:: |
Autor |
Poruka |
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Stena, vanzemaljac ili nešto treće? NASA je sa crvene planete dobila na hiljade fotografija. Da li je reč o steni ili vanzemaljcu koji hoda nizbrdo?
Slike koje nam stižu sa Marsa možda same govore, mada bi, po oceni skeptika, to mogla biti samo stena neobičnog oblika.
"Spirit", kosmičko vozilo Američke Nacionalne svemirske agencije (NASA) za istraživanje Marsa poslalo je pre četiri godine fotografije površine crvene planete i naučnici su u početku bili razočarani, jer na njima nije bilo znakova života.
Međutim, ljubitelji kosmosa i naučne fantastike su uvereni da postoji više od onoga što oči mogu da vide i posle višegodišnjeg proučavanja fotografija uočili su nešto nalik na vanzemaljca koji hoda nizbrdo. Pretpostavlja se da će otkriće stvorenja koje šeta po površini planete pojačati interesovanje za našeg najbližeg suseda među planetama.
Fotografije pronađene na kineskom veb-sajtu sada izazivaju veliko uzbuđenje.
"Ove slike su zadivljujuće. Nisam mogao da poverujem svojim očima kada sam ugledao nešto nalik na golog vanzemaljca koji trči po Marsu", kaže jedan od zagriženih ljubitelja osmatranja zvezda.
"Spirit" koji je lansiran 2003. sada započinje četvrtu godinu istraživanja na Marsu, gde zamenjuje ljudsku misiju koja bi bila suviše skupa.
Ako se radi o steni, prevelika je slučajnost da ona poprimi ljudski oblik zahvaljujući eroziji, a u suprotnom, mi više definitivno nismo sami u svemiru. ["Alo", #84]
|
Poslednja prepravka: coco_bill datum Sre Feb 13, 2008 12:03 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
Avram007 ..::Darkmen X::..
|
Godine: 36
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 3247 Mesto: ..::Under the sea::.. {KG~SV}
|
|
Joj, sto nije vanzemaljac da l' je zelen?
|
|
|
jbstapar [Caliente con el fuego]
|
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?
|
|
Extra
|
|
|
|
|
srpkinjica ~*+_pevačica_+*~
|
Datum registracije: 10 Dec 2007 Poruke: 1391
|
|
Pa ne bi me čudilo da se jednog jutra probudim i ugledam vanzemaljca...
|
|
|
|
|
|
~SonicLady~ ~Smiley~
|
Godine: 39
Datum registracije: 12 Avg 2004 Poruke: 11224 Mesto: tamo negde
|
|
Eno mi ga rodjak nesto bas ne voli da se slika, al sad cemo bar imati sta da mu ubacimo u marsovsku licnu kartu
|
_________________ The spaces between our fingers were created so that another person's fingers could fill them in. Hope you'll find your dream hand to hold you forever. |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Sve je moguce i nista ovo nije cudno .. nadam se samo da nece biti ratova izmedju planeta
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
Ma, to je jedan od Cigana što su prodali nekoliko "marsohoda" u staro gvožđe!
|
|
|
dirty_angel Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 11 Avg 2006 Poruke: 70 Mesto: Tuzla
|
|
Sta ce ti veci NLO fenomeni od politicara na prostoru bivse Juge
|
|
|
|
|
|
Sabados Mafijaš
|
Datum registracije: 25 Jun 2009 Poruke: 6142 Mesto: Sky
|
|
dirty_angel je napisao/la sledeće: | Sta ce ti veci NLO fenomeni od politicara na prostoru bivse Juge |
Tu se slazem u potpunosti sa tobom
|
_________________ oʞɐdoɐu oʇsǝu ʞǝʌn ' sǝuǝɹʞo poƃ oʞɐʞ |
|
|
|
|
shoza Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 53
Datum registracije: 06 Avg 2011 Poruke: 177 Mesto: Jugoistocna Evropa
|
|
Zivota ima svuda i na svakom mestu,samo je pitanje kojeg oblika i da li nama pojmljivo.
|
|
|
|
|
|
beckham011 Upućeni član
|
Datum registracije: 22 Sep 2008 Poruke: 417 Mesto: планета Земља
|
|
Nekad jeste postojao život na Marsu, ali sada je moguć u tragovima i to u obliku anaerobnih bakterija. Čak i da postoji tekuća voda na Marsu, sa ovakvom voma tankom atmosferom sastavljenom od azota i sumpora, sa vrlo malo kiseonika, potom sa velikom radijacijom i bez magnetnog polja kakvog ima Zemlja, složeniji oblik života je nemoguć.
|
_________________ Нисам писмен па зато не могу да оставим свој поптис овде. |
|
|
|
|
gkukolj -tončica-palončica-
|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085
|
|
Citat: | mada bi, po oceni skeptika, to mogla biti samo stena neobičnog oblika. |
A taj skeptik sam ja. I slažem se sa prethodnim postom. Ako i postoji neki oblik života, daleko je od onog koji ima iole ljudsko obličje ili bilo kakvu sličnost sa vanzemaljcima kako nam ih serviraju svakodnevno.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
|
|