:: |
Autor |
Poruka |
^pedja^ Krajišnik iz Like
|
Godine: 38
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 1825 Mesto: Veternik (Novi Sad) - SER (Vojvodina)
|
|
Pisite sve sto mislite o ovoj legendarnoj grupu........koje su vam omoiljene njihove pesme,da li ste mozda bili na nekom njihovom koncertu,ma sve vezano za njih,ono bas me jako interesuju kao jedna od legendarnih grupa........
|
_________________ Uvek se treba truditi da iskoristimo današnji dan maksimalno,jer ni mi a niti ko drugi zna šta nas čeka sutra |
|
|
|
|
lex Upućeni član
|
Godine: 59
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 260 Mesto: Apatin
|
|
Ako si slusao njihov prvi album, onda pamtis onaj dobar pravi sirovi urbani pank, pa kasniji prelaz ka novom valu sto ih je svrstavalo u jednu od najboljih grupa tada, sve negde do Heroja ulice, kada je i Jasenko Houra propevao. (Amerika, Devojke bi....., Sinoc sam izasao na kisu, naslovna). Vec na LP Korak do sna pocinju neki drugi uticaji....tada recimo Brusa Springstina, a kasnije gube onaj pocetni duh i energiju.....Album Devedeseta i prethodni je lagano okretanje ka nacionalizmu gde su bili jedni od glasnijih. Ne može im niko zanemariti dobre koncerte, počev od Novogodišnjeg u ZG, do onog u Lisinskom sa Josipom Lisac i gostima......Takodje, na sceni ex-yu medju jacim u baladama. Pa ipak, koliko god dobra bila "Uzalud vam trud svirači...." nikako se ne uklapa u ono sto su nekad radili..... Licno, smatram to njihovom totalnom degradacijom, iako je stvar odlična, al ipak da je neko drugi izvede, a ne oni sa silinom koju su nekad imali. S vremena na vreme i Radio Dubrava je opet pomeranje ka boljem, ali se primeti nedostatak kreativnosti i da su ih godine stigle....Pored svega, ipak neizbrisiv trag ostaje za njima.....
|
_________________ "...jer...šta ce ti sloboda, ako nemas čast..." |
|
|
|
|
^pedja^ Krajišnik iz Like
|
Godine: 38
Datum registracije: 10 Mar 2005 Poruke: 1825 Mesto: Veternik (Novi Sad) - SER (Vojvodina)
|
|
mislim slusao sam ja skoro sve njihove albume.......a meni su pesme: Kise Jesenje, Uzalud Vam Trud Sviraci, Marina, Zaustavite Zemlju i Crno Bijeli Svet nekako najdraze, sta mi mozete jos preporuciti od pesama?????
|
_________________ Uvek se treba truditi da iskoristimo današnji dan maksimalno,jer ni mi a niti ko drugi zna šta nas čeka sutra |
|
|
|
|
aureliano ♣ El Capitán ♠
|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji
|
|
Ja im ne volem nista osim prva dva albuma. Osim pokoji song, tu i tamo.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
|
|
|
|
|
Manhattan Psycho Killer
|
Godine: 47
Datum registracije: 15 Jul 2004 Poruke: 4031 Mesto: ...where the wild roses grow!
|
|
aureliano je napisao/la sledeće: | Ja im ne volem nista osim prva dva albuma. Osim pokoji song, tu i tamo. |
Daj mi da zaplačem .....svagda me u suze teraš (šta će svet da pomisli? )
|
_________________ Mo'š misliti! |
|
|
|
|
lavica-usa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Apr 2005 Poruke: 8
|
|
Nekako najvise volim onu njihovu pjesmu Previse suza u mom pivu
|
|
|
|
|
|
klopi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 29 Mar 2005 Poruke: 74
|
|
Najjace balade su imali. 8)
|
|
|
|
|
|
Picard Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 28 Feb 2005 Poruke: 1368 Mesto: Bjelovar
|
|
Meni je dobra ona:"Tu noc kad si se udavala!"
Prljavo Kazaliste mi je jedna od najmilijih grupa!
Svaka im cast!
|
_________________ Bog bi stvorio Zemlju za dva dana da nije trebao instalirati Windowse! |
|
|
|
|
veckson Upućeni član
|
Godine: 51
Datum registracije: 22 Apr 2005 Poruke: 417 Mesto: HEll...AINT A BAD PLACE TO BE
|
|
Nasa legendarna i jedna od mojih omiljenijih grupa
Omiljene stvari:
-Ma kog me boga za tebe pitaju;
-Ako trazis nekoga;
-Stoljece il dva;
-Marina;
-Pa sad lazem kao ti;
Tih 5 stvari mi nikad dosta 8)
|
_________________ If there is life after death, then there is no death... And if death does not exist- we do not live. |
|
|
|
|
Azriel1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 25 Apr 2005 Poruke: 9
|
|
Sam početak je bio u redu, dok je Bogović pjevao. Jedini pravi panker u grupi.
Nije bezveze otišao. Houra je preuzeo grupu i lagano je vodio u komercijalu(čitaj:lošu muziku). Od devedesete na dalje da ne govorim, totalno su izgubili vjerodostojnost teškim političkim uvlačenjem koje traje i dandanas
|
|
|
|
|
|
tashica Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Apr 2005 Poruke: 16
|
|
Neke pesme mi se sviđaju. Nisam baš luda za njima .. mada, Brega je Brega!
|
|
|
|
|
|
gheo Odomaćeni član
|
Datum registracije: 22 Jan 2004 Poruke: 1019 Mesto: Timisoara (Temisvar), Banat
|
|
Jedna od velikog rock grupa iz sve vremena. Ali oni najboli albumi su jos "Zaustavite zemlju" i "Zlatne godine".
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|