www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li bi ste mogli biti u braku sa neobrazovanom osobom?
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
mcpljugic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 29 Nov 2006
Mesto: dubica

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 11:50 am    Naslov poruke: Da li bi ste mogli biti u braku sa neobrazovanom osobom? Na vrh strane Na dno strane

Da li vi recimo kao akademski gradjanin bi ste mogli biti u braku sa osobom koja je ne obrazovana shodno sa 21 vjekom, tj poznavanje rada na racunaru, internet, stani jezik da se knjizevnim jezikom izrazava itd... i recimo da ima neki zanat....

Ja licno, sa takvim osobama nemam o cemu pricati, i jezim se na njih!!! Jedino sto mogu je o traktorima i velikom pivu....

[Edit by *Mayche*: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 4:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Izvini, po čemu je mjerilo da je neobrazovana osoba ona osoba koja ne poznaje rad na računaru i internetu, ne govori strani jezik i bavi se nekim od zanata? Jako čudno, mislila sam da se obrazovanje sastoji od nepismenosti, neobrazovanosti u vlastitom sistemu i svijetu, od nekulture, nepoznavanja koliko-toliko istorije, morala, etike, određene informisanosti, mogla bih još da nabrajam, ali smatram da neobrazovana osoba sigurno nije neko ko ne poznaje internet i strani jezik. Ljudska neobrazovanost je nešto sasvim treće i naravno da sa takvom osobom ne bih mogla prvo naći zajednički jezik niti imati ista interesovanja, pa samim tim ni živjeti. E, sad, koliko sam ja obrazovana, drugi je par opanaka (pošto si već pomenuo i traktor, pa vežem Razz ). Možda bi trebao malo preformulisati ovu temu. Wink

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 4:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Neobrazovanost mi nije bitna. Ima medju "neobrazovanim" vrlo cesto mnogo boljih ljudi nego medju "obrazovanim".

U pocetku veze najvazniji je izgled, pa artikulacija, zanimljivost partnera ali najvaznija stvar, kad veza krene u dvocifrene brojeve godina, je povjerenje i na poseban nacin jos i dobrota osobe.

Kao ono kad pitase jednu zenu "zasto je s njim zajedno vec 50 godina?" a ona odgovori "kad mu se oslonim na grudi, nadishem se njegove dushe...". E... tako nekako...

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 6:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To Gerneracijo!!! Uvijek pogodiš pravu riječ, svaka čast. Neobrazovanost je neobrazovanost duše, a od takvih bi trebalo bježati, sa takvima se ne može biti ni prijatelj, ni poznanik. Možda je momak samo htio nešto drugo da kaže, ali nije imao pravu riječ, nećemo mu zamjeriti ni u kom slučaju.

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 6:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mogla bih...ko zna koji su razlozi,sto nije mogo se skolovati..ali bi se zato ja potrudila da ga naucim,bar osnovno:kao sto je pravopis,i osnovno znanje nekih stvari,sto smatram da je normalno...pa nismo svi rodjeni da govorimo po neki jezik,il rukujemo com.?Na pr.moj brat nece nikad u zivotu nauciti neki strani jezik,jer mu ne ide,i mrzi jezike strane,ali da ga pitas ga neku matem.formulu,to ce iz keca znati..ja obrnuto,matematiku,ne mogu smisliliti,ni puskom da me neko tera,jer je ne volim..dakle,moze se biti,ali potruditi da se pouci..nije noko toliko glup,da ne moze nauciti neke jednostavne stvari..ja se druzim i sa visoko obrazovanom ljudima,i onima koji to nisu..ljude delim na dobre i lose!!

mcpljugic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 6:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

valjda sam ja imao losu srecu. kad god sam upoznao nekog malo manje skolovanog od mene, ako je zensko bila je laka cura, ako je musko krkan i seljak teski, i zato mi se to ogadilo, jednostavno sam se uvijek kretao u drustvu u kojem smo svi radili iste stvari i zanimale nas iste stvari. jednostavno ja sebe ne mogu zamisliti sa nekim ko nije u zivotu procitao bar 5 knjiga...znači, jednostavno ne mogu da svarim takve ljude...jbg takav sam

Makro
Sudbina Pravi Greske
<b>Sudbina Pravi Greske</b>

Datum registracije: 01 Jul 2005
Mesto: P!zd!land

australia.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 13, 2010 9:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Muka mi je od ovakvih s3r@t0r@, koji podignu nos do nebesa i umisle se da su mozgovi il' cak neko i nesto.

S moje tacke gledista, izgleda da ti sam nisi dovoljno obrazovan, cim ne znas da komuniciras sa 'nizom' klasom.

