:: |
Autor |
Poruka |
Zemovka Miss Domaći.de 2008
|
Godine: 36
Datum registracije: 28 Jan 2008 Poruke: 194
|
|
Blizi nam se dan zaljubljenih...pa me interesuje sta vama predstavlja taj datum, sta planirate, gde sa kim,kako ...bilo sta o tome ??!
Ps: nadam se da ste svi srecno zaljubljeni
|
_________________ ...dozvola za ljubav... |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
I kad sam bila sretno zaljubljena, taj dan mi ništa nije predstavljao ništa drugačije no drugi dan a da ne pričam o kupovini poklona, fakat mi je nebitno sve to, pokloni se kupuju i na druge kako bi se onda reklo ,,nebitne,, dane. TAk da, noting spešl dan zaljubljenih meni nije. Patetika. Dobro ajd neću bit tako gruba, mi ćemo radit skraćeno taj dan. Obožavam taj dan
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
Dan zaljubljenih? Zar se to nije zaljubljeno i 23. novembra? Ne znam, ovo je več bilo i u traču, šta čete kupovat... Neću ništa, kao prvo nemam kome, a kao drugo, i da imam ne bi kupovao. Ako je potrebno partneru kupit nešto na taj dan, onda stvarno nema smisla biti sa nekim. Valentinovo je ništa drugo nego komercialni produkt trgovaca da se što više proda. Svi pričaju o tom danu, ko da je taj dan nešto posebno. Zašto je poseban? Zato jer je neko rekao da je poseban, i da se na taj dan treba izkazati svome partneru poklonom kojeg smo kupili. Valentinovo mi predstavlja dan isto ko i 4. julij. Ameri dan državnosti, meni ništa....
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
e pa dobro... za sada cu ja jedini da budem pateticar
sve to sto vas dvoje pisete ima smisla... bar deo
slazem se i sa tobom konjke u vezi te komercijalizacije... ali... nije li to slucaj sa skoro svim praznicima... mogao bih da se vezem za NAJvece hriscanske praznike i da pricam o komercijalizaciji...
ja kao malo citah na wikipeiji o tom prazniku... razumeo sem onoliko koliko mi poznavanje engleskog dozvoljava ... a dozvoljava dovoljno...
da preskocim onaj deo kako se tradiconalno salju cestitke... i samo tradicionalno... i pokloni u vidu simbola... nigde nije pisalo da su pokloni obavezni...
a sto ne bi postojao taj dan?! dan kada se slavi ljubav... zljubljenost izmedju muskarca i zene?
koliko samo bezveznih praznika slavimo...
eto... ja slavim taj dan iskljucivo kada imam s kim... i slavim radost, zaljubljenost, ljubav, slavim nas kao par... i jos ih tih datuma uveo da se obavezno slavi
lep je to praznik... i ne vidim ni jedan razlog da se ne slavi... osim ako nemas s kim...
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
nije meni zato tako što nemam sa kim. uopšte ne. al ajmo onda ovako da pogledamo stvari. Valentinovo je praznik koji su bukvalno izmislili. U starom narodnom običaju, je praznik zaljubljenih bilo Grgurjevo, navodno se tad ptice žene i iz toga je došlo da se na taj dan i momci i cure dobiju, obično je išlo za davanje cvijeta i ašikovanja... Nisam ni ja reko da je loša pažnja na Valentinovo, nego mi ne ide u glavu to, da se toliko priča o tome samo kad je valentinovo. To meni se meni nikako ne sviđa. Dobro, znam, eto, u svijesti nam je da se samo tad priča o tome, i mnogi ovdje če kao "fin i pošten" narod reči, ne dajem poklone samo tad, ne posvečujem pažnju svome partneru samo tad... A kad dođe valentinovo, praznimo novačanike da bi pokazali svome partneru da nam nešto znaći...
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
:LOL: >bitchy witch<
|
Godine: 38
Datum registracije: 18 Jan 2007 Poruke: 2107
|
|
U crkvenom kalendaru, bar u ovom u koji ja gledam, ne pise nista sto bi me dovelo u to stanje da odletim u prodavnicu i pokupujem sve crveno i u obliku srca Salu i sarkazam na stranu, nisam "ljubitelj" tog 14.februara. Sta god on predstavljao. Nije deo moje kulture i obicaja tako da ga redovno prekacem tj ne primecujem
Razumem ja zaljubljenost i ljubav i sve.. tim zaljubljenim srdascima ne treba puno povoda za slavlje njihove velike ljubavi, pa onda kad razmislim zasto je ne bi slavili i tog 14.feb.. a kad vec tako razmisljaju..neka odmah 15. nastave isto..
|
|
|
|
|
|
Jale21 Mister Domaći.de 2007
|
Datum registracije: 16 Okt 2005 Poruke: 1218 Mesto: I nocas ja cu da te, cuvam dok spavas, i ljubim tamo gdje najvise volis, dok sanjas...
|
|
|
|
|
Теодул Banovan! Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 24 Feb 2007 Poruke: 504 Mesto: Srce, a u srcu SRBIJA!
|
|
дан заљубљених нема везе са православљем! и сви који су иоле правоверни треба да се батале овог паганског обичаја.
|
_________________ "Svaki pedalj nase SPRSKE ZEMLJE SVETE, brane nam junaci iz KOZARSKE PETE!!!" |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
strasno...
Ipak mislim da ako sam zaljubljena taj praznik treba da slavim svaki dan...a ne samo jednom godisnje...nista me nece spreciti da 16. aprila odem i kupim svom decku poklon, iako mu nije ni rodj, ni praznik
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
Jale21 Mister Domaći.de 2007
|
Datum registracije: 16 Okt 2005 Poruke: 1218 Mesto: I nocas ja cu da te, cuvam dok spavas, i ljubim tamo gdje najvise volis, dok sanjas...
|
|
To jeste katolicki praznik koji predstavlja dan zaljubljenih. Ako ga slavis ne znaci da si katolik ako vam to smeta , svidja ti se njihov obicaj tj sta taj dan predstavlja. Ako ti se veza svede da samo za bitnije praznike iznenadjujes partnera to i nije neko iznenadjenje posto ga verovatno ocekuje. Ako vecina zaljubljenih slavi taj dan sto da ga propustim. Organizuju se razne manifestacije, npr. u Vrnjackoj banji najduzi poljubac, najlepsi par i to sve na mostu ljubavi gde se nalazi par hiljada katanaca koji su zakaceni na mostu ispisani imenima zaljubljenih. Dan inspirisan ljubavlju treba da se iskoristi bez predrasuda posto je to samo jedan dan koji oznacava nesto lepo...
|
Everyday in a letter
Sealed with a kiss...
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Ljudi,Dan Zaljubljenih,je sve manje vezan za Svetog Valentina,to će uskoro postati(ako već nije) medjunarodni praznik,kao 8. mart ili 1. maj.Pa dan zaljubljenih je počeo da se slavi i u muslimanskin zemljama.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
trriper Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 19 Jan 2008 Poruke: 568 Mesto: Izgubljen negde daleko...
|
|
Ja licno 14. februara slavim Svetog Trifuna. Zastitnika vinogradara...
Skupim se sa prijateljima, kupimo vina i ispostujemo Svetog Trifuna onako kako je red...
|
_________________ Love is a razor and I walked the line on that silver blade... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|