:: |
Autor |
Poruka |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Znam osobu koja svojoj deci nikad ne daje slatkis, misli da ce biti debeli. Kuva sve na vodi i sa povrcem, sto je ok, ali ja mislim da je greh deci ne dati cokoladu ponekad...I bezveze mi kad idem u posetu, ne mogu deci kupiti voce, deci se kupuju cokolade i slatkisi, a ona im to sakrije i ne da...Sta mislite o tome?
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*kissy* *zauvijek njegova*
|
Datum registracije: 05 Sep 2006 Poruke: 10195 Mesto: između jave i sna,vrha i dna
|
|
naravno da mnogo treba voditi računa o djetetovoj prehrani ali opet ne valja pretjerivati...ne treba djeci uskraćivati ono šta najviše vole ali opet ne treba ni dopustiti da neograničeno jedu slatkiše...ali malo čokolade nikome ne šteti
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Chokolada ima u sebi takve supstancije koje dovode do zavisnosti/ovisnosti. Po studijama zavisnost slichnu zavisnosti drogama (koka ako se ne varam).
Ako ne da - neka tako. Ona je odgovorna za njih. Svako je najbolji roditelj, sa svoje tachke gledishta.
Respekt za takvu osobu koja je dosledna tome da ne dozvoljava. U danashnje doba je moc medija (chitaj reklame) ogromna. Pokushavaju na sve strane da nam docharaju da bez nechega ne mozhemo, da nam je neki proizvod preko potreban. Tako, smatram, i za chokoladu. Moja pokojna baka nije probala chokoladu do svoje 42 godine zhivota. Izjavila je tom prilikom; kako mi mati reche; da je slatko, al' da joj je kockica shecera milija.
Za debelost - slazhem se. Mada shecer po najnovij studijama nije glavni krivac za "debelost", sav vishak od shecera, koji se ne iskoristi kao glikogen, ode u mast, a mast nema kud nego se "lageruje" ispod kozhe, u unutrashnjosti - oko srca itd.
Prerachnajte samo koliko kilojoula (kilodzula) jedna "chokoladica" od 100 gr ima. Potom pogledajte (vidi net) koliko je osobi energije, zavisno od uzrasta, dnevno potrebno, koliko unosi doruchkom, ruchkom, vecherom... I bice jasnije, smatram.
|
|
|
|
KK_Niksic_15 ~<2_High_4_U>~
|
Godine: 31
Datum registracije: 21 Jan 2008 Poruke: 1575 Mesto: Niksic,Montenegro...
|
|
Po meni suludo...Ja sam jeo sve i svaasta i izrastao u normalnu osobu,koja sa 15 god ima oko 2 metra....Djeci treba davati da jedu sve,al u umjerenim kolicinama....
|
_________________ Ko hoce da vidi kako Vukota(moj drug) jede papir, i jos mnogo toga u vezi sa njim, neka klikne OVDJE |
|
|
|
|
nastasenjka ~daydreaming~
|
Datum registracije: 04 Mar 2005 Poruke: 34840 Mesto: medju javom i med snom
|
|
mera mora postojati u svemu pa i u brizi oko deteta...ni jedna krajnost nije dobra...niti je dobro deci sve dozvoljavati (bilo da rade bilo da jedu) niti ih treba svega lisavati
|
Cilj nosiš skriven pod kaputom, istetoviran na grudima kao metu...
I eto ti...U tome je tajna...U tome je jedini trik...
|
|
|
|
|
|
|
|
Ne kazem ni ja da deci uvek treba cokolada, al brata posle jela nek im da nesto da zaslade. Kad im moja mama donese cokoladu, njena deca se sokiraju, samo se vrte oko nje,a ova im samo uzme i sakrije. I onda je normalno kad nadju negde cokoladu, ili odu kod nekog, a mama im nije tu (odu na cuvanje npr) onda sve pojedu, mogli bi pojesti 6 cokolada. A da vidite kakav rucak pravi, ne da ono ja ne bi jela, nego ne bi niko!
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
|
|
|
Po meni to nije normalno.....Mada je meni komsinica slicna cisti svoje dijete neprestano,stalno ga maze onim vlaznim maramicama i kad se jednom uvalio u neko blato sav se osuo.... A treba djeci davati cokoladu,pa koje je to dijete ubila cokolada???
|
_________________ Ko hoce da vidi kako Vukota(moj drug) jede papir, i jos mnogo toga u vezi sa njim, neka klikne OVDJE |
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Q: Koje?
A: Ono koje ima dijabete(i)s, recimo.
A to sa maramicama, to mogu vec i tzv. tikovi da budu. Bolesno stanje.
|
|
|
|
|
|
|
Pa dobro,osim dijabetesa.........
|
|
|
|
|
|
|
|
Oces da kazes barabo da svako dete koje jede cokoladu ima dijabetes? Jesi li ti jeo cokoladu? A tek ce deca da budu debela, kad danas sutra narastu, krenu u srednju, ili cak kad budu 6-7-8 osnovne, pa budu imale djeperac pa budu zeljne cokolade pa samo to jedu za veliki odmor...
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
|
|
Odogovorio sam na postavljeno pitanje, jer je bilo upuceno direktno. Odgovor je glasio: Ono koje ima dijabete(i)s. Ne da ima, jer je jelo chokoladu/e.
Dzeparac se ne daje za doruchak, tj. za uzhinu. Doruchak kod kuce, a uzhina se nosi od kuce sa sobom.
|
|
|
|
|
|
|
Baraba,uzina se nekad nosila od kuce....Sad se ona kupuje.....Nema vise paketica sa hranom pod misku,pa u skolu....
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|