:: |
Autor |
Poruka |
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^

|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~

|
|
Kompozitor Goran Bregović počeo je odabir pevača koji će 13. marta otpevati njegove pesme, a onda čekati "presudu" publike.
Srbija uskoro bira predstavnika na ovogodišnjem muzičkom takmičenju Eurosong u Norveškoj. Iako javnost željno iščekuje da sazna nešto više o timu koji će nas predstavljati prve polufinalne večeri, osim da će pevati Breginu pesmu, portparolka RTS-a Duška Vučinić kaže da "neće saopštavati identitet potencijalnih učesnika kako se ne bi bespotrebno izlagali pritiscima".
Ipak, beogradska štampa već neko vreme licitira sa imenima pevača koji će iz Breginog muzičkog studija ušetati u studio RTS-a 13. marta i pokloniti se publici, a onda nadati najvećem broju SMS glasova.
Emina Jahović je jedna od retkih pevačica koja je u utorak uslikana ispred studija Gorana Bregovića, a kasting traje i u sredu.
Listi potencijalnih, i dobro poznatih učesnika, mediji dodaju i nekoliko manje poznatih - ćerku Željka Samardžića koja je prošle godine okušala sreću na Beoviziji, Željko Vasić i Marko Vulinović, jedan od pevača nekadašnjeg "boj benda" Peti element i koji je nastupio kao prateći vokal Jeleni Tomašević u pesmi "Oro" na "našem Eurosongu".
(MONDO)
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
 |
Double Hearts Love Sucks

|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Maj 2009 Poruke: 2618 Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks

|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Baš sam se isto zapitala
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Kandidati za Eurosong su...
Konačno je poznato 10 kandidata koji su bili na "saslušanju" kod Brege, od kojih će se troje 13. marta boriti za naklonost publike i kartu za Pesmu Evrovizije.
Kandidati za srpskog predstavnika na Eurosongu su: Minja Samardžić, Marija Lazić, Emina Jahović, Željko Vasić, Nenad Ćeranić, Milan Stanković, Marko Vulinović, Oliver Katić, Adil Maksutović i Jelena Marković.
"Zvao sam one glasove koji malo 'svetle' jer su pesme vesele. Dakle, zvao sam samo pevače koji mogu da nose veselo pevanje", izjavio je kompozitor Goran Bregović.
Iz RTS je navedeno da su pevači imali svega nekoliko sati da se pripreme za pesme za koje je Bregović pisao muziku, a Marina Tucaković stihove, jer nije bilo planirano da ranije dobiju matricu.
"Dva korepetitora i urednik spremali su pevače da bi intervale pevali tačno. Pravili smo jedan demo ujutru, pa smo se ponovo vraćali oko pet-šest posle podne da napravimo demo koji bi bio merilo i koji ću slušati sa ljudima iz RTS-a", rekao je Bregović.
RTS je saopštio da je Bregović pesme namenio za dva pevača i jednu pevačicu, a izvesno je da će instrumentalni deo izvoditi njegov "Orkestar za svadbe i sahrane".
U direktnom prenosu 13. marta gledaoci će SMS glasovima odlučivati ko će od preostala tri pevača predstavljati Srbiju na 55. Eurosongu u maju u Norveškoj.
(Beta/MONDO)
|
|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Sramota me je reći, ali ipak ću, ja znam samo ovu malu Jahovićku i Vasića i to u nekom od spotova , pa se lijepo upitah jesu li to te glasovne mogućnosti kojima nas neko treba predstavljati, ne shvatam kako i na koji način. Ostale ne poznajem niti slušam i ne bih da sudim o ljudima koje nisam slušala. Ali meni su ovi ostali totalno anonimni. Ako su to velika imena naše muzike danas, ja sam totalno promašen slučaj.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Eurosong: Emina, Milan ili Oliver!
Kompozitor Goran Bregović i predstavnici RTS-a odabrali su troje izvođača od kojih jedan ide u Oslo!
Publika će 13. marta birati između Emine Jahović, zvezde "Granda" Milana Stankovića i finaliste šoua "Ja imam talenat" Olivera Katića, potvrdila je Tanjugu šef službe RTS-a za odnose sa javnošću Duška Vučinić-Lučić. Sa kastinga u njegovom studiju izdvojila se i Jelena Marković, koja će Katiću pevati prateće vokale.
Na kastingu održanom od 13. do 16. februara u Bregovićevom studiju bili su i Marko Vulinović, Adil Maksutivić, Marija Lazić, Minja Samarždić, Željko Vasić i Nenad Ćeranić.
Izvođaće očekuju povratak u studio i rad na pesmama koje je Bregović za njih pripremio. U planu su i osmišljavanje koreografija i scenskih nastupa za emisiju "Tri pa jedan za Oslo".
Tokom emisije, Emina, Milan i Oliver predstaviće se po dva puta, a SMS glasovi publike odabraće predstavnika Srbije na predstojećem Eurosongu.
U revijalnom delu nastupiće učesnici ranijih takmičenja - pobednica Marija Šerifović, Jelena Tomašević, Marko Kon, Zdravko Čolić, Severina i grupa Regina. Svi će oni pevati Bregovićeve pesme, a i sam kompozitor će nastupiti sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista

|
Godine: 45
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad

|
|
Poslušao sam dosad odabrane pesme. Makedonska i islandska su odlične, a ostale su većinom "sredina"...
Slovenačka je, da izvinete, Frankenštajn od pesme...
O našoj pesmi ću komentarisati tek kad je budem čuo.
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|