www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Albert Camus
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 25, 2005 4:09 pm    Naslov poruke: Albert Camus Na vrh strane Na dno strane

Nedavno sam procitala kugu (mislim da se tako zove na Srposkom). Mnogo mi se svidjela, tako da sada trazim i stranca. Da li neko od vas citao Kamija? Sta vam se najvise svidjelo?

Eladan
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 51

Mesto: different realities...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 26, 2005 9:38 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam čitao pored Kuge i Stranca i Mit o Sizifu (inače meni omiljeno Kamijevo delo). Nisam veliki pristalica egzistencijalizma ali mi se dopada način na koji piše

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 24, 2005 2:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stranca i ludilo dobra knjiga

A|ex
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 19 Apr 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jun 25, 2005 12:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Citala sam i Stanca i Mit o Sizifu. Mit je bolji (meni), a staranac... sta znam. Nesto nisam bila odusevljena.

srna2422
Odomaćeni član
Odomaćeni član

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 27, 2005 6:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

procitala sam i stranca. nisam se uopste odusevila. mnogo sam vise ocekivala. Sad
sada cu da trazim mit--nadam se da je sve sto kazete...

Ljepoticaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 05 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 05, 2005 5:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam do kraja pročitala stranca, ali se jako dobro sjećam prvih par rečenica: 'danas je umrla mama. ili možda jučer, ne znam'

fleure
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 23 Maj 2005
Mesto: Prestonica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 03, 2005 7:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Volim Kamija, tačnije, njegov način pisanja...
ko što reče neko, nisam veliki pristalica egzistencijalizma... ali ima zanimljivih stvari u njegovom pisaniju...
ipak mi je Stranac omiljen, zato što sam ga valjda prvog pročitala pa mi je ostavio najjači utisak...

narandzica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 07, 2005 2:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nisam nista od njega citala, al imam par njegovih knjiga na listi za citanje :)

*jovance*
Veštica
Veštica

Godine: 38

Datum registracije: 21 Feb 2005
Mesto: los angeles, socal

usa.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 13, 2005 4:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja sam procitala "Stranger" ili "Stranac" i mada nisam ni ja velika obozavateljka egzistencijalizma ova knjiga mi se strasno svidela.

Hagan_Bajan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 30 Avg 2005
Mesto: Između sna i jave

stlucia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 13, 2005 10:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Stranac- OK knjiga!

Polako ga vuce sa prestola....

plany
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 49

Datum registracije: 20 Mar 2005

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 01, 2005 12:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A. Camus je odlican pisac; njegovo delo "Stranac" je jednostavno genijalno.
Njegov stil je vrlo karakteristican.

ZvezdarkaVracaric
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 63

Datum registracije: 02 Nov 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 05, 2005 10:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

"Stranac" je vrlo dobar. Ali "Kuga je - sjajna! I sve ostale Kamijeve su odlicne.Recju, jedan od najboljih pisaca

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> Albert Camus Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon