:: |
Autor |
Poruka |
blue-lady Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 13 Mar 2004 Poruke: 177 Mesto: eno me tamo
|
|
Sedite u kaficu... Narucite lepo pice, i popijete pola...
Ostavite casu na stol i ona ostane.....
...polu puna_______________ili_______________...polu prazna?
kakva je Vasa filozofija... bolje pola puna ili pola prazna?
|
|
|
|
|
|
Deluxe Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 28 Mar 2005 Poruke: 22 Mesto: Novi Beograd
|
|
Pa zar to nije isto i polu puna je pola case , a polu prazna je pola case ... hmmmm.... pa nema logike zar ne???
|
_________________ Dobrica |
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
i ja smatram da je to isto....
|
|
|
Roberto-NS Žderonja
|
Datum registracije: 28 Jul 2004 Poruke: 2519
|
|
Ne razmisljam o tako nebitnim stvarima . *Ebe mi se bas dal je polu puna ili polu prazna 8)
|
|
|
|
|
|
Zmaster Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 05 Apr 2005 Poruke: 11 Mesto: St.Gallen/ Bijeljina (Republika Srpska)
|
|
Ova tema bi se mogla zarvuci u duboko filosofiranje ali bih trebo onda napisem 4 stranica pune da bi nekako mogo da razjasnim svoje misljenje o tome
Uglavnome po mojoj filozofiji je moja casa polu puna
|
_________________ Smrt Fasizmu. Sloboda Narodu! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
mislim da pokušavaš da nas istestiraš da li smo optimisti ili pesimisti,
jer ako nam je čaša "do pola puna", onda smo optimisti,
a kao je prazna, pesimisti
Pa, ja mislim da bih ipak češće rekla da je dopola puna
...a onda, u'vatim i napunim je sasvim, do vrha!!! :196:
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
kreativnium Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 03 Feb 2005 Poruke: 11 Mesto: belgrade
|
|
Dame i gospodo, dobro vece. Slazem se da je to pokusaj otkrivanja pesimizma ili optimizma u nama ukoliko se na pomenuto pitanje gleda iz ugla licnih stavova, ali za one koji to posmatraju iz ugla gde je ta casa samo predmet u koji staje odredjena kolicina tecnosti, postoji takodje objasnjenje. Casa kao predmet je napravljena i ona postoji kao takva.
Da li ce se tecnost sipati u tu casu to zavisi od odluke onog ko sprovodi tu odluku u delo. Za onog ko puni casu ce uvek biti polupuna, a za onog ko prazni ce uvek biti poluprazna, jer je rec o pravcu kretanja naseg delovanja ka kome mora ici i nase razmisljanje jer uvek razmisljanje prethodi delovanju.
|
_________________ hallo! |
|
|
|
|
blue-lady Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 13 Mar 2004 Poruke: 177 Mesto: eno me tamo
|
|
kreativnium - gde me nadje?
Eto ovako, ako ja odem u kafic i dodje konobarica i upita me da li ja hocu jos, i ja ne zelim jos, onda cu reci "ne hvala, polu puna mi je" ako zelim jos onda cu reci "ajde daj vidis da je polu prazna"
A sto se tice optimizma i pezimizma.. To je druga strana ovog topica...
Vi ste svi optimisti kao sto ste rekli.. Ali za mene je i jedno i drugo..
Sve u svemu nisam ni optimisticna ni pesimisticna.. Borim se i trudim da uvek butem realisticna
|
|
|
|
|
|
nesanica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 89
|
|
ja sam optimist. to je za mene pola puna. a ako slu?ajno padne sa stola onda je bila pola prazna.
|
|
|
|
|
|
U pRoLaZu Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Apr 2005 Poruke: 651 Mesto: La Habana
|
|
Znam za to ispitivanje psimizma/optizma ljudi i ima mnogo pitanja pomocu kojih se moze ustanoviti isto mada neznam koliko je sve to tacno jer sam ja u principu optimist i onda bih rekao da je casa polu-puna ali u mom govoru kad vidim casu koja je napunjena do pola uvijek kazem polu-prazna ...
|
|
|
|
|
|
Nenooo Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Avg 2004 Poruke: 14 Mesto: Rijeka
|
|
Meni je čaša polupuna, optimist sam (neizlječivi)... U svakom zlu treba nać nešto pozitivo jer ako ne lako se prepustimo a onda to više nije pravi život. Gubimo nadu, a kad se ničemu ne nadamo uzalud je sve...
|
|
|
|
|
|
galigel Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 12 Mesto: Ingolstadt
|
|
moja sestricna studira filozofiju...... kod nje je, takoder i kod mene, casa polu puna!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|