:: |
Autor |
Poruka |
pisac Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Jul 2003 Poruke: 8
|
|
Pozdrav iz minchen.
bas me cudi da minchen nema svoj topic??
Imali nekoga iz Minchena?
Evo malo informacija o Minchenu
www.balkaNet.de
za nase iz Minchena! i blizine
|
|
|
|
|
|
breakgirl Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 23 Mar 2005 Poruke: 11 Mesto: ljubljana
|
|
hello
evo pre nedelju dana vratila sam se sa exkurzije .... bili smo u munchenu ..... preputovala sam vise od pola evrope i malo azije ali neznam zast ali mi se je munchen mnogo zasvidjao
mozda zbog toga sto ima sred centra trgovacki centar sve na jedno mesto firma do firm:) hihi
poz
|
|
|
|
|
|
miki82 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 30 Mar 2005 Poruke: 23
|
|
Ja sam cesto u Minhenu, mada ne zivim tamo. Najlepse mi se svidja tamo u letu, kada su otvoreni " Biergarten " Inace cestom idem gledat 1860 Minhen. Sta kazes ti za nov Stadion? Milina ga videti uvece....
|
|
|
|
|
|
sonjica Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 4471 Mesto: ispod palme na obali mora
|
|
Istorija
Minhen je osnovao Henri Lav, saksonski vojvoda, u 12. veku, kao centar trgovine i kovanja novca. Bavarska vojvodska porodica Vitelsbah je vladala iz ovog grada. Grad je uništio veliki požar u 14. veku ali ga je obnovio Luj IV koji je tada bio car Svetog rimskog crastva. Minhen su u 17. veku zauzeli Šveđani, a najviše se razvio dok su njime vladali bavarski kraljevi Makslimilijan I, Luj I i Luj II. Posle prvog svetskog rata je postao centar ideje o nacionalnom socijalizmu koja je dovela do uspona Adolfa Hitlera. Grad je bio teško oštećen za vreme drugog svetskog rata ali je kasnije obnovljen.
Broj Stanovnika: preko 1.000.000
Evo i malo slika Mihnena
|
_________________ *Ko zna zasto je to dobro! ! !*Mislicu o tome sutra! ! !*
Za sve igrace igrica VAZNO!KLIKNI OVDE |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
evo nekoliko prelepih slika grada
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
evo jos nekoliko slika...
|
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
opet minhen
|
|
|
|
|
slaven1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 46
Datum registracije: 11 Dec 2004 Poruke: 12
|
|
super je grad tu zivi vec skoro 11 godina!nije daleko za dole ici!npr. kad gledam one koji idu iz hannovera ili Hamburga da idu dole. imaju skoro tri danja jahanja!hehehe
|
|
|
|
|
|
_GentlemaN_ ~~Real_ToxiC~~
|
Godine: 36
Datum registracije: 22 Jun 2005 Poruke: 12091 Mesto: jedno je Sarajevo, da se zna
|
|
Munchen je lijep grad ali ne i najljepši u Njemačkoj
Mislim da je Konstanz malo ljepši nema veze što je puno manji od Munchena
|
|
|
anicca Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 40
Datum registracije: 31 Mar 2005 Poruke: 96
|
|
ja sam juce dosla iz minhena. i obzirom na to da sam veliki lokalpatriota, a i kv-a sam, minhen mi se jako dopao, posebno nova i stara pinakoteka i gliptoteka, kao i rezidencija.. pravo blago zar ne?
|
|
|
|
|
|
begoran Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 89 Mesto: Zrich / Beograd
|
|
nisam vidio puno od minhena kad sam bio na Oktoberfest. Tamo se samo pije i negleda se grad...
|
|
|
|
|
|
redstar60 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jul 2005 Poruke: 27
|
|
Ako su u pitanju gradovi, to znaci od 300.000 stanovnika pa navise, Minhen nema premca...bio sam u Berlinu, Hamburgu, obisao gradove Ruhrpott-a, Kln-u, Stuttgartu, FFM, cak i u Dresden-u i Leipzig-u...
A manjih mesta ima sigurno dosta...
[quote="winblackka"]Hi, minchen je jako lep grad, ali ovde u Nemackoj ima lepsih gradova. :)[/quote]
|
|
|
|
|
|
|