:: |
Autor |
Poruka |
Wisp Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Jun 2009 Poruke: 3
|
|
Ne znam gde da otvorim ovu temu, pa iz tog razloga, postovacu ovde.
Imam problem sa morskim prasetom. Imam ga vec oko 2 i po godine i danas sam primetio da mu je njuska krvava. Pogledao sam malo bolje i video da mu je gornji desni zub pukao na pola.
Imate neki savet sta da radim?
hvala
|
|
|
|
|
|
°_Daniel_° Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Maj 2009 Poruke: 472 Mesto: München
|
|
Najbolje potrazi savjet kod veterinara, ali ako nema nikakvih problema dalje mozda moze i bez pola toga zuba.
|
|
|
|
|
Wisp Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Jun 2009 Poruke: 3
|
|
Ne znam ko je ovde lud, ali izrastao mu je novi zub nakon 3-4 dana...
|
|
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Citiraću tekst sa drugog sajta, vezan za ovaj problem...
Lom zuba može da nastane kao posledica udarca, povrede, pada.. Loša ishrana sa malo vitamina C dovodi do veće lomljivosti zuba.
Slomljeni zub kod zdravog zamorčića trebao bi bez problema ponovo da izraste, iako zavisno od visine preloma može biti potrebno i nekoliko nedelja dok zub ne dostigne dužinu neslomljenog zuba. Po pravilu nije potrebno skraćivati neslomljeni suprotni zub jer to može dodatno da oteža hranjenje. S vremenom će slomljeni zub porasti do zdravog i uzajamnim trenjem regulisati dužinu zuba. Jedino kod jako niskih preloma, kada postoji mogućnost da neslomljeni zub dolazi do desni i oštećuje ih, potrebno je zub skratiti. Kod jako nisko slomljenih zuba, gde postoje šupljine u desnima i krvarenja, potrebno je ispirati ostatke hrane koji se nakupljaju u nastaloj šupljini.
Najbitnije je da ste sigurni da Vaše morsko prase može da uzima hranu i posle nastalog preloma zuba. Možete to da mu olakšate seckanjem hrane na manje komadiće, a ako nije u stanju da koristi pojilicu, potrebno mu je vodu ponuditi u posudici.
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|