:: |
Autor |
Poruka |
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Da li znate kako da iskoristim Wi-Fi konekciju sa lap topa i internet koji imam na njemu (mt:s internet) ucinim dostupnim i za druge uredjaje koje imam, a koji koriste Wi-Fi vezu.
Dakle, kako da napravim da mi racunar sa internetom bude ruter za ostale uredjaje, koji koriste isti tip veze, kako bih preko telefona mogao da pristupam intenetu? Recimo...
Hvala vam, pozdrav!
M
|
_________________ Marko MI2
|
|
NenadS Administrator i domaćin
|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica
|
|
Da bi to napravio, drajveri za tvoju wifi karticu treba da imaju opciju soft-AP, sto bukvalno znaci da simuliraju rad AP-a.
Druga opcija je da uspostavis p2p (ad-hoc) vezu izmedju dva uredjaja, u ovom slucaju izmedju tvog laptop-a i mobilnog telefona ali u toj varijanti neces moci da u isto vreme povezes neki treci uredjaj.
Za ovo drugo ti ne treba nista posebno, vec samo treba da podesis ad-hoc mode na oba uredjaja, da im dodelis isto ime i podesis IP adrese.
Naravno, pre svega toga treba da podesis deljenje internet-a preko 3G modem-a.
Poz
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
|
|
|
mi2scg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 241 Mesto: Novi Sad
|
|
Hvala ti, sada cu pokusti nesto da sredim, pa javljam kako je proslo! M
|
_________________ Marko MI2
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|