www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Baklava
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
dedee
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 16 Dec 2008
Poruke: 12
Mesto: šaľa

slovakia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 09, 2009 11:59 am    Naslov poruke: Baklava Na vrh strane Na dno strane

cao svima, molim vas, zna neko recept za baklavu????? moj muz mi voli baklavu i neznam kako se pravi. moliiiiiiiim Rolling Eyes

 
Double Hearts
Love Sucks
Love Sucks



Godine: 35

Datum registracije: 12 Maj 2009
Poruke: 2618
Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Dec 09, 2009 8:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Baklava je vrsta vrlo slatkog deserta, kolača. Baklava je orjentalna poslastica popularna u našim krajevima i okolnim zemljama. Baklava je jelo: srpske, makedonske, grčke, bugarske i turske kuhinje. Ranije se pravila isključivo u domaćinstvima ili u poslastičarama a danas se može naći i u prodaji i u smouslugama i megamarketima (pravljena poluindustrijski).

Naziv Baklava potiče od turske reči baklava .

Priprema

Baklava se priprema na razne načine (slični recepti) u zavisnosti od sastojaka koji se dodaju i vrste sirupa kojim se prelivaju. Neke od vrste baklava su : turska baklava, grčka baklava, baklava sa višnjama ...

Jedan od načina pripremanja :

Pećnica (rerna) se zagreje na oko 200 stepeni.

U podmazan pleh za pečenje se poređa jedan sloj kora (kupljenih ili pravljenih) a zatim doda jedan sloj fila (nadeva) predhodno pripremljen mešanjem sastojaka. Posle toga se stavlja sledeći sloj kora pa nadeva i tako nekoliko puta da bi na vrhu ostao jedan sloj kora. Složena baklava se iseče nožem, stavi u zagrejanu pećnicu i peče dok kore ne dobiju braon boju i postanu „krckave“.

Za to vreme se pripremi sirup od šerbeta koji treba da proključa i kuva se desetak minuta.

Po vađenju iz pećnice baklava se prelije polovinom sirupa a kasnije ostatkom sirupa.

Baklava se služi parče po parče (na tacni) hladna a pre služenja može se dodatno preliti sirupom.




E sto je bilo tesko potraziti na netu Laughing Laughing Laughing Laughing

_________________
Shitisism
 
dedee
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 16 Dec 2008
Poruke: 12
Mesto: šaľa

slovakia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 10, 2009 9:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

hvala, ne bilo tesko potraziti na netu, ali ja sam Slovakinja, i htela sam neki dobri domaci recept za baklavu, znam ja , da nebude kao original. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Baklava Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon