:: |
Autor |
Poruka |
robik Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Okt 2002 Poruke: 46 Mesto: Wien
|
|
Imam problem sa windows vistom na 2 kompjutera nemogu da ga ugasim .Windows sve radi super i svi ostali programi ali jedini problem je sto nemogu da ga ugasim.Prvi kompjuter je Amd 4200+ x2 2 gb ram 4 x 512 ploca Asus M2NPV-VM sa integrisanom karticom nvidia geforce 6150
hdd 250 gb ostali i nije bitno drugi je Amd 3800 + x2 2 gb ram 2 x 1gb ploca MSI K9AGM2 integrisana kartica neznam tacno koja je i obadvoje imaju isto napajanje chieftec 400w sve je novo kupljeno i sve radi u Windows xp ali u Visti nece da se ugasi dali neko zna sta je problem.Stavio sam mu novi BIOS nepomaze vise puta sam preistalirao windows i nista nepomaze cak sam i pozajmio drugo napajanje od prijatelja i opet nece na windows visti a na windows xp oce koliko hoces puta.Znaci ovako idem misem da ga ugasim on pocinje da se gasi slika sa monitora je crna monitor ide da spava a ventilatori u kompjuteru i dalje rade ko ludi i svetlimi lampica da komjuter idalje radi.
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
a da probas da ga iskljucis iz struje za pocetak? pa onda pravac kod nekog kompjuterskog tehnicara....ako ti je toliko hitno
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
|
|
|
ma nije mi toliko hitno stavio sam ja windows xp i nije problem ali bih hteo da stavim i vistu
|
|
|
|
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Fazon je u tome sto se Vista ne gasi kao XP. Pogledaj sliku.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
|
|
|
isao sam i tamo ali nece pa nece restartuje se normalno ali nece da se ugasi
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Da li imas blue tooth (plavi zub) instaliran na tom kompjuteru? Citajuci druge forume, dosta njih je imalo problem sa BT, sa Carbonite programom i sa nvidia drajverima.
Ako imas vremena da se zezas instaliraj opet vistu ali bez ikakvih drajvera, pa probaj na shutdown. Ako radi onda instaliraj jedan po jedan drajver i posle svakoga probaj da uradis restart i shutdown.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
jerotije rank
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 5676
|
|
Vrlo je moguce da joj neki drajveri smetaju. Ali stvarno nije potrebno instalirati bilo kakve drajvere jer ja jos nisam dosao u situaciju da mi je potreban za bilo koji hardware, ukljucujuci i kameru za mikroskop za koju i ne postoji drajver za vistu.
Imao sam i ja problema sa bluetooth-om, a resio sam ih tako sto sam sve vratio na pocetak, jednostavno ukljucio bluetooth u usb, sacekao par minuta da se instalacija zavrsi i to je to.
Moze problem da bude i ako vista nije update-ovana u skorije vreme, jer je sada mnogo stabilnija nego u pocetku kad se pojavila.
Uradi update, obori sve drajvere koje si rucno instalirao i probaj onda.
|
_________________ Inside my heart is breaking
My make-up may be flaking
But my smile still stays on... |
|
|
|
|
|
|
|
Evo probao sam po 100 ti put instalacija od nule znaci formatiranje diska i instalacija viste bez drajvera .Pokusao sam da ga ugasim i nista ventilatori i dalje rade .Onda sam isao na update viste i skinuo oko 60 update programa i drajvera restart instalra sve i onda pokusam da ga ugasim nista opet ista prica.U ostalom nema plavi zub niti graficku karticu graficka je integrisana.
Tu istu vistu sam bez problema ugasio na sigurno 5-6 kompjutera gde sam ga instalirao znaci nije do viste nesto je drugo.
Danas sam probao i da stavim graficku karticu pomislio sam da nije do integrisane graficke ali isto se ponasa.Ostalo je samo jos hard disk i ram memorija to jos nisam vadio .Sta mislite o tome.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jedino sto mi pada na pamet je ako imas garanciju, ganjaj preko garancije, neka oni gube malo vremena.
|
|
|
|
|
|
Napokon sam pronasao resenje kada sam iksljucio IDE kabal gde je bio dvd rw vista se ugasila .Stavio sam taj dvd rw na drugi komjuter kod kolege i vista nije mogla da se ugasi , znaci dvd rw je pravio problem.
Dvd radi narezuje cita sve ali zbog necega pravi problema oko gasenja komjutera.
Hvala svima na odgovorima.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nema na cemu i drugi put!
Najbitnije je da je problem resen
Eto, nesto smo novo i naucili danas.
|
|
|
|