:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Najnovija vest: za sjajan seks ključno je... da ga (gle, iznenađenja) uopšte - nemate!!!
Seks kad god poželite trebalo bi da bude jedna od velikih prednosti veze, ali ponekad tu može da bude više muka nego zadovoljstava. Ako morate rano da ustanete, a onda provedete dan boreći se da uskladite posao, prijatelje i porodicu, vođenje ljubavi vam se može činiti kao zbrzana obaveza koju, eto, morate da udenete negde između skidanja šminke i peglanja košulje za posao. I zato sve više stručnjaka predlaže novo rešenje - umesto da se još više trudite, šta kažete da se uopšte ne trudite? A, evo i zašto...
Zabranjen ulaz
Pojedini seksolozi savetuju da „preskočite“ penetraciju i celih mesec dana. Neka to bude planirana pauza, u cilju rešavanja problema u spavaćoj sobi. Zašto je ovaj metod postao tako popularan? Pa, od ljudske prirode je neodvojivo da nešto što ne možemo da imamo počinjemo sto puta više da želimo. Emilija (33) kaže da nikada neće zaboraviti grljenja i milovanja sa svojim bivšim kojima su se predavali dok je mučio cistitis, pa su morali da „preskoče“ seks. „Iako to nije bila planirana pauza, čudesno je oživela strast među nama.“ One među vama koje osećaju potajno olakšanje pri pomisli na period bez seksa ovakvo uzdržavanje će osloboditi osećanja krivice i pritiska - koja i nisu baš podsticajna za libido. „Ako je to zajednička odluka, vi sami postavljate granice, tako da to nećete doživeti kao pritisak. To je posebno važno za osobe koje se žale na nedostatak seksualne želje“, napominju stručnjaci. Ali to ne znači odricanje od fizičke bliskosti; pauza u seksu samo podrazumeva drugačiji pristup fizičkoj intimnosti. „Nema potrebe da se odričete drugih užitaka“, kažu eksperti. Umesto da pred spavanje rutinski vodite ljubav, zabrana seksa će vas primorati da otkrijete nove načine da uživate. „Predigru onda više ne doživljavamo kao zagrevanje, već počinjemo da se prisećamo da nam prija i sama po sebi. Dobijamo mogućnost da otkrijemo nove načine da uživamo u svojim telima - od masaže do nežnog pljeskanja. Najvažnije je koristiti maštu, koja je definitivno najbolje seksualno pomagalo“, objašnjavaju stručnjaci. „Otvorićete sebi mnogo širi spektar mogućnosti od uobičajenog gore-dole-mešaj.“
Seks gedžeti
Upravo tokom jedne takve samonametnute zabrane seksa Katarina (25) je otkrila radosti nežnog vezivanja. „Robert i ja smo pomislili da ćemo ako preskočimo seks moći bolje da sagledamo naš odnos. Jedne večeri smo krenuli da se igramo sa svilenom ešarpom koju sam dobila na poklon. Nisam ni znala za šta sve može da se koristi! Klizila je preko mog klitorisa, obmotavala se oko njegovog penisa i na kraju smo je vezali oko mojih ručnih zglobova.“ Stručnjaci se slažu: suština i jeste u igri i kreativnosti. Seks ne treba da postane nešto preozbiljno u čemu je onda teško uživati. I samo vraćanje na osnovne stvari može da bude od pomoći. „Uzdržavanje od seksa nas primorava da ovladamo umećem dodira“, kažu seksolozi. Sećate li se kakvu eksplozivnu moć su imali oni poljupci u tinejdžerskim danima? Pripremite se da još jednom doživite „manje-je-više“ iskustvo.
„Umesto da pred spavanje rutinski vodite ljubav, zabrana seksa će vas primorati da ponovo otkrijete čari predigre
Novi početak
Ponekad može biti dovoljna i samo masaža. Pre nego što su odlučili da naprave seks-pauzu, Dragana (29) i Dušan (26) su gotovo sasvim prestali da vode ljubav. „Kada smo počeli da živimo zajedno svu energiju smo usmerili na sređivanje stana. Kada smo završili sa stanom, kao da smo završili i sa seksualnim životom. Obratili smo se terapeutu i dobili domaći zadatak: nedelju dana smo smeli jedino senzualno da masiramo jedno drugo, dodirujući se svuda osim između nogu. Zadatak smo shvatili krajnje ozbiljno. Tokom druge nedelje bilo nam je dozvoljeno da se dodirujemo svuda, ali ne i da vodimo ljubav. Toga smo uspeli da se pridržavamo dva dana. Drugog dana smo posle pola sata masaže ‘naskočili’ jedno na drugo kao zečevi.“ Stručnjaci ističu da je uzdržavanje od seksa jednako korisno i za muškarce. „Čak i ako muškarac ima problema sa potencijom, moći će da prima i daje seksualne užitke bez pritiska da mora da obavi i penetraciju“, kažu oni. „I iako muškarcima često prija seks na brzaka, ni to na duže staze ne rešava problem.“ Eksperti primećuju da i muškarci postaju senzualniji. „Ranije su momci bili usredsređeni samo na klasičan seksualni odnos, što je na partnerku moglo delovati kao pritisak, ali kako muškarci više pažnje počinju da posvećuju osećanjima i spoznaju značaj dodira i žene postaju opuštenije i ne osećaju pritisak u vezi sa seksom“, objašnjavaju stručnjaci. Pauziranje u seksu može i da vas zbliži. „Počećete da funkcionišete kao tim, zajedno pronalazeći načine da zaobiđete zabranu seksa“, dodaju oni. Uzdržavanjem od seksa, takođe, pojačavate onaj naboj iščekivanja, koji ste osećali na početku veze.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Samopouzdanje
Seks-pauza može i da vam podigne samopouzdanje. Jovana (30) je zamolila svog dragog da malo pauziraju sa seksualnim aktivnostima, jer je osećala da ih dinamičan seksualni život sprečava da zaista upoznaju jedno drugo. „To što smo se složili da to uradimo mi je ojačalo samopouzdanje, jer mi je pokazalo koliko mu se u stvari sviđam. Shvatila sam da mu se dopadam kao osoba, a ne samo kao seksualni partner.“ Ako su vas svi ovi razlozi naveli da i same poželite seks-pauzu, ne zaboravite da to mora da bude obostrana odluka. Ključno je da se dogovorite i tako predupredite moguću ljutnju. Onda to postaje zajednička odluka, a ne neprijatno ‘Nisam raspoložena’ odbijanje. Naravno, možete da izaberete i radikalnu varijantu i odlučite da uopšte nema seksa. Fascinantna je činjenica da po ortodoksnim jevrejskim zakonima žena ima pravo da ne vodi ljubav sa svojim mužem (ili čak izbegne i svaki dodir s njim) za vreme menstruacije i celih sedam dana posle. Smatra se da to pomaže da muž i žena ne dosade jedno drugom. Zagovornici „košer seksa“ smatraju da bi svi trebalo ovo da praktikujemo. „Dopustite da želja naraste, da se pretvorite u seksom opsednuto biće koje non-stop misli samo na svog partnera i žudi da oslobodi svu tu nakupljenu seksualnu energiju.“ Bilo da se radi o totalnoj zabrani seksa ili o mesec dana veličanstvene predigre, kada dođe trenutak da prekinete apstinenciju, potrudite se da to bude nešto posebno. Izađite negde, zatim zajedno uronite u toplu kupku i koliko god možete pokušavajte da obuzdate želju. Kada napokon stignete do orgazma, gledajte se u oči i uživajte u tom posebnom trenutku. I iako ideja o „seksualnom postu“ neke od nas ispunjava užasom, a neke olakšanjem, izgleda da ćemo po isteku perioda uzdržavanja svi biti ispunjeni čistom seksualnom energijom i željom da što pre zadovoljimo apetite.
Saveti za seks bez seksa
Tri načina da zadovoljite želju ne kršeći pravila
Igrajte igru „Šta imam u ruci?“, savetuju stručnjaci. Uz pomoć perca, svilenih ešarpi i slikarskih četkica, ova igra usmerava naša čula na različite dodire i otkriva nam nove vidove uživanja u milovanjima. A i zabavna je! Vodite seksi razgovore, slikovito i detaljno opisujući kako biste voleli da vodite ljubav ili šta biste voleli da mu radite ili da on radi vama kada konačno prionete na akciju, kažu eksperti. Stimulišite sva čula - vida, sluha, mirisa i dodira, savetuju stručnjaci. Zapalite mirišljave štapiće, svećice, pustite muziku i priuštite jedno drugom senzualnu masažu, dodirujući ga tamo gde biste vi voleli da osetite dodir, umesto tamo gde mislite da bi njemu prijalo, a isto neka čini i on vama - tako možda oboje otkrijete nešto novo.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Monica2000 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Maj 2008 Poruke: 23
|
|
Dali te uzdrzavanje od plivanja, cini boljim plivacom? Ne pravi mi nikakav smisao.
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Monica2000 je napisao/la sledeće: | Dali te uzdrzavanje od plivanja, cini boljim plivacom? Ne pravi mi nikakav smisao. |
Svaka čast na ovome.
Ovo samo još jedno od jako pametnih i inteligentnih iztraživanja. Najbolje ne imati???? Ma nemoj, ja i zaboravio kako se to radi, a sad kad se desi, odma ču biti tata-mata???? Glupost velika.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Pa dobro.. Tak je iz statistika, jedan dobro pit 3 i po kave a nakon tjedan dana ćemo umrijeti ukoliko toliko popijemo.
Ali ja ipak uvažavam svačije mišljenje i svakako sam za da treba probati. Nešt slično nisam radila, no znam da kad sam imala vezu na daljinu, svakako je sex bio samim tim nikad bolji i ludji.
Ovak bih se ipak odlučila na neku novinu, a ne uzdržavanje.
|
|
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Kao sto rece moj zemljak Konjanik .. to je sasvim glupa statistika .. znaci ako nemam seks sad sam ja pro .. to znaci da su nevini momci i devojke sveznalci zato sto nikad nisu imali seks do sada ? .. daj ljudi nemoj da se zezamo ..
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
Ptolemej uvatija te, anđele
|
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 12662 Mesto: Negdi na balkanu ...
|
|
Pa mislim šta se dulje čeka da bude puno bolje,bar meni, no svi znaju, nije lako ...
|
|
|
jerotije rank
|
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Hmmmm, ima istine u tome. Ali tesko je uzdrzati se (barem meni ) kad se cesto vidjate. Pogotovu ako zivite zajedno.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|