:: |
Autor |
Poruka |
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Dok sam živjela u Zagrebu, često sam putovala u Graz u shopping.
Uvijek sam to voljela krajem godine.
Pa eto, evo nešto i o ovom gradiću.
Graz (slovenski: Gradec) je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji. Ima oko 250.099 stanovnika, od kojih su preko tisuću Hrvata. Glavni je grad savezne pokrajine Štajerske, prostire se na oko 127 km². Smješten je u predalpskom prostoru, na sjevernom rubu Gradečkog polja (Grazer Feld). Kroz grad teče rijeka Mura. Ona je u ranijim razdobljima bila značajan gospodarski čimbenik kao prometnica. Graz se razvio uz važnu prometnicu između talijanskog i panonskog prostora na prijelazu preko Mure. Ta se prometnica križala s cestom koja je iz njemačkih vodila u hrvatske krajeve. Takav križišni položaj rano je utjecao na razvoj trgovine i obrta. Graz je danas, na tragu te tradicije, poznat po velesajmu koji se održava svako proljeće i u jesen. Grad je industrijsko te gospodarsko središte južnog dijela Austrije.
Gradska vijećnica
Ako vam se da, obvjezatno otiđite do centra, tamo se uvijek može nešt naći, ja najviše volim kupit traperice i torbe.
Znam da je iz Zagreba povratna karta 80 kuna i da možete izaći i u centru grada, west centru itd... Sretno!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|