:: |
Autor |
Poruka |
mp4 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 31 Okt 2004 Poruke: 49
|
|
Jeli neko od vas mozda zna sto kad neku mp3 sto sam ubazio u flash zamjenim sa nekom drugom mp3 (obadvoje imaju istu vlicinu) mi swf-data bude za 200 kb veca?
Imam Flash MX 2004 Profesional
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
Datum registracije: 05 Jan 2003 Poruke: 256 Mesto: Berlin (rod. Cuprija/Srbija)
|
|
To ce da ti se desi bez obzira sa kojom verzijom Flash-a radis 4,5, MX, MX profesional 2004 itd.
U cemu je problem:
Nije bitno dali su oba tva .mp3 fajla iste velicine bitno je sledece:
Zavisi sa kojom Bitrate(kb/s) taj bivsi .wav/audio pretvoren u mp3 falj mislim na encodiranje/kompresovanje.
Zavisi kako si na panelu za export fajla sta podesio sa kojom velicinom da flash exportira taj flash-file, ako si naprimer slabiji kvalitet kazemo 16 kb/s podesio
a jedan mp3 file codiran sa 192Kb/s a drugi na primer sa 128Kb/s ondah ce flash da skino sa onog mp3 fajla sa vecom bitratom vise nego sa onog sa manjem bitrate.
Ako izaberes u flash da ti exportira mp3 pesmu u bolji kvalitet kazemo na primer sa 192 kb/s ondah ce flash sa onog mp3-fajla koji je encodiran sa slabijem bitratem da podigne velicinu fajla na export tako da ce da ispadne fajl veci nego onaj koj vec imao taj bitrate pre importa u flash.
Druga stvar je da nijedan mp3-file nije isti kao sto smo vec rekli, ako ima istu velicinu a razlicito poreklo/encoding, i cak i da codiran sa istom kvaliteom/bitrate (kb/s) flash u tom slucaju kad pretvara mp3 u swf-fajl izbaci "nevazni" stvari koji obican slusoac necuje, u nekom mp3 fajlu ima te "nevazne" stvari vise u drugom mp3-fajlu manje.
Nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem
|
_________________ NAS NOVI SPOT - na BN music TV i na KCN music TV i na naravno na Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=6LxWWoU_LME
Nase ostale pesme sa prvog albuma na:
www.pokret.de
ili na www.soundcloud.com/pokret
http://www.youtube.com/pokretband |
|
|
|
|
mp4 Početnik Domaćeg.de
|
|
|
Razumeo sam ja sta si ti reko, ali to nije problem. Ako naprimer napravim novi fajl u kojim ubacim tu mp3, onda je taj fajl manji nego ako bi uzeo taj fajl sto vec postoji sve izbriso i ubacijo samo tu istu mp3. Nekako mi flash neizbaci sve podatke iz fajla i ako i ja izbacim.
Nadam se da si razumeo sta mislim.
Hvala za pomoc.
A probo sam vec da FLA fajl memorisem ispod drugog imena. Velicina od FLA fajla se dosta smanjila, ali SWF ima jos uvjek istu velicinu
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
|
|
Hmm onaj prvi posting je bio da su u pitanja dva ista mp3-fajla sa razlicitom poreklom/encoding.. i da ne ispadaju swf isti posle exporta, to je zbog onog sto sam ti napisao, a ovo je vec druge pitanje
Znaci da ponovim, imas jedan mp3-fajl da ga nazovem "song.mp3" jel tako?..Stavis ga jednom u prazan flash-film(.fla) i exportiras u .swf ., podesio si u export-panelu na primer audio-kvalitet 22 kb/s. Ok kad memorises flashfilm ispada velicina kazemo primer 700 KB.
Ubacis taj isti "song.mp3" fajl posle toga u flash-filmu(fla) gde se vec nalaze neki podaci..slike..zvukuve..actionscript..ili slicno itd. ...kao sto si napisao ti si sve izbrisao u tom fajlu..samo ostaje "song.mp3" exportiras opet sa audikvalitet od 22 kb/s i mora da ispadne opet fajl od 700 KB.
--------------------------------------------------------------------
Sad je moje pitanje gde si izbrisao oni podaci koji ti netrebaju (slike itd) ???Iz bilblioteke ili samo sa bine...ako slike, zvukuve, Movie-Clips itd. izbrises samo sa bine/_root ostaju i dalje u biblioteci i odu zajedno sa mp3-fajlom u export-swf . Cim nesto improtiras ili napravis u flash-fla fajlu automatski se svaka ta stvar upise u biblioteci, dok je ne izbrises od tamo ostaje u filmu i automatski povecava film.
|
_________________ NAS NOVI SPOT - na BN music TV i na KCN music TV i na naravno na Youtube
www.pokret.de
|
|
|
|
mp4 Početnik Domaćeg.de
|
|
|
E bas tako. A ja sam to sve iz biblioteke izbacio, tako da uopste nepostoji vise u FLA i kad napravim tu SWF ipak bude veca neko kad samo taj sound ubacim u praznu FLA. Nekako mit flash neizbrise sve i ako sam ja izbriso iz biblioteke.
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
|
|
Hmm... taj problem mi nije poznat, moguce da je neki bug u tvojoj verziji ili je generalni bug koj se na svakoj 2004. Pro. verziji pojavljuje, inace radim vec par godine sa flash-om ali nisam nikada ni probao da ubacim mp3-file u flash pa da pocnem da brisem stvari da bih video dali ima razlika ili ne
Pa ako svakako brises stvari is .fla-file jel ti nije lakse da odmah ubacis mp3 u prazan .fla dokumenat i problem je resen.
p.s.: jel si probao da kad si sve izbrisao osim mp3-fajla da prvo memorises .fla-dokumenat pod novim nazivom da se jednostavno drugacije zove nego pre, pa tek zatim da exportiras u .swf takodje sa drugim nazivom ...da vidimo sta se ondah desava.
|
www.pokret.de
|
|
|
|
mp4 Početnik Domaćeg.de
|
|
|
Pa ja sam taj fla kopiro i to samo probo da vidim. Moj problem je da necu sve iz pocetka da radim samo da bi bila druga mp3 unutra. Ja ocu samo da zamjenim mp3 u toj fla bez da se bez razloga povecava SWF.
I da, memoriso sam tu FLA.
|
|
|
|
|
|
TheCrow Upućeni član
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|