:: |
Autor |
Poruka |
dzingis_kan Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 05 Mar 2004 Poruke: 10
|
|
To je jedini zanr koji mogu da citam. Skoro sam citao o Cezarovom zivotu i knjiga je strava. Volite li vi da citate istorijske knjige?
|
|
|
|
|
|
GiGi *Pravi muškarac*
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 10732 Mesto: Autonomna Pokrajina Vojvodina/ Novi Sad/ Liman
|
|
E ja pre nisam voleo istorijske knjige ali sam bio prinudjen , tj. nateran da za faks nabavim knjigu ,,Istorija Srba'' od Vladimira Corovica....I sad, situacija se promenula za 180 stepeni.....knjiga je zaista, zaista, zaista dobra .......svasta sam o nama naucio (pa O SRBIMA NARAVNO!)
Pozdrav...
|
|
|
velimirovic Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 28 Mar 2005 Poruke: 11
|
|
Dobra ti je ta, od Corovica , naravno, dobra...
|
|
|
|
|
|
LegnA Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 77 Mesto: K.Mitroviica
|
|
izbegavam istorijsko stivo
|
|
|
|
|
|
GiGi *Pravi muškarac*
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 10732 Mesto: Autonomna Pokrajina Vojvodina/ Novi Sad/ Liman
|
|
Ova knjiga od Corovica se ne ogranicava na samo suve istorijske podatke , ima tu nesto vise...
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Ovo je veoma zanimljivo stivo, moj omiljeni knjizevni zanr. Naravno, tu mislim na one romane koji se drze istorijske istine, dok su dodate samo nbeke nevazne sitnice ili likovi koji nemaju presudan uticaj na dogadjanja.
Evo nekih romana: Mile Kordic - Dusan Silni, Slavomir Nastasijevic - Vitezi kneza Lazara, Tarik Ali - Knjiga o Saladinu, Kolin Mekalou - Lav sa istoka, Zenon Kosidovski - Kraljevstvo zlatnih suza,...
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Robert Graves -Ja, Klaudije
Mile kordić - Zloslut
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Ja sam gledao seriju Klaudija i to mi je jedna od omiljenih. Zao mi je sto sam propustio da kupim knjigu dok ju je bilo u radnjama.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
klexy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 29 Apr 2005 Poruke: 206 Mesto: beograd
|
|
Za sve ljubitelje istorijskih knjiga jos jednom preporucujem sva dela Dobrila Nenadica
|
|
|
|
|
|
SKARLET2004 Upućeni član
|
Godine: 49
Datum registracije: 17 Avg 2004 Poruke: 323
|
|
upravo zavrsavam trilogiju-Imperator-(Kapije Rima,Smrt kraljeva,Polje maceva)od Kona Iguldena.Knjige su prelepe za one koji vole istorijski zanr.Glavni junak je Julije Cezar i knjige se baziraju na ist.cinjenicama.Preporucujem da obavezno procitate! Narucila sam Ja,Klaudije-pa kad budem dobila,procitacu i javiti utiske!
|
_________________ dobro je kad u zivotu za nesto se boris
rukama stvoris
dobro je kad u zivotu nekoga volis
neko te voli
dobro je kad u zivotu neko te sluti
ti nekoga slutis
ali najbolje kad u zivotu
imas nekog s kim mozes ovako da sutis... |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Teme 'Istorijski romani' i 'Istorijske knjige' su spojene
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
Meri Reno je napisala odlicnu triologiju o zivotu Aleksandra Makednonskog. Ko voli istorijske romane sigurno ce mu se dopasti. Po redu su: Vatra s neba, Persijanac, Pogrebne igre
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|