Ja licno mogu biti sa svakim, obrazovanost mi je na zadnjem mestu Smile

"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!"

mcpljugic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 14, 2010 8:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja mogu sa njima, ali oni ne mogu sa mnom.... nismo svi isti

vixi23
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 28 Sep 2009

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 14, 2010 2:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zavisi sta smatras pod tim neobrazovana osoba...nepoznavanje rada na racunaru se moze lako nauciti, isto je i sa nekim stranim jezikom i td....takodje ne smatram da je osoba koja ima neki zanat neobrazovana,mozda covek nije imao dovoljno uslova da studira,mozda bas voli svoj posao...znam cak masu ljudi koji su zavrsili fakultete a posle se bacili na neke zanate,privatne poslove i sl. posto nisu mogli da nadju posao u struci...
nijedan posao nije sramota raditi po meni...

ono sto bi meni medjutim u svakom slucaju smetalo je osoba koja nema zelju da se promeni na bolje da napreduje,bez obzira kojim poslom da se bavi,da se usavrsava kako na poslovnom tako i na licnom planu...
druga stvar jako bitna po meni za jednu vezu ili brak jeste da ipak moraju da postoje slicna interesovanja izmedju dvoje ljudi i da negde moraju te dve osobe da budu na istim talasnim duzinama...pa ko zna mozda se bas bolje razumes sa nekim ko i nije zavrsio fakultet i procitao 5 knjiga nego sa nekim akademikom Wink u zivotu definitivno nema pravila Wink ...

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 14, 2010 4:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni je neobrazovana osoba ona koja uopste ne pokusava da usavrsi svoje znanje - sa takvom osobom ne bi mogla biti.
Isto tako neko je obrazovan zna 5-6 jezika isto moze da nema pojma o socijalnom zivotu i ljubavi - sa takvom osobom ne bi mogla biti..

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Apr 14, 2010 5:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kazes da ti mozes sa njima te da su oni 'krivci' sto se ne razumete.. a opet gore si naveo da "jednostavno ja sebe ne mogu zamisliti sa nekim ko nije u zivotu procitao bar 5 knjiga...znači, jednostavno ne mogu da svarim takve ljude.."
Ako se ti ne mozes prilagoditi sredini u kojoj si onda gore po tebe, svuda ima 'svakakvih' ne mozes ni znati ko je kakav dok ga ne upoznas. Po tebi sa nizom klasom nema govora, pa gresis.. Mozda je ta niza klasa ipak 'bogatija' od tebe jer se mozda bolje uklapa sa ljudima i ne gleda toliko na obrazovanje, svak nadje nesto zajednicko!

Isto tako kud ode bas toliko daleko na brak kad ne mozes da takve smislis na ulici a kamoli medju prijateljima, vezi i dalje?!
podrazumeva se onda da ne bi ni bio u vezi sa takvom osobom Wink a kamoli nesto vise.

Neobrazovana osoba je ona koja ne zeli da se usavrsava i ide napred, a ima mogucnosti za to.
Nikad nije kasno da covek nauci, usavrsi se i obrazuje!

velociraptor
Banovan!
<b>Banovan!</b>

Datum registracije: 15 Apr 2007
Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 04, 2010 10:10 am    Naslov poruke: sedenka oro Na vrh strane Na dno strane

mcpljugic je napisao/la sledeće:
Da li vi recimo kao akademski gradjanin bi ste mogli biti u braku sa osobom koja je ne obrazovana shodno sa 21 vjekom, tj poznavanje rada na racunaru, internet, stani jezik da se knjizevnim jezikom izrazava itd... i recimo da ima neki zanat....

Da li se u zanate racuna i najstariji zanat na svetu?

Znaciiii....Kad se sad nisam slogirao , necu nikada!
Boske je otvorio temu gde se poziva na knjizevnost, strane jezike, kompjutere, a ni pola recenice ne moze da sastavi gramaticki pravilno.I-ha!

1. pishe se neobrazovana, a ne ne obrazovana
2. 21. vijek ( iza rednih brojeva se pishe tacka).
3. bi ste mogli ( biste se pishe spojeno, a ne odvojeno)
4. Interpukcija? Rasulo, tu se ne zna ni gde je tacka ni zarez.
Toliko o onome ko ima stroge kriterijume kad je knjizevni jezik i literatura u pitanju.
I koji ,bre, strani jezici kad ni maternji ne zna.

Imamo mi vec jednu takvu osobu na forumu( sto pise ne pismena, umesto nepismena), Josh troje da ih skupimo i eto nama drim tima domaceg.de.
Da skupimo jos tri komada i eto nama drim tima domaceg.de,moj bato. Na crtu da stanemo K. Brajantu, Lebronu Dzejmsu i ostalim babarogama iz NBA lige.
Da ih zgazimo k'o mace mushkatlu, da ih prevrnemo ko svinjce korito. Nego sta!I-ha!
Znaciiii...Ovaj post i tema me, jednostavno, tako obradovala i nasmejala kao kad slusam neko kolo makedonskog folklora, pa ti jednostavno milina na srcu, osmeh nabacis i sve ti lepo, ulepsa ti dan. Puno ti srce i zaboravis na svo sivilo kojima je ovaj Balkan protkan. Samo cupkash ramenima i vicesh: Op, I-ha!!!
Opsa-sha!

nagradno pitanje za clanove domaceg.de
1. koliko u prvom postu ima gramatickih, aman ja, gresaka i nepravilnosti?
2. Kazhe li se ne parni ili neparni ritmovi?

sedenka oro

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Da li bi ste mogli biti u braku sa neobrazovanom osobom? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon