www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li smatrate da prava ljubav moze nestati?
Strana 1, 2  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~
::  
Autor Poruka
dacaBL
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 05 Jul 2006
Mesto: Banja Luka

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 05, 2008 6:19 pm    Naslov poruke: Da li smatrate da prava ljubav moze nestati? Na vrh strane Na dno strane

Moze li ljubav zaista nestati, ili samo biva privremeno prekrivena kao pepelom, naslagama bola kao posljedice nerijesenih pitanja i nesporazuma?

da iznesem svoje misljenje

Ako ljubav shvatimo kao nesto izvan covjeka, kao princip koji vlada svijetom onda je vjecna. Ako je vezemo za konkretne ljude i njihove sudbine onda ona kada se javi kao iskreno i otvoreno osjecanje traje citav zivot. Ne nestaje i ne prestaje cak i kada oni koji osjecaju ljubav ne zive ljubav.
Problemi u razumijevanju ljubavi nastaju zbog pogresnog koriscenja. Ljubav se pogresno izjednacava sa zaljubljenoscu, strastima, vezom, brakom i sl.

evo jedan primer pa da i njega prokomentarisem:
njih dvoje ne da su se voleli vec su se obozavali.Najveća ljubav jedno drugom u životu. A bili su zajedno desetak godina. No, desilo se takozvano "neslaganje karaktera", što se kasnije pretvorilo u obostranu mržnju.

Ljubav nije isto sto i strast, pozuda, zaljubljenost i sl. To sto kazem da su se obozavali moze da bude u smislu strasti i zaljubljenosti, ali ne i u smislu ljubavi. Strast i zaljubljenost su prolazni, a ljubav trajna iako za mnoge prezahtjevna i nedostizna zbog neprestane teznje ka iskrenosti i otvorenosti. Zasigurno da je bilo neslaganja karaktera, ali to nije prekinulo ljubav vec vezu, a ljubav im je u najboljem slucaju ostala neostvarena zelja.

♥ QueeN ♥
[°mama 3 anđela°]
<b>[°mama 3 anđela°]</b>

Datum registracije: 15 Feb 2008
Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 05, 2008 10:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Možda ljubav može nestati, ne znam. To ću komentarisati za koju godinu da li se ljubav pretvara u naviku, jer nisam tako davno ušla u brak. Šta više bilo je to skoro. Dvoje se vole, uđu u brak iz ljubavi, kasnije tu ljubav preusmere na decu, ako ih Bože zdravlja imaju i tako brak funkcioniše, i ljubav se ne može ugasiti. Po mom mišljenju, u brak treba ući sa osobom kojoj poklonimo srce i za mene je brak nešto sveto ... nešto što traje do kraja života, do zadnjeg otkucaja naših srca.

Možda, ali samo možda je moguće da se dvoje nisu dovoljno upoznali ili su mane partnera potiskivali i mislili da će biti bolje, pa se godinama te mane pokažu i izađu, nakon potiskivanja i skrivanja, na videlo. Tada se ljubav može pretvoriti u mržnju ili pak potpuno ispari, nestane kao da je nikada nije bilo, kao rukom odnešena, a ostaje tuga i bol urezan na mestu gde je nekada bila ljubav. Znam toliko parova koji su se zabavljali po 5 i više godina, ušli u brak i okrenuli se svako na svoju stranu, kao da se nikada nisu ni voleli, postali stranci.

Ne znam ... sve zavisi od ličnosti i šta drugo reći sem Sto ljudi, sto ćudi ...

milka cokolada
***тиха вода***
<b>***тиха вода***</b>

Godine: 35

Datum registracije: 23 Jul 2008
Mesto: С р б и ј а, бре!!!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 05, 2008 10:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako je prava, ne nestaje. Uvek ostavlja trag u nekom obliku... Bilo da su to uspomene, neki ožiljak na telu, deca... Ne može nestati!Čak i kada se zamrze, ne mogu izbrisati ono lepo. To je ta ljubav, samo je okrenula drugu stranu.

...СЛОБОДНА
бити само СВОЈА!!!

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 12:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nazalost,u gomili poblema i nesuglasica i neresenih stvari prava ljubav samo izgubi svoj tok i kao gomila bitnih i vrednih stvari izgubi svoje znacenje u ovoj kolotecini. Svaka ljubav pa i ta famozna prava zahteva trud i rad. Bez toga, nezalost i ona se zanemaruje i ljudi nastavljaju dalje.
Nisam sigurna da mogu da kazem da znam sta je prava ljubav,ali mogu reci da znam sta je velika ljubav.

Prava ljubav ne moze nestati,ali se moze zagubiti, i ako dvoje ljudi veze ta famozna prava ljubav ne znaci nikako da ce oni do kraja zivota ostati zajedno i ziveti srecno i bla bla bla.

Zaista mislim a iza svake uspesne veze stoji apsolutan rad i postovanje.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 1:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prava ljubav mozda gubi izrazljivost al ne moze nestati. Ne moze biti da je sve uvek sjajno govorim uopste u vezi, braku i sl. al sve se da resiti, ipak bude i da gresimo ponekad jer ne znamo sta nam zivot nosi ili pak sta nam sutra nosi, vreme se menja kao i ljudi ali prava ljubav ce uvek biti urezana iako ponekad sumnjamo jer nije izrazita kao pre ili ne izgleda tako.

Potrebno je gajenje i odrzavanje da bi to ostalo da se ne bih zagubilo, obostrano se sve moze resiti.

Boky
¤ The King of Kolo ¤
<b>¤ The King of Kolo ¤</b>

Godine: 39

Datum registracije: 23 Maj 2004
Mesto: Kiciner

canada.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 6:44 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Što se tiče prave ljubavi .. moje lično mišljenje je da ako se osobe slažu i ako se osobe razumeju prava ljubav ne može da ode niti da izbledi .. može samo da se ojača time što u najgorem dobu je osoba tu uvek za tebe.

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 5:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A ja sam ona koja će uvijek morati reći nešt suprotno. Very Happy Nešt ne razmišljam puno o pravoj ljubavi, a i takve iste se nikad nisam nagledala. Mislila sam da će takvi bit moji roditelji, svi pa i oni su govorili da to je prava ljubav, isprva godinama zajedno prije braka, potom zajedno u braku, pa polako djeca, moj brat, ja i tak. I poslije je trajalo i onda neeeeestalo. Nestalo, pa za kaj ne bi moglo, kaj -danas se svi razvode jer im je interesantno plaćati sve to? Normalno da može nestati, pa i da je ona prava. Valjda se dogodi nešt jače od toga, nešt zbog čega ljudi zaborave kak su se uopće mogli i poljubiti i napraviti sve. Jbg, tak je kak je.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 5:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^ Desi se nesto jace od toga to jeste ali dal nestane totalno to ne bih rekla, jer ako je ono pravo neke stvari se nose do groba, uvek ce ostati neki trag. Isti slucaj je i kod mene s roditeljima. Mnoge stvari su prepreka i desi se nesto neocekivano al opet kazem mozemo lagati sebe i na neki nacin pravdati al ono sto je urezano to ostaje ma koliko mi to odbijali i ne hteli prihvatiti Wink

Uvek ce biti i ostati da patimo za necim i za nekim sto znaci nije sve sjajno i ne desi se sve sto zelimo, kad bi to bilo onda ne bi bilo nikakvih problema svi bi bili srecni i skupa Mr. Green

No svako razmislja drugacije i svako ima sopstveni pogled na svet kao i na zivot uopste Wink

Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>

Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 5:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

To što je prestala, što se okončala neslavno, što je imala 2 strane medalje, kao i većina drugih stvari u životu, što je bolela, ne znači da nije bila prava.

Ta količina energije postojala je u jednoj tački u vremenu i kao takva, posebna uvek će postojati, makar i u sećanju. Možda prestaje, ali ne nestaje.

dacaBL
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 05 Jul 2006
Mesto: Banja Luka

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 06, 2008 9:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljubav nije tek neka emocija, vec poseban splet osjecanja zasnovan na svjesnom iskrenom i otvorenom odnosu.

:LOL:
>bitchy witch<
<b>>bitchy witch<</b>

Godine: 38

Datum registracije: 18 Jan 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 07, 2008 10:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^ok, moze biti i tako, ali da li mislis da moze nestati ili da se moze ugasiti itd itd.. mislim kad si vec taj svoj stav iznela mogla bi ujedno da odgovoris i na temu Mr. Green

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 08, 2008 12:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

prava ljubav ne moze da nestane, ali moze godinama da izbledi al ona ipak ostaje ljubav

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ NJIHOVA soba ~ -> Da li smatrate da prava ljubav moze nestati? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2  sledeća
Strana 1 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon