www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Knjiga spolja :)
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~
::  
Autor Poruka
filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 32

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 11, 2008 7:33 pm    Naslov poruke: Knjiga spolja :) Na vrh strane Na dno strane

Kada udjete u knjizaru bez predstave sta biste kupili,kako birate knjigu?
Kakvi vas naslovi privlace?
Kakve korice?
(Znam da je uvek bitna radnja,ali,morate priznati da kad tako na slepo gledate,uvek te dve stvari privuku paznju).

Interesujem se jer pocinjem da radim na svojoj prvoj knjizi i dosta sam razmatrala sa ljudima o naslovu i koricama,jer te dve stvari zapravo privlace paznju.

Kratak naslov ili dug?
Sta mislite o broju kao naslovu?

A korice?
Koloritne ili jednobojne sa upecatljivim detaljem?

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Nov 11, 2008 11:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa recimo vecinom kupujem knjigu ono znas izasla je ta i ta knjiga i zanima me sta sadrzi unutar stranica..mislim da je najvaznije ono sta se nalazi izmedju tih korica.

Doduse i vansjki izgled i nslov knjige ima svoje mjesto , jednako kao sto ima i odjevni predmet ili obuca..sve ima svoje mjesto.

E sad meni licno nije toliko bitan kolorit i ilustracija na samoj stranici knjige , ali recimo neki privlacan naziv moze me povuci da kupim knjigu i da se bacim na citanje mada cu na kraju donijeti zakljucak da je knjiga bezveze ( mada meni ni jedna knjiga nije bezveze) ali eto privukao me naslov.

Ne znam o cemu pises i sta je radnja i smisao tvoje knjige , pa eto recimo mozes opisati ukratko o cemu je rijec pa da ti pokusamo pomoci barem oko naslova Mr. Green

A sto se tice samog broja u naslovu neke knjige..pa iskrena da budem mene taj naslov ma koji broj da je u pitanju sigurno ne bi privukao da kupim knjigu , jedino ako bi je neko prije mene kupio i procitao pa mi je preporucio , ali opet na preporuku nekoga u ciji ukus kada je knjizevna kritika u pitanju ne dovodi do sumnje.

U svakom slucaju sretno s knjigom..zelim ti mnogo uspjeha i sto vise izdanja . Sretno!!

filicka
*hoppípolla*

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 12, 2008 2:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Smile
Da,najvaznija je sustina i taj deo je vec odradjen.
To zapravo nije roman vec zbirka tekstova posvecenih mom prvom decku.
Neke od njih ostavila sam na odeljku :"Kolumne",pa mozes pogledati.
Mnogo se dvoumim oko naslova,ne bih da zvuci previse pateticno jer je cela knjiga isuvise tuzna,a opet,ne moze biti veseo.

crnibiser
samotvoja24
samotvoja24

Godine: 47

Datum registracije: 22 Maj 2005
Mesto: Sarajevo

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 13, 2008 11:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pokusati cu da procitam to u kolumni , ali ako je tekst unutar korica na temu tvoga prvog decka onda mislim da bi trebalo naslov da bude nesto sto te najvise podsjeca na njega...

Hajd kad procitam pokusati cu i s nekim nazivom knjige..

Sretno

filicka
*hoppípolla*

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 13, 2008 11:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Wink hvala.

ravnicari
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 55

Datum registracije: 29 Nov 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 30, 2008 8:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve zavisi...
Nekad me privuče intrigantan naslov (na prim Voli Lem -Poništrena) ili izazovan, zatim zanimljive korice - to me povuče da pročitam kratak pregled...
Nekad knjige koje nemaju ništa od navedenog iz nekog intuitivnog poriva uzmem i budu savršene...

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 20, 2008 10:45 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

sto se korica tice, nikad me to nije privuklo da bih kupila knjigu ali bi bilo lepo da se odradi na estetskom delu kako treba, jer je to samo slag na torti..a trebalo bi da bude u skladu sa temom knjige
i da, sto originalnije to bolje

sto se naslova tice, preporucljivo bi bilo krace, jer ovako lomis jezik dok izgovoris Razz
a i ljudi lakse pamte krace naslove

" I know the way to fuck them all...."

nick-o
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Jan 2009

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 09, 2009 10:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kada udjem u knjižaru bez ideje šta bih zapravo kupio, onda gledam recenzije i kratak sadržaj...
Eto, ako ti je od pomoći... Smile

AmelieP
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Mar 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 11, 2009 3:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Iako postoji pravilo "Ne sudi o knjizi po koricama" ja cesto bas to radim. Naravno da od onoga sto je unutra zavisi da li cu knjigu voleti ili ne, ali da li cu je kupiti moze zavisiti od naslova. Evo nekih koji su meni bili interesantni toliko da sam kupovala knjige ne znajuci nista o njima (a ti vidi da li ti to ista pomaze Wink )

-Ako jedne zimske noci neki putnik
-E, pa ne bih vas vise zadrzavala
-Baba, nemoj nista da me pitas
-Nekad smo cuvali tajne

Izgleda da volim duze naslove i ne volim naslove sa brojevima (osim kad je "Sto godina samoce" u pitanju ) Very Happy

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Književnost ~ -> Knjiga spolja :) Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon