:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Ukoliko prebrzo jedete, postoje dvostruko veće šanse da ćete biti debeli.
Stručnjaci za ishranu su ustanovili da kad brzo jedete, vaš organizam unosi više kalorija nego što je potrebno, jer mora da protekne odredjeno vreme da bi poruka o sitosti od stomaka stigla do mozga.
Četrdeset i šest odsto muškaraca i 36 posto žena koji su učestvovali u studiji priznalo je da prebrzo jedu, dok 51 - odnosno 58 posto je priznalo da jedu dok ne osete da su puni.
Oba faktora utiču na pojavu gojaznosti, a u kombinaciji utrostručuju šanse da ćete biti debeli.
Studija je sprovedena na Univerzitetu u Osaki tokom tri godine a učestvovalo je tri hiljade Japanaca i Japanki izmedju 30 i 69 godina starosti, prenosi "Dejli Telegraf".
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
A ja brzo jedem,znam da ne valja
|
|
|
|
|
|
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~
|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324
|
|
Još jedno čudo - nisam upoznala biće koje jede sporije od mene , zaista, a udebljam se dok kažeš 'keks'...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Citat: | Ukoliko prebrzo jedete, postoje dvostruko veće šanse da ćete biti debeli. |
^ Mozda pocnem brze jesti da se udebljam malo
Sporooo jedem, to se mislim nikad nece promeniti tako da nista i od debljanja
|
|
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
|
|
|
Jedi sporije i sačuvaj vitku liniju
Konzumiranje hrane manjom brzinom omogućava efikasno suzbijanje gojaznosti, pokazalo je istraživanje.
Grupa švedskih naučnika iz instituta "Karolinska" u Stokholmu je konstatovala, tokom istraživanja sprovedenog na grupi adolescenata, da oni imaju naviku da jedu prebrzo.
Na njima je potom primenjen uređaj nazvan "mandometar", koji su razvili švedski naučnici, a služi za registrovanje brzine konzumiranja hrane, prenela su francuska glasila.
Naučnici su konstatovali da je godinu dana nakon korišćenja mandometra, kod ispitanika došlo do smanjenja brzine konzumiranja hrane za 11 odsto, kao i indeksa njihove telesne mase za 2,1 procenat, dok im se povećao i nivo dobrog holesterola.
To poboljšanje se čak održalo i nakon šest meseci od prekida korišćenja uređaja.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
Pih,onda ništa od čuvanja linije
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|