane puna meda i kada ima visak pcela koje nemaju vise sta da rade, tada stara matica odlazi iz kosnice, sa puno drugih pcela, a u kosnici se hrani nova matica.
Inace ROJ koji izadje iz kosnice se obicno zaustavi na nekom drvetu, i oblikuju veliku "kapljicu" koja se naziva tobolica, izgleda spektakularno, inace tada bi tebalo da pcele budu mirne posto su pune meda za nov pocetak, danas su bile nervozne posto je lose vreme bilo ovih dana i nisu isle na ispasu.
Roj se sa drveta skida jednostavnim stresanjem u trmku.
Inace pcelarstvom se baviti smiruje misli i nerve bolje od pecanja.

Pozdrav za strica i porodicu.

a1hell2
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 48

Datum registracije: 16 Jun 2005

austria.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 16, 2005 8:06 pm    Naslov poruke: MEd Na vrh strane Na dno strane

Ljubitelj sam meda i svih uopste pcelinjih proizvoda. zato zdravlje i pcele na prvom mjestu!

Daca
~Žena Sanjicinog švalera~
~Žena Sanjicinog švalera~

Godine: 51

Datum registracije: 16 Apr 2004
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 19, 2005 3:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja se ne bavim njima..i nemam neku zelju,ali to radi moj svekar..imamo par kosnica u dvoristu ispod kuce.Do sada nisam imala nikakvo lose iskustvo ,prolazim pored njih normalno,deca takodje...nikoga od nas ni jedna nije ujela.
U svakom slucaju .. svi volimo med Wink

bricika
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 52

Datum registracije: 19 Maj 2005

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 20, 2005 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

volim med a pćele ne

goust
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 59

Datum registracije: 13 Jun 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 21, 2005 5:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@bricika
kada covek upozna zivot i uredjenje u jednom pcelinjem drustvu od formiranja samog drustva, pa do cedjenja meda kao finalnog proizvoda, shvati da je pcelinja zajednica savrsenstvo prirode. verovatan razlog zasto ih ne volis su pcelinji ubodi, da ti budem iskren, ni ja ih nesto ne obozavam posle svih godina pcelarenja. da si negde blize, pa da mogu da ti pokazem sta svega ima jos lepog i zdravog sto se dobija od pcela i da vidis da one nisu ni malo opasne i napadne ako znas sa njima, mislim da bi pala promena misljenja. samo da ti pojasnim koliko su to mirna stvorenja, ja dnevno pregledam vise desetina kosnica a zaradim svega 4-5 uboda prosecno (mislim za ceo dan, naravno). da se malo i nasalim, sreca moja pa nemam krave i konje, radije bih pristao i na stotinu PCELINJIH uboda, nego samo da me jednom ritne konj ili krava Laughing PCELE NAPADAJU SAMO AKO JE ZIVOT NJIHOVE ZAJEDNICE ILI NJIH SAMIH UGROZEN.

Staki
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 01 Jun 2005
Mesto: Nish

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 01, 2005 10:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pcele, dosadne male zujalice na prvi pogled. A na drugi i ostale su pcele veoma radne zivotinjice odnosno insekti ali mnogo od njih cuvaju pcele tako da mogu da se svrstaju i u zivotinje a i korisne su veoma. Moj deda je cuvao pcele, mene su te pcele stalno ujedale a njega nikada nijedna nije, ali on se brinuo o njima lepo, mozda su zbog toga i one o njumu brinule i nisu ga ujedale. jednom je pogresio i slucajno je otrovao jednu kosnicu (mislim bas slucajno, ali ne njegovom krivicom, jel mu je prodavac uradnji neku lek dao pogresno) i mnogo pcele su doletele do njega i umrele pred njim... Zanimnjivo, jos da je istina... ha ha ha ha. Mislim salim se to mi pricao kjada sam bio mali, pa sad ne znam dal je prica ili istina....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Pcele Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 1 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